• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Sloboda bez prednosti i Zebe u revanšu!

Autor mondo.ba

Sloboda i Radnik remizirali 1:1 u prvom meču finala Kupa BiH. Tuzlaci će u revanšu biti bez isključenog Zajka Zebe.

 KUP BiH: Sloboda – Radnik 1:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslije velike drame, žestokih varnica u finišu meča, dva gola i dva crvena prvi meč finala Kupa BiH:

Sloboda – Radnik 1:1 (1:0)

/Merzić 37 – Jakovljević 56/

Poslije gubitka šampionske trke u Premijer ligi BiH, tuzlanska Sloboda mogla bi izgubiti i borbu za trofej namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

Radnik je uspio na Tušnju izvući povoljan rezultat – 1:1 i biće u prednosti u revanšu koji se za sedam dana igra u Bijeljini.

Tuzlaci će na ovom meču biti bez možda i svog najboljeg igrača ove sezone Zajka Zebe koji je isključen u srijedu i čije sramotno ponašanje je obilježilo finiš utakmice u Tuzli.

Zeba je isključen u 90. minutu zbog udaranja jednog igrača Radnika, nakon čega je izgovorio gomilu psovki glavnom arbitru. Umjesto u svlačionicu preselio se na tribine, a onda se po završetku utakmice vratio na teren i verbalno sukobio ponovo sa arbitrima, potom i igračima Radnia, a u jednum trenutku pokušao je isprovocirati i sukob sa trenerom Radnika Slavkom Petrovićem.

Tuzlaci su prvih 45 minuta borbe za trofej i Evropu zasluženo dobili i na odmor otišli sa prednošću 1:0.

Sloboda je imala nekoliko prilika, tačnije poluprilika, a prvu od njih u 14. minutu kada je poslije dobre akcije Slobode odbrana Radnika u posljednjem trenutku izblokirala dobar centaršut u peterac.

Novi pokušaj Slobode viđen je četiri minute kasnije, Zeba je dobro šutirao u 18. minutu, a Avdukić je nekako odbio u korner.

Sloboda je u vođstvo stigla u 37. minutu kada je Merzić preciznim udarcem završio akciju Slobode koju je započeo Efendić po desnoj strani – 1:0.

U nastavku je počelo boljom igrom Radnika i već nakon tri minute igre Radnik je stigao do stopostotne prilike. Poslije centaršuta sa lijeve strane Maksimović je bio neometan na pet metara od gola ali je promašio cijelu loptu.

Radnik je u 56. minutu iskoristio inicjativu i to prelijepim golom Jakovljević. Fudbaler Radnika opalio je volej poslije centaršuta s lijeve strane i zatresao mreže za 1:1.

Dva minuta kasnije nova opasnost pred golom Slobode, ali gosti ipak nisu uspjeli da iskoriste gužvu i preokrenu rezultat.

U 74. minutu Zeba je imao slobodan udarac na nekih 25 metara ali je šutirao daleko od gola

Ahmetović je pokušao u 78. minutu glavom, poslije kornera, međutim, lopta je otišla preko gola.

Na drugoj strani, u 81. minutu Beširović je šutirao poslije povratne lopte, ali neprecizno i Radnik nije stigao do vođstva.

U posljendjih nekoliko minuta velika borba i prilično agresivna igra, u kojoj je prednjačio Zeba. Nakon što je fudbaler Slobode isključen zbog udaranja protivnika i Radnik je ostao bez igrača. Beširović je nepromišljeno igrao rukom i zaradio drugi žuti pa je morao u svlačionicu.

Zajedno s njim mogao je i Salihović zbog udaranja Salihovića nakon isključenja, međutim sudija mu je progledao kroz prste.

Radnik je uspio do kraja da sačuva 1:1 i tako sa postignutim golom u gostima obezbijedi prednost pred revanš u Bijeljini.

Finale Kupa BiH ima dvostruku težinu, jer je u pitanju osim trofeja i plasman u Evropu i to ne samo za ova dva tima. U slučaju trijumfa Slobode u finalu Kupa BiH u evropska takmičenja vodiće i četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC