• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LESTER JE ŠAMPION!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Totenhema vodili su na "Stamford bridžu" protiv Čelsija 2:0, ali su "plavci" odličnom partijom u nastavku utakmice uspeli da sustignu rivala i tako donesu titulu Lesteru!

LESTER JE ŠAMPION!

O tituli za ovogodišnju Premijer ligu odlučivalo se na "Stamford bridžu" u meču Čelsija i Totenhema, a nakon prvog poluvremena je delovalo da će "pevci" ipak ostati u trci sa Lesterom, koji im je uoči utakmice bežao osam bodova, ali su oni uspeli to da svedu na svega pet posle prvih 45 minuta.

Na tribinama je stajala poruka: "Uradimo ovo za Ranijerija!".

I u najavi utakmice su igrači Čelsija govorili o tome kako će "izginuti" u meču protiv lokalnog rivala, a dodatni motiv je mogao da predstavlja to da bi nedozvoljavanjem Totenhemu da trijumfuje u ovom meču pomogli i nekadašnjem treneru.

Ali...

Totenhem je vodio 2:0 na poluvremenu golovima Kejna i Sona, ali su Gari Kejhil i Eden Azar odigrali "za Ranijerija i Lester", pa su sa dva gola izjednačili rezultat - i tako tom timu doneli prvu titulu u Premijer ligi: 

ČELSI - TOTENHEM 2:2 (0:2)!

Navijači Lestera su se okupljali u pabovima u tom gradu i gledali meč, a njihova lica nisu bila preterano raspoložena kada je na semaforu stajalo - 0:2, što je za njihov tim značilo da će morati da čeka do narednog vikenda za titulu.

Međutim, Eden Azar ih je razgalio...

Fudbaleri Totenhema poveli su posle greške odbrane Čelsija. Teri i "ostatak odbrane" nije dobro postavio ofsajd-zamku, pa je najbolji strelac Hari Kejn izašao sam pred Begovića, zaobišao ga, a onda utišao "Stamford bridž". Čelsi je postajao samo nervozniji...

Posle izgubljene lopte Džon Obija Mikela, i lošeg "praćenja" situacije Nemanje Matića, južnokorejski napadač Heung Min-Son, koji je dobio šansu umesto suspendovanog Delea Alija, dobio je loptu u prostor i rutinski je savladao bosanskog golmana.

Delovalo je kao san za Totenhem...

Međutim, Čelsi se probudio iz sna u drugom poluvremenu, a Totenhem je bio taj u koji se uvukla nervoza. 

Gari Kejhil je u 58. minutu postigao gol nakon kornera, kada ga je slabo ispratio Aldervereld, ali pravi preokret na terenu je nastao kada je šansu dobio najslabiji igrač Čelsija ove sezone - Eden Azar. Pokušavao je i pokušavao Belgijanac prodorima po levoj strani, ali...

Gol je postigao na spektakularan način na deset minuta do kraja utakmice kada je sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u gol Uga Ljorisa.

Neodbranjivo!

Počeli su sa slavljem, strepeli još petnaestak minuta, ali je onda postalo zvanično - njihov tim je postao šampion Engleske.

Utakmicu su obeležili i brojni incidenti, ali sudija ipak nije nikoga isključio, iako je vrlo lako moglo da se dogodi da Totenhem meč završi i sa više od dva igrača manje, dok je i kod Čelsija postojalo više kandidata za isključenje.

ČELSI: Begović - Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović - Matić, Mikel, Pedro, Fabregas, Vilija - Kosta.

TOTENHEM: Loris - Voker, Aldervereld, Vertongen, Rouz - Dajer, Dembele, Son, Eriksen, Lamela - Kejn.

Pogledajte golove...

Slavi se titula kod Vardija! (VIDEO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC