• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Nula u tuđoj, "petarda" u svojoj mreži

Autor mondo.ba

Fudbaleri banjalučkog Borca na tri proljećne utakmice nisu postigli nijedan pogodak, a pet puta su vadili loptu iz svoje mreže.

 FKBorac primio pet, a dao nula golova na tri posljednja meča Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Promjene i to radikalne nisu urodile plodom u "Velikanu iz Platonove".

Crveno-plavi su na tri proljećne utakmice u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine postigli "nula" golova a primili pet komada!

Najprije je osvojen bod protiv Slobode na Gradskom stadionu (0:0), a onda su igrači Aleksandra Janjića primili tri gola na "Otoci" protiv Olimpika (0:3), što je rezultiralo sporazumnim raskidom ugovora sa stručnjakom iz Srbije.

"KRIV JE SPORTSKI SEKTOR"

Legendarni centarfor Banjalučana Muhamed Ibrahimbegović - Fišer, koji je najbolji strijelac u istoriji kluba za loš početak prolječnog dijela šampionata je okrivio sportski sektor "Velikana iz Platonove".

"Situacija u kojoj se nalazi Borac je neprijatna i teška. Treba biti otvoren i reći da je najveći krivac sportski sektor. Oni su odgovorni za odabir igrača u zimskoj pauzi. Mora se znati ko je vršio selekciju. Velika je to odgovornost i taj posao se mora veoma dobro poznavati", rekao je Ibrahimbegović za list "Press RS".

Prema njegovim riječima, crveno-plavi nemaju kreatora igre i trkača.

"U ekipi nema kreativca, igrača koji bi jednim potezom stvorio šansu. Takođe, nemamo ni pravog trkača. Sramota je da dva najstarija fudbalera Darko Maletić i Boris Raspudić trče više od ostatka ekipe zajedno".

Ibrahimbegović nije optimista kad je u pitanju opstanak Borca u eliti BiH.

"Nažalost, mislim da je vrijeme da se počne praviti tim koji bi kroz Prvu ligu Republike Srpske izborio povratak u Premijer ligu BiH", zaključio je popularni Fišer.

Na užarenu klupu imenovan je spasilac iz debitantske sezone Premijer lige BiH (2002/03) Borče Sredojević, koji je debitovao porazom od Željezničara (0:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Borčevci su i dalje "jalovi" u napadu, što je stara boljka banjalučke ekipe, a protiv Želje su pokazali i "promaju" u odbrani, za koju je kriva neuigranost, što je potvrdio i sam Sredojević.

Sportski direktor Borca Branimir Tulić u izjavi za "EuroBlic" je naglasio da su u klubu svjesni tog problema i da se on mora brzo rješavati.

"Definitivno, neki od igrača, koji su dovedeni kao pojačanja, nisu opravdali očekivanja. Ako je neko plaćen da daje golove ili da asistira, moraće da preuzme odgovornost zato. Efikasnost se u najkraćem roku mora popraviti i trener Sredojević je počeo postavljati ekipu na treninzima u tom pravcu", rekao je Tulić i dodao da je sljedeća utakmica protiv zvorničke Drine "prelomna".

"I to u smislu da povratimo poljuljano samopouzdanje. Nije važno sa koliko golova, ali moramo da pobijedimo. Drinu ne smijemo olako da shvatimo jer su u odnosu na jesen mnogo ozbiljnija ekipa. Ali, ako s igračima poput Tonija Jovića, Darka Maletića, Fedora Predragovića...ne možemo da nadigramo Zvorničane, onda nemamo šta da tražimo u Premijer ligi BiH".

Utakmica između Borca i Drine igra se u subotu na banjalučkom Gradskom stadionu s početkom u 18 časova.

Zvorničani su pretposljednji na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dok je Borac na 12. poziciji sa šest poena više.

Podsjetimo, zbog reorganizacije šampionata na kraju ove sezone iz Premijer lige BiH će da ispadne šest timova.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lesinar

Koji crni Fedor Predragovic? Pa tog klinca gurate godinama a on ne bi mogao ni u Naprijedu igrati!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC