• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda izgubila dobijen derbi!

Autor mondo.rs

Crveno-beli ponovo ispustili 11 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Nelogičan faul Jovića i promašaj Kinzija pri šutu za pobedu! 28 poena Cedevite u poslednjem kvartalu.

 ABA: Zvezda vodila, Cedevita pobijedila Izvor: MN PRESS

Novi pad Crvene zvezde Telekom u finišu utakmice!

U poslednjem trenutku treće četvrtine, trojkom Nemanje Dangubića povela je protiv Cedevite 11 poena razlike, a potom promašila dva slobodna bacanja za "plus 12".

Međutim, Zagrepčani su u poslednjih deset minuta uzvratili, ubacili čak 28 poena i ostvarili veliku pobedu na čelu sa Džejkobom Pulenom (24 p), koji je samo u tom kvartalu postigao 15 poena!

ZVEZDA - CEDEVITA 79:80 (16:22, 21:12, 26:18, 16:28)

Šok na kraju evroligaškog derbija u "Pioniru", po istanbulskom scenariju, gde su crveno-beli u prošloj utakmici na sličan način ispustili Efes.

Vicešampion je pobedio šampiona ABA lige iskoristivši potpuno nelogičan faul Stefana Jovića pet sekundi pre kraja, na polovini terena, pri rezultatu 79:79.

Marko Gudurić ubacio je prethodno dve trojke u poslednjem minutu, a Dejan Radonjić bar pet sekundi tražio od svojih igrača da naprave faul. Plejmejker je kasno reagovao, Zvezda je ostala bez tajm-auta, a Pulen iskoristio jedno slobodno bacanje.

Debitant Tarens Kinzi pokušao je potom da trkom preko celog terena i šutem o tablu donese pobedu, ali je njegov pokušaj ostao na obruču...

Pobedom Cedevite pale su u drugi plan sjajne role Kvinsija Milera (19 p, 2/6 za tri, 11 sk), Vladimira Štimca (14 p, 7 sk) i Maika Cirbesa (17 p), a ujedno je i razjašnjeno da će Zvezda jako teško do prednosti domaćeg terena u ABA plej-ofu.

Miro Bilan (19 p) izgubio je nerve u duelima sa Štimcem i u trećoj četvrtini seo na klupu zbog tehničke, koju je "zaradio" tako što je gađao centra Zvezde. A, onda se u poslednjem kvartalu vratio na teren i odigrao bez greške.

Ovim porazom, Tim Dejana Radonjića (13-5) jako je zakomplikovao napad na vrh tabele i borbu za prednost domaćeg terena u doigravanju.

Zvezda će posle 18. kola ostati na tri pobede manje od Budućnosti (16-2) i dve od Cedevite (15-3), koja će u slučaju izjednačavanja na tabeli sa crveno-belima biti bolje rangirana, jer ima obe pobede u međusobnim duelima.

ZVEZDA: Kinzi 8, Rebić, Dangubić 3, Lazić 2, Micić 2, Tejić, Simonović 8 (2/4 za tri), Gudurić 6 (2/4 za tri), Jović (0/5 iz igre, 8 as, 4 izg) Miler 19 (2/6 za tri, 11 sk), Cirbes 17, Štimac 14 (7 sk).

CEDEVITA: Pulen 24 (4/7 za tri), Vajt 9 (5 sk), Pilepić 1, Babić 8 (6 sk), Žganec 4, Voker 10, Musa, Bilan 19, Mazalin, Gordić (5 as), Žorić 2, Arapović 3.

KRAJ UTAKMICE! POBEDA CEDEVITE!

40' 79:80 Pulen pogađa jedno slobodno bacanje, Tarens Kinzi prevodi loptu na polovinu Cedevite, šutira sa poludistance o tablu i promašuje!

40' 79:79 Stefan Jović napravio je faul pet sekundi pre kraja utakmice, na polovini terena. Džejkob Pulen izvešće dva slobodna bacanja, a Zvezda više nema tajm-aut!

40' 79:79! Gudurić!

40' 76:79 Džejkob Pulen pogađa za dva posle prodora i novi tajm-aut Crvene zvezde. Amerikanac je ubacio 14 poena u ovom deonici! Manje od 40 sekundi do kraja.

40' 76:77 Gudurić vraća trojku, pa Bilan vraća trojku!

39' 73:74 Gudurić gubi loptu, pa Gordić gubi loptu! Napeta završnica, koju Jović "otvara" promašajem za dva.Pulen pogađa trojku za vođstvo gostiju.

38' 73:71 Dva loša napada Zvezde zaredom i pogodak Luke Babića sa poludistance. Cedevita je potpuno u igri. Još jedan tajm-aut Dejan Radonjić. Na terenu je petorka domaćih Jović, Lazić, Gudurić, Miler i Cirbes.

36' 73:67 Pulen nagoveštava potpuno otvorenu završnicu. Ubacio je jedno slobodno bacanje i devet poena u ovoj četvrtini. Ipak, Cirbes na drugoj strani lako pogađa pored Bilana, koji ima četiri lične greške.

35' 69:64 I Vajt pogađa trojku za goste, koja alarmira Dejana Radonjića. Tajm-aut Crvena zvezda.

34' 69:61 Cirbes ne pogađa slobodno bacanje uz zakucavanje, a Pulen ubacuje brzu trojku preko Dangubića. Da je Nemac ubacio penal, to bi bila nova maksimalna razlika.

33' 67:57 Cedevita je poenima Pulena (trojka i slobodna bacanja) prišla na "minus 6" (63:57), ali su Cirbes, pa razigrani Miler vratili crveno-belima deset poena prednosti. Miro Bilan se vratio na parket uz zvižduke navijača.

30' 63:52 Micić - Dangubić - trojka. Prvi put, razlika je dvocifrena! Kraj treće četvrtine.

29' 58:50 Miler poentira posle ofanzivnog skoka Cirbesa i odvodi Zvezdu na maksimalnu prednost. Tajm-aut Veljko Mršić.

29' 56:50 Veliki broj slobodnih bacanja u ovim trenucima. Igra se čvrsto i igra je uglavnom isprekidana. Micić je iskoristio oba slobodna bacanja, pre nego što je Danga ušao umesto Simonovića.

27' 52:48 Kinzi pogađa uz faul za dva i posle dugo vremena podiže Zvezdino vođstvo na četiri poena (49:45). Posle njega, Cirbes napada pod koš i iznuđuje faul i slobodna bacanja (51:45). Ipak, Henri Voker pogađa trojku sa osam metara...

26' 46:43 Štimac predvodi Zvezdu, ali Cedevita odgovara, poenima Vajta o tablu. Cirbes ulazi umesto Štimca, koji dobija aplauze. Snažno zakucavanje Milera posle ofanzivnog skoka.

24' 41:39 Vladimir Štimac pogađa težak šut, pa primorava Bilana na izgubljenu loptu i faul u napadu. Udario je laktom centra Zvezde i bacio loptu na njega dok je ležao na zemlji. Sudije ga kažnjavaju tehničkom, što je njegova četvrta lična greška.

- 23' 39:39 Pilepić pogađa slobodno bacanje posle tehničke greške dosuđene Dejanu Radonjiću. Protestovao je trener Zvezde zbog koraka koje su arbitri dosudili Vladimiru Štimcu.

 22' 39:38 Miler postaje drugi dvocifreni među domaćima, posle Štimca. Iskoristio je oba slobodna bacanja. U sledećem napadu promašio je šut za tri, a Godrić preko celog terena nalazi Bilana (11 p).

- kraj prvog poluvremena - 

ZVEZDA: Kinzi 5, Rebić, Dangubić, Lazić, Micić, Tejić, Simonović 8, Gudurić, Jović, Miler 8, Cirbes 6, Štimac 10 (6 sk).

CEDEVITA: Pulen 7, Vajt 4, Pilepić, Babić 6, Žganec 4, Voker 3, Musa, Bilan 7, Mazalin, Godrić, Žorić, Arapović 3.

Zvezdin šut za dva 7/18 (39 odsto), šut za tri 5/15 (33 odsto), 18 skokova (šest ofanzivnih), 11 asistencija i po 3 izgubljene i ukradene lopte.

Cedevitin šut za dva 10/20 (50 odsto), šut za tri 3/8 (38 odsto), 16 skokova (četiri ofanzivna), šest asistencija i 7 izgubljenih,  

20' 37:34 Štimac pogađa uz faul i postavlja rezultat sa kojim se odlazi na odmor. On je bio i najbolji igrač Zvezde u prvom delu.

20' 34:34 Cedevita zonskom odbranom komplikuje napad Beograđana i menja ritam utakmice. Zagrepčani su ostali u igri i izjednačili, poenima Marka Arapovića uz faul. Zvezda je imala maksimalno vođstvo šest poena.

18' 32:31 Cedevita u mini-seriji 5:0, dok Cirbes zarađuje treću ličnu grešku, fauliravši Mira Bilana pod obručom gostiju. Definitivno duel najboljih centara ABA lige.

17' 32:28 Peta trojka Kvinsija Milera, pa faul Marka Gudurića pri Pulenovom šutu za tri. Crveno-beli ubacili su 16 poena za četiri minuta igre u drugoj deonici.

15' 29:25 Tarens Kinzi se "upisuje" trojkom i crveno-beli opet vode. Čvršća odbrana Zvezde u drugoj deonici i bolji šut (četiri trojke), uz seriju ofanzivnih skokova. Vratio se i Cirbes i pogodio za "plus 4" i seriju domaćina 7:0.

14' 24:25 Džejkob Pulen pogađa trojku, a Štimac na drugoj strani razgrće pod košem i smanjuje vođstvo gostiju na poen.  Nekoliko konfuznih situacija na obe strane, ali visok intenzitet je tu.

12' 22:22 Simonović, pa Simonović! Dve trojke Zvezde i izjednačenje. Tajm-aut Veljko Mršić.

- Kraj prve četvrtine -

10' 16:22 Henri Voker pogađa trojku, pa seda na leđa Kvinsija Milera, nakon što je naseo na fintu Zvezdinog Amerikanca. U poslednjem napadu Zagrepčana, Dangubić ne faulira Pulena, iako je Zvezda imala još dva faula do ulaska u bonus.

8' 14:17 Kinzi se "upisuje" šutem sa polu-distance, a Kvinsi Miler odmah u sledećem napadu ubacuje prvu trojku za Zvezdu. Kinzi je definitivno uneo energiju među domaće. U ovom trenutku ulazi i Vasilije Micić.

- Tarens Kinzi ušao je u igru, u dresu sa brojem "jedan".

7' 7:15 Čvrsto zakucavanje Džejmsa Vajta, preko Stefana Jovića. Tajm-aut Dejan Radonjić.

6' 7:13 I Štimac promašuje prvo, a koristi drugo slobodno bacanje. Na drugoj strani, Miro Bilan ubacuje svoj četvrti poen i pokazuje da je zaista raspoložen. Međutim, i on i Cirbes zaradili su već po dve lične greške.

5' 6:9 Konstantni duel Cirbesa i Bilana. Nemac je još jednom poentirao, ovog puta iz igre. Odmah potom, iznudio je faul Karla Žganeca i drugi put bio polovično uspešan sa "crte".

4' 2:7 Džejms Vajt pogađa o tablu, za bolji početak Cedevite. Crveno-beli napadaju Zagrepčane pre svega insistirajući na igri pod košem. Cirbes je u prvom planu.

2' 2:3 Prve poene postiže Marko Simonović, polaganjem posle kontre. Bilan je prethodno izgubio loptu. U sledećem napadu, Luka Babić je ubacio trojku za goste.
- Meč je počeo!

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Lazić, Simonović, Miler, Cirbes
CEDEVITA: Gordić, Babić, Vajt, Žganec, Bilan

- Uoči početka utakmice, u hali "Pionir" održan je minut ćutanja zbog smrti sportskog komentatora Duška Koraća.

Šampion dočekuje vicešampiona, u evroligaškom derbiju ABA lige.

U 18.00 časova, u hali Pionir, prvaci Srbije i Hrvatske počinju seriju međusobnih utakmica koje će odigrati ove zime.

Pred crveno-bele tribine prvi put će kao igrači domaćeg tima istrčati dvojac Zvezdinih novajlija - Vasilije Micić i Tarens Kinzi, kome će ovo biti prvi meč u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Cedevita dočekuje ovaj derbi kao bolje plasirani tim, jer zauzima drugo mesto na tabeli i ima pobedu više od Zvezde, koja je treća.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC