• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarapova: Dopingovana sam!

Autor mondo.rs

Važna konferencija za medije zakazana za ovo popodne nije imala za cilj saopštavanje odluke o kraju karijere, pa ni trudnoći.

Nije kraj karijere, nije ni trudnoća!

Razlog za hitno zakazanu konferenciju za medije slavne teniserke Marije Šarapove jeste – doping!

"Znam da ste očekivali da ću saopštiti da završavam karijeru, ali to svakako ne bi bilo u hotelu u Los Anđelesu (gde je održana konferencija, prim. aut) sa ovim prilično ružnim tepihom", rekla je Ruskinja, koja je bila vidno uzrujana i koja nije želela da WTA i ITF objave prvi šta se dogodilo zimus u Melburnu.

Uradila je to sama.

"Na Australijan openu sam pala na doping testu. Radi se o zabranjenoj supstanci koja se nalazila u leku koji sam uzimala, a to nisam znala. Važno je da znate da sam isti lek, sa istim imenom, uzimala punih deset godina u dogovoru sa mojim doktorom, jer sam svakih par nedelja bila prehlađena, ali nismo znali da je 1. januara ove godine supstanca koja se nalazi u tom leku postala zabranjena", rekla je Šarapova.

Upitana za to kako je moguće da njen tim nije znao za promenu pravila, rekla je...

"Ja sam ta koja mora da bude odgovorna i svesna šta unosi u svoje telo. Okružena sam sjajnim timom, trenerima i lekarima, ali na kraju sam ja ta koja mora da zna i preuzimam punu odgovornost".

Ona je dodala da ne zna kakva je kazna čeka, ali da se nada da će imati priliku da ponovo igra tenis, koji joj je dao sve u životu i koji igra od četvrte godine.

Šarapova (28), nekadašnja prva igračica sveta, petostruka gren slem šampionka i osvajačica Vimbldiona sa svega 17 godina (2004), iznela je gotovo neverovatno priznanje. Kaže da "nije kliknula na mejl" u kojem je WADA (Svetska anti-doping agencija) obavestila sve profesionalne sportiste o promeni pravila.

"Pala sam na testu i preuzimam punu odgovornost, greška je samo moja. Koristila sam taj lek (koji sadrži spornu supstancu, eng: meldonium, srp: mildronat, prim. aut) punih deset godina, ali on je od 1. januara sadržao tu zabranjenu supstancu, što ja nisam znala. Dobila sam mejl od WADA 22. decembra, ali nisam kliknula na taj link", rekla je i izazvala muk u sali.

Šarapova je trenutno sedma na svetu, ali je odigrala samo četiri turnira od prošlog Vimbldona (jul 2015), jer i dalje ima problema sa povredom ruke. Često je tokom karijere odsustvovala, operisala je i rame desne ruke kojom servira, bila je bolesna, padao joj je imunitet, a danas je rekla da su joj lekari deceniju preporučivali taj lek kako...

"Ne bih bila prehlađena svakih par nedelja".

Ruskinja nije igrala od januara kada je eliminisana s Australijan opena u meču sa Serenom Vilijams, a nada se da će igrati tenis u budućnosti. Puni 29 godina u aprilu...

"Napravila sam ogromnu grešku i znam da ću snositi posledice, ali ne želim da završim karijeru na ovaj način. Želim da verujem da ću dobiti šansu da opet zaigram".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC