• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slobodu u Turskoj testira ukrajinski šampion

Autor mondo.ba

Jesenji šampion Premijer lige BiH pripreme za drugi dio sezone počeće 16. januara, a u završnom dijelu od 6. do 20. februara spremaće se u turskom ljetovalištu Antaliji.

Njemački Sarbriken, danski Nordsjeland, kineski Gvanžu i na kraju ukrajinska Zorja testiraće fudbalere Slobode na pripremama u Antaliji.

Jesenji šampion Premijer lige BiH pripreme za drugi dio prvenstva počeće 16. januara, a završna faza biće obavljena od 6. do 20. februara u ovom turskom ljetovalištu.

Tuzlanski crno-crveni do 25. januara radiće na svom terenu, nakon čega slijedi odlazak u Međugorje. To 1. februara planirana su i dva test meča u Hercegovini. Zatim slijedi povratak u "grad soli", gdje će biti odigran još jedan prijateljski duel, nakon čega će uslijediti četrnaestodnevne pripreme u Turskoj.

Prvi kontrolni meč, protiv njemačkog drugoligaša, Tuzlaci će odigrati 10. februara. Tri dana kasnije rival će biti Nordsjeland, pa kineski Gvanžu, dok će generalnu probu pred povratak u BiH Sloboda imati 19. februara protiv aktuelnog šampiona Ukrajine, ekipe Zorje. Povratak u Tuzlu planiran je za 22. februar.

Podsjetimo, fudbaleri Slobode prvi dio sezone u domaćem prvenstvu okončali su na prvom mjestu. Tim Husrefa Musemića u prvih 18 kola osvojio je 40 bodova, jedan više od drugoplasiranog Zrinjskog.

U 15 jesenjih i tri proljećna kola, koja su takođe odigrana u prvom dijelu prvenstva, ostvaren je bilans od 12 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza.

Na proljeće, prvu utakmicu u bh. eliti Sloboda će igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci, protiv Borca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC