• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Toniju baš leži Milan

Autor mondo.ba

Verona je zagorčala život Siniši Mihajloviću, čiji Milan nije uspio na "San Siru" da savlada posljednjeplasiranu ekipu lige. Trenerska stolica opasno se drma srpskom stručnjaku.

Dvije vezane pobjede, protiv Sampdorije u Seriji A, a zatim i Krotonea u Kupu Italije, nakratko su smirile situacije u taboru "rosonera", a Siniši Mihajloviću dale još koji kredit.

Ipak, priče o smjeni srpskog stručnjaka sa klupe Milana, dodatno su pojačane poslije remija bez golova protiv slabašnog Karpija.

Današnji, novi remi, protiv posljednjeplasirane ekipe prvenstva i jedinog tima koji ne zna za trijumf ove sezone u Seriji A, još više su uzdrmale Mihajlovićevu poziciju.

MILAN - VERONA 1:1 (0:0)

Verona nikada nije slavila na "San Siru" u 25 duela sa Milanom (10 remija i 15 poraza). Iako je ta serija nastavljena i danas u 26. međusobnom okršaju, tim iz "Grada ljubavi" sigurno može biti daleko zadovoljniji osvojenim bodom.

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika. Baka je sjajno proigrao Đakoma Bonaventuru u 29. minutu, ali ponajbolji fudbaler Milana ove sezone šutirao je direktno u golmana gostiju Pjerluiđija Golinija.

Nastavak je počeo odlično po "rosonere", a srećan je bio sedmi minut drugog poluvremena. Luiz Adrijano uposlio je Baku, koji je izbjegao ofsajd zamku i lijepim udarcem donio prednost Milanu.



Ipak, nije dugo trajala radost domaćih. Najdžel de Jong samo tri minuta kasnije srušio je s leđa Leandra Greka u kaznenom prostoru Milana, zaradio direktan crveni karton, a siguran sa "bijele tačke" bio je Luka Toni. Bio je to njegov četvrti gol na posljednja četiri meča protiv milanskih crno-crvenih, a ukupno deveti u karijeri.



Priliku za pobjedu Milana propustili su Andrea Bertolaći u 84. i Bonaventura dva minuta kasnije.

Verona je tako prekinula seriju od četiri uzastopna poraza i upisala tek sedmi bod ove sezone. Boško Janković na terenu je proveo posljednjih petnaestak minuta i učestvovao u osvajanju vrijednog boda gostiju.

Domaćini su bili uspješniji na preostala dva susreta igrana od 15 časova.

Empoli je upisao treću pobjedu u nizu. U drugom poluvremenu slomljen je otpor slabašnog Karpija, a junak trijumfa bio je vremešni Masimo Makarone, strijelac dva gola.

Kjevo je slavio u duelu sa Atalantom i tako prekinuo mini-seriju od dvije uzastopne pobjede tima iz Bergama.

"Leteći magarci" imali su u 62. minutu odličnu priliku, ali Alberto Paloski nije uspio da realizuje penal. Prethodno je najstrožu kaznu u isključenje zaradio Nikolo Čerubin. Ipak, da tri boda ostanu u Veroni pobrinuo se Slovenac Valter Birsa petnaestak minuta prije kraja meča.

Danas su na programu i dva derbija 16. kola. Napoli i Roma odmjeriće snage od 18 časova, dok od 20:45 igraju Juventus i Fiorentina.

SERIJA A - 16. KOLO:

Milan - Verona 1:1 (0:0)
/Baka 52 - Toni pen 57/

Kjevo - Atalanta 1:0 (0:0)
/Birsa 76/

Empoli - Karpi 3:0 (0:0)
/Makarone 46, 62, Saponara 51/

Napoli - Roma (18:00)
Juventus - Fiorentina (20:45)

Odigrano u subotu:

Udineze - Inter 0:4 (0:2)
/Ikardi 23, 83, Jovetić 31, Brozović 86/

Palermo - Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86 - Samarko 24/

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)
/Rozetini 90+2/

U ponedjeljak:

Lacio - Sampdorija (20:45)

Odgođeno za januar:

Sasuolo - Torino

TABELA: Inter 36, Fiorentina (-1) 32, Napoli (-1) 31, Roma (-1) 28, Juventus (-1) 27, Sasuolo (-1) 26, Milan 25, Atalanta 24, Torino (-1) 22, Empoli 21, Lacio (-1) 19, Kjevo 19, Bolonja 19, Palermo 18, Udineze 18, Sampdorija (-1) 16, Đenova 16, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC