• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problem za Hrvate: Lovren oteran iz reprezentacije

Autor mondo.rs

Fudbaler Liverpula zbog bahatog ponašanja i ultimatuma koji je postavio selektoru Anti Čačiću udaljen iz nacionalnog tima

Dejan Lovren, fudbaler Liverpula, nije bio zadovoljan odlukom selektora Hrvatske Ante Čačića da mu ne ukaže šansu na prijateljskom duelu protiv Mađarske u Budimpešti.

On je, svestan da neće odigrati ni minut na tom meču, završio zagrevanje pre vremena i seo na klupu, ljut što nije dobio šansu.

"Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvreme. Bio sam spreman da uđem u igru. Uostalom, izbornik je rekao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi da vidi i protiv Izraela i protiv Mađarske. Na kraju nisam dobio priliku. Da se ne lažemo, pao mi je mrak na oči. A, recimo, ušao je Darijo Srna koji je sam rekao Čačiću dva sata pre utakmice da ne može, ali da će biti na klupi. Ne želim ispasti bahat i arogantan, međutim Čačić mi je rekao da ću dobiti 45 minuta, a onda to nisam dobio na utakmici koja je pripremna", izjavio je za "Sportske novosti" Lovren.

On je ogorčen što je selektor ukazao šansu drugima dodao mu nije bila jasna ta odluka.

"Ako želiš da me uigravaš, onda to treba da uradiš, a ne u poslednje dve utakmice pred EURO. Pretpostavljam da ćemo igrati sa četiri igrača pozadi u Francuskoj, pa onda mislim kako logično razmišljam da to i treba da vežbamo. Kako ću se pokazati u 3-5-2 kad se ne sećam kad sam to igrao?", rekao je Lovren.

A onda je selektoru poslavio ultimatum.

"Izborniče neću se izviniti, ili ću na EURO ići kao član prvih 11 ili ne idem", jasno je saopštio Lovren.

Selektor Ante Čačić nije mu ostao dužan, već mu je jasno poručio da neće trpeti ničiji "javašluk".

"Dajte imajte hrabrosti već jedanput da napištete pravu istinu - niko neće biti ispred reprezentacije. Niko. Nijedan pojedinac. Zar vi stvarno mislite da Lovren treba da odlučuje o tome koliko će se zagrevati? Ili je to odluka nekog drugog? Lovren nije odbio da uđe, jer nije ni pozvan, nisam njega ni specijalno poslao na zagrevanje... Reprezentacija nije ničija prćija, to sam rekao prvog dana kad sam preuzeo selekciju Hrvatske. I vredi za sve, i slektore i igrače. Jesam li bio dovoljno jasan?", poručio je nedugo posle meča u Budimpešti Čačić.

Selektor Hrvatske već tada je nagovestio da je Lovren praktično zatvorio vrata reprezentacije.

"Nikad nigde u klubovima gde sam radio nisam trpio bilo čiji javašluk, neposlušnost ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerisati. Lovren se svojim postupkom definitivno udaljio od reprezentacije".

Ipak, Čačić je u želji da do kraja istera stvari na čistac otputovao u Englesku gde je u nedelju prisustvovao meču Liverpula i Stouka. On je posle meča, koji je Lovren proveo na klupi za rezervne igrače, obavio razgovor sa defanzivcem Hrvatske, ali nisu pronašli zajednički jezik.

"Razgovarali smo dugo, a razgovor je bio iskren, spontan i otvoren", izjavio je Čačić a "Sportske novosti" prenose da nije mnogo pomogao jer je selektor Hrvatske nakon toga i definitivno udaljio Lovrena iz nacionalnog tima.

Lovren je za seniorsku selekciju Hrvatske debitovao u oktobru 2009. na meču protiv Katara, nakon što je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije. Upisao je 31 nastup, a igrao je samo na jednom velikom takmičenju - Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, gde je nastupao na sva tri meča koja su Hrvati odigrali.

Evropsko prvenstvo 2012. propustio je zbog povrede.

Hrvatska će na EURO 2016 u Francuskoj igrati u grupi D sa veropskim šampionom Španijom, Turskom i Češkom, a prvi duel odigraće 12. juna na Parku prinčeva protiv Turske.

Evropsko prvenstvo u fudbalu na programu je od 10. juna do 10. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC