• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin besan, uzvratio MOK-u

Autor mondo.rs

Predsednik Rusije Vladimir Putin o mogućnosti da celom ruskom olimpijskom timu bude zabranjeno učešće na Igrama u Rio de Žaneiru. "Igrate se vatrom...", poručuje.



Da li ćemo ruske olimpijce gledati na Olimpijskim igrama u Brazilu i ako ih ne budemo gledali kako će se to reflektovati na sve buduće velike sportske događaje?

Oslanjajući se na istragu Svetske antidoping agencije (WADA) o tome kako je ruska Antidoping agencija godinama "varala" na doping testovima ruskih sportista, i to uz preporuku države, Međunarodni olimpijski komitet objavio je vrlo oštro saopštenje u kojem je poručio da neće prezati da primeni "najrigoroznije moguće sankcije".

Pojedini mediji u svetu to su protumačili kao mogućnost da CEO ruski olimpijski tim bude suspendovan, odnosno da ni ne ide u Brazil.

Odgovor iz Kremlja je stigao. Očekivano - takođe oštro. Potpisnik: Vladimir Putin, lično.

"Ušli smo u polje opasnog mešanja politike u sport. Da, forma tog mešanja je promenjena, ali suština je ista - da sport bude instrument za geopolitički pritisak i stvaranje negativne slike o zemljama i narodima. Olimpijski komitet, koji igra kolosalnu ulogu u ujedinjenu sveta i čovečanstva, opet bi mogao da odluta na ivicu jaza (provalije)".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC