• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Živim svoj san u Njukaslu, ovo sam želeo

Autor mondo.rs

Aleksandar Mitrović otkrio je da li napušta "Sent Džejms" i rekao da se njegovi crveni kartoni gledaju drugačije nego kad ih naprave engleski fudbaleri.

Aleksandar Mitrović verovatno se nije nadao u junu prošle godine, kada je za 16,5 miliona evra prešao iz Anderlehta u Njukasl, da će se u junu naredne godine pripremati za takmičenje u drugoj ligi.

Ali, dogodilo se.

Njegov Njukasl, iako trofejan, popularan, bogat i klub tradicije za svako poštovanje, dugo je plesao na žici između Premijer lige i Čempionšipa i konačno je, a to je velikim delom zasluga vlasnika Majkla Ešlija i menadžera Stiva Meklarena, ove sezone pao sa ivice.

Iste sekunde kada su "svrake" ispale počele su i priče o tome da li će prekasno pozvani spacilac Rafael Benitez ostati na "Sent Džejms parku" koliko i njegove vedete, a Mitrović je jedna od njih.

Kada je on u pitanju, sve dileme razrešio je u razgovoru za "Blic", koji je intervju objavio u broju od utorka.

"Trenutno živim svoj san u Njukaslu. Nadam se da ću biti u klubu još mnogo godina i da ću postati legenda. Naravno, ako me klub bude želeo. Mnoga deca su sanjala da igraju za Real, Barsu, Mančester, dok sam ja oduvek želeo da nosim dres Partizana, Njukasla i reprezentacije Srbije", rekao je Mitrović za "Blic", koji je prokomentarisao i to što je na jednoj utakmici uspeo da asistira, postigne gol i dobije crveni karton.

Govorimo o poslednjoj utakmici sezone, u kojoj je već prežaljeni Njukasl deklasirao kandidata za titulu u najvećem delu sezone, Totenhem, i spustio ga na treće mesto. Popularni Mitar asistirao je za 1:0, pogodio za 2:0 i dobio potom crveni, a završeno je rezultatom 5:1.

"Tako to kod mene obično biva, uradim za jednu sezonu ono što mnogi ne urade u čitavoj karijeri. Na ličnom planu sam zadovoljan, mogao sam da postignem i koji gol više, ali sam ipak debitovao u najjačoj ligi na svetu. Žalim zbog ispadanja, ali Njukasl je preveliki klub i nadam se da ćemo se brzo vratiti u elitu".

 Sezonu je završio sa devet pogodaka i četiri asistencije na 33 nastupa, uz dva crvena kartona. Prvi je dobio u meču sa Arsenalom, u 4. kolu, a drugi na zatvaranju lige protiv još jednog tima iz severnog Londona.

Svi ostrvski mediji osuli su paljbu po Srbinu, jer je mogao da povredi potencijalno startnog levog beka engleske reprezentacije, Danija Rouza, a iskritikovali su ga i najveći fudbaler Njukasla svih vremena, Alan Širer, kao i jedan od najprgavijih igrača svih vremena, Džoi Barton.

"Hteo sam da se postavim i zagradim loptu, ali sam ga zakačio kramponima. Na snimku izgleda mnogo ozbiljnije nego što je zaista bilo. Ali, eto, podigla se prašina pošto sam ja u pitanju. Start nad Matićem prošle godine je bio tri puta oštriji od mog, a tada protivnički igrač nije dobio ni žuti karton", želeo je da ukaže Mitrović da se engleski mediji ne odnose isto prema svojim i stranim igračima.

Letos, kada je prelazio iz Anderlehta u Njukasl, belgijski list "Het Neiuwsblad" objavio je detalje ugovora između engleskog i belgijskog kluba. Plaćen je 16,5 miliona evra, od čega je 2,3 miliona bilo prosleđeno Partizanu, koji je prilikom prodaje Mitrovića Anderlehtu uzeo odmah pet miliona evra i tražio 20 odsto od naredne prodaje.

Sam Anderleht tražio je Njukaslu pet odsto od naredne Mitrovićeve prodaje, a suma koju bi klub iz Brisela dobio od "svraka" mogla bi da bude i veća od 16,5 miliona evra, u zavisnosti od centarforovih učinaka u budućnosti. Ti uslovi nisu objavljeni, kao ni koliki je "Mitrogolov" bonosu na "Sent Džejmsu" za gol i asistenciju.

No, objavljeno je da njegova nedeljna plata iznosi 33.000 funti (42.900 evra), što je 2,4 miliona funti godišnje. Mitrović ima bonus od 23.500 funti za svaku pobedu, odnosno 12.700 funti za svaki remi, a potpisao je petogodišnji ugovor koji ga sa klubom veže do 2020. godine.

Svi su izgledi da će on igrati naredne sezone u Čempionšipu, osim ukoliko se neko platežno moćan nije "zaljubio" u njega tokom debi sezone u Engleskoj...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC