• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bira predsednika 12. aprila!

Autor mondo.rs

Nadzorni odbor FK Partizan doneo je jednoglasno odluku o sazivanju vanredne Skupštine za utorak, 12. april, u prostorijama SC "Partizan – Teleoptik" u 17.00 časova.

 Skupština FK Partizan 12. aprila Izvor: MN PRESS

FK Partizan trebalo bi 12. aprila da dobije novog predsednika kluba!

Dugo čekana vanredna Skupština crno-belih je konačno zakazana i na njoj će se po petoj tački dnevnog reda birati novi čelnik "parnog valjka".

Zoran Popović podneo je ostavku na mestu predsednika posle tačno godinu dana, a njega je zamenila Radna grupa predvođena legendom Partizana Ivanom Ćurkovićem.

Sukobi oko pozicija u Humskoj traju već neko vreme, tako da bi Skupština trebalo da crno-belima obezbedi stabilno funkcionisanje i potpuno utiša medijski rat između članova Radne grupe s jedne i nekadašnjeg člana uprave Partizana, generalnog sekretara Vlade Srbije, Novaka Nedića, sa druge strane.

Povodom sazivanja Skupštine, Nadzorni odbor FK Partizan je izdao saopštenje, koje prenosimo u celosti.

 "Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Partizan je na sednici, održanoj 24. marta 2016. godine, razmatrao uslove za sazivanje vanredne Skupštine FK Partizan.

Dosledno tumačeći odredbe čl. 35. Statuta FK Partizan, Nadzorni odbor konstatuje da se, do ovoga dana, nije pojavio ni jedan zvaničan i obrazložen zahtev za sazivanje vanredne Skupštine Kluba.

Kako su, prema slovu Statuta, za sazivanje vanredne Skupštine FK Partizan aktivno legitimisani Upravni odbor (u ostavci), Generalni direktor, Nadzorni odbor i jedna trećina članova Skupštine, Nadzorni odbor konstatuje da je ovo telo u punom mandatu ovlašćeno da zakaže vanrednu Skupštinu FK Partizan.

Nadzorni odbor drži da je zakazivanje vanredne Skupštine odgovoran, pravno utemeljen, demokratski i častan čin koji će dati priliku ovom najvišem organu Kluba da izabere svoje rukovodstvo u narednom periodu.

Izbori su svetkovina demokratije i trijumf duha tolerancije i međusobnog uvažavanja čak i onda kada se misli i dela različito.

Pozivamo, sledstveno ovome, sve učesnike u predstojećem izbornom procesu da svojim delima pokažu odgovornost i privrženost crno-beloj porodici, čiji je Fudbalski klub Partizan neodvojivi deo.

Imajući u vidu svoja ovlašćenja i javno iznete stavove i najave u vezi sa situacijom u Klubu, u želji da okonča sve vrste spekulacija i izađe u susret svim zainteresovanim akterima, Nadzorni odbor FK Partizan doneo je jednoglasnoodluku o sazivanju vanredne Skupštine FK Partizan za utorak, 12. april 2016. godine, u prostorijama SC "Partizan – Teleoptik" u 17.00 časova.

SAOPŠTENJE FK PARTIZAN

Nadzorni odbor FK Partizan saopštio je i da će do održavanja Skupštine kluba biti u stalnom zasedanju kako bi omogućio ispunjenje svih neophodnih uslova za njeno nesmetano održavanje, čime će preuzeti ovlašćenja u njenoj pripremi i organizaciji.

Kandidat za predsednika trebalo bi da bude Ivan Ćurković, a u medijima se pominje i ime Nenada Bjekovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC