• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuski premijer: EURO 2016 NEĆE biti odložen!

Autor mondo.rs

Francuski zvaničnici potvrdili posle najnovijih terorističkih napada da će se Evropsko prvenstvo u toj zemlji odigrati u predviđenom terminu uz najveće bezbednosne mere

Najnoviji teroristički napad u Briselu u kojima je poginulo više od 30 ljudi, a 200 povređeno, uslovili su izmeštanje zakazanog prijateljskog meča Belgije i Portugala u Leiriju, ali i ponovo pokrenuli priču o tome da li veliki sportski događaji, poput Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta u susednoj Francuskoj treba da budu održani.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje nakon terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine kada je ubijeno 130 ljudi, ali premijer te zemlje i organizatori tvrde da će EURO 2016, koji je na programu od 10. juna do 10. jula, sigurno biti održan.

Premijer Francuske Manuel Vals izjavio je da svi sportski događaji poput EURO 2016, biciklistička trka Tur d'Frans, ali i maraton u Parizu sledeće nedelje, kao i Rolan Garos treba da potvrde da je "život jedini pravi odgovor na terorističku ideologiju smrti".

"Sve velike sportske manifestacije su vrlo važne i treba da pokažu da smo slobodni ljudi koji čvrsto stoje na nogama, da nismo uplašeni i da znamo da se suočimo sa pretnjama terorista. Tako da će se EURO 2016 održati, kao i Tur d'Frans", izjavio je Vals za radio "Evropa 1".

Organizatori Evropskog prvenstva u fudbalu i pre najnovijih događaja u Briselu preduzeli su dodatne mere bezbednosti za učesnike i posetioce, dok je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da garantuje maksimalnu sigurnost, jer će osim neophodnog osoblja koje brine o bezbednosti biti mobilisane i specijalno obučene snage policije i vatrogasaca.

Francuski državni sekretar za sport Tijeri Brajar rekao je da su za EURO preduzete najveće mere bezbednosti i da to prvenstvo neće biti odloženo.

"Otkazivanje ili pomeranje takmičenja bilo bi priznanje tih kukavica. Od početka smo razmišljali o terorističkim pretnjama i ozbiljno se već dugo bavimo time. Garantujem da bezbednost na EURO 2016 ne može da bude na višem nivou od onoga koje ćemo imati", rekao je za "L'Ekip" Brajar.

Predsednik organizacionog odbora prvenstva Žak Lamber odbacio je mogućnost da se utakmice iz bezbednosnih razloga igraju pred praznim tribinama.

"Zaista bi bio veliki apsurd da organizujete tako veliko takmičenje, a da se ono održi bez prisustva gledalaca".

Francuska reprezentacija u petak će gostovati Holandiji u prijateljskom meču u Amsterdamu, a tri dana kasnije na stadionu Francuska dočekaće Rusiju. Biće to njihov prvi meč na tom stadionu posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra, kada su dve bombe eksplodirala baš na ulazu u taj objekat dok je domaćin igrao meč sa Nemačkom.

Na stadionu Francuska u predgrađu Pariza Sen Deniju zvanično će biti otvoren i EURO 2016 duelom domaćina i Rumunije, 10. juna u 21 čas, a njamu će se igrati i finalni meč, zakazan za 10. juli u istom terminu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC