• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zalog za budućnost Borca

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac je u srijedu predstavio još dva pojačanja Ognjena Škorića i Gorana Vukliša, kao i juniore koji su uvršteni u prvi tim pred odlazak na pripreme u Medulin. „Na njih treba posebno obratiti pažnju", kaže Tulić.

 FK Borac, nova pojačanja i juniori Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon predstavljanja u utorak, na kojem je Borac predstavio šest novih fudbalera, na banjalučkom Gradskom stadionu upriličeno je novo predstavljanje igrača u Trofejnoj sali. Riječ je o golmanu Goranu Vuklišu i napadaču Ognjenu Škoriću, koje je najprije predstavio sportski direktor crveno-plavih Branimir Tulić.

„Nismo uspjeli dan ranije da završimo tehničke detalje oko transfera Škorića i Vukliša koji su naša pojačanja u zimskom prelaznom roku. Sad je sve OK. Vukliš je dijete Banjaluke i branio je u mnogo klubova u Crnoj Gori od Rudara iz Pljevalja, FK Grbalj do Petrovca, gdje je imao maksimalnu minutažu. Napravili smo pravi potez njegovim dolaskom. Takođe moram da naglasim da Bojan Jović nije otišao jer je bio višak, već iz tehničkog problema sa strancima. Pojačali smo maksimalnu konkurenciju na poziciji golmana“, rekao je prvi operativac Borca.

„Škorić je bivši član gradiške Kozare i nekoliko timova u Superligi Srbije, posljednju polusezonu je proveo u Tekstilcu iz Dervente. On je igrač koji će pojačati konkurenciju iako u ovom trenutku nije za stratnih 11, ali zbog zgusnutog rasporeda može da dobije lijepu minutažu“.

Jelišić iz Bajerna na „dugom štapu“

"Nije blizu rješenja. Nikola Jelišić je igrao za mladu selekciju Bosne i Hercegovine, ali nije igrao posljednju polusezonu u B timu Bajerna. Nije nepoznanica, radi se o kvalitenom igraču, koji bi možda bio pojačanje, ali nikome ne možemo da garantujemo mjesto u timu. Pred nama su pripreme i prijateljske utakmice i svi moraju da se dokažu. Ko je spreman za to OK, ko nije, nije, ali niko nema garantovano mjesto u ekipi. Na žalost mislim da je u ovom trenutku to daleko od realizacije. Prelazni rok nije za nas završen jer tražimo još jednog štopera i lijevog beka kako bi pojačali konkurenciju".

Nova garnitura rukovodstva u „Velikanu iz Platonove“ posebno je obratila pažnju na juniorski tim i neke od najboljih iz ekipe koju je predvodio trener Željko Vranješ je uvrstila u prvi tim za pripreme. Riječ je o Stefanu Popovcu, Branku Trniniću, Ognjenu Petroviću i Milošu Kukiću.

„Na njih treba posebno obratiti pažnju jer predstavljaju zalog za budućnost kluba. Od golmana Pupovca, štopera Trninića, lijevog beka Petrovića i napadača Kukića. Odlučili smo da nagradimo juniorsku generaciju koju je odlično vodio trener Željko Vranješ. Nalazili su se u borbi za prvo mjesto na tabeli i samo im je bod nedostajao da ostanu lideri. Da nije bilo nesretnog meča u Bijeljini kad su primili gol u 96. minutu ovaj dio sezone bi završili kao prvaci. S njima možemo da gradimo budućnost“, rekao je Tulić uz opasku da je Kukić povrijeđen i neće putovati u Medulin već ostati na rehabilitaciji u Banjaluci.

Čuvar mreže Banjalučana Goran Vukliš je naglasio da je srećan što se vratio u svoj klub.

"Srećan sam što dobio priliku da pomognem Borcu i svom gradu jer smo svi svjesni zadatka koji je pred nama. Mi samo treba da se fokusiramo na svoj rad i vjerujem da možemo da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH".

Pripremni mečevi: 6. februar Medulin, 9. februar Oberal, 10. februar Horn, 13. februar Kopar, 16. februar Olimpija?, 20. februar Tekstilac

 U ime juniora, koji su dobili stipendijske ugovore novinarima se obratio Stefan Pupovac.

"Ambicija svakog dječaka u omladinskoj školi Borca je da dobije priliku da se dokaže u prvom timu. Sretni smo zbog stipendijskih ugovora jer smo stekli utisak da klub ozbiljno računa na nas u budućnosti“, rekao je mladi Pupovac.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dany

FK "Krupa" nemora da brine za buducnost, nema sta.

Lijep gest

I treba podržati tu mladu generaciju koja je završila jesen na 2. mjestu tabele juniora.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC