• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Dva gola "borčevca" malo za Metalege

Autor mondo.ba

Banjalučanin Aleksandar Radulović postigao je dva fantastična gola za Metalege u Doboj Kaknju, ali su se ipak radovali domaći fudbaleri Mladosti u posljednjem meču trećeg kola.

Fudbaleri Mladosti savladali su jajački Metalege u Doboj Kaknju rezultatom 3:2 (2:1) u posljednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost je poslije dva gostujuća remija protiv Krupe i Viteza zaigrala u nedjelju prvi put na svom stadionu i upisala prvu pobjedu!

TIm iz Doboj Kaknja pobijedio je novajliju u bosanskohercegovačkoj eliti Metalege sa 3:2 (2:1), a najzaslužniji za prva tri domaća boda bio je dvostruki strijelac Goran Brkić, koji je pogađao u 23. i 61. minutu.

Po izuzetno teškom i kišom natopljenom terenu, domaći tim koje s klupe predvodi Ibro Rahimić, bolje se snašao i brzo poveo sa 2:0 i to nakon dva kornera i gužvi u šesnaestercu, pa su Jajčani i prije nego su "počeli da igraju" bili u velikom deficitu.

Ipak, sjajnom "bombom" Banjalučanina Aleksandra Radulovića na isteku prvog poluvremena su uspjeli da smanje, a onda u uvodnim minutama nastavka u nekoliko navrata zaprijetili preko Sulejmana Smajića.

Na njihovu žalost nisu uspjeli da stignu do poravnanja što je kaznio Brkić sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora što je i "prelomilo" utakmicu u korist domaćeg tima.

Radulović je majstorski pogodio i u sudijskoj nadoknadi drugog dijela iz slobodnog udarca, ali to je bilo prekasno za za izabranike Nermina Bašića, koji su priželjivali bod.


FK Mladost DK - FK Metalleghe-BSI 3:2 [Golovi]by mediabh

Ipak treba im čestitati jer su i u Doboj Kaknju pokazali da znaju igrati napadački fudbal zbog čega su ispraćeni aplauzima od domaće publike.

Glavni sudija meča Goran Paradžik (Ljubuški) s pomoćnicima Dariom Primorcem (Ljubuški) i Harisom Bakovićem (Sarajevo) solidno su obavili svoj posao u ovom trećem kolu Premijer lige BiH.

Mladost: Hadžić, Galić, Husić, Asanović, Šišić, Rizvanović, Brkić, Jusufović, Ramović, Karahmet, Isaković.

Metalege: Fejzić, Bibić, Kovač, Smajić, Selimović, Dujaković, Rašić, Radulović, Stakić, Pezo, Popović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Premijer liga BiH, treće kolo

Nedjelja:
Mladost - Metalege 3:2 (2:1)
/Asanović 10, Brkić 23, 61 - Radulović 45, 90+4/

Subota:
Krupa - Radnik 2:2 (1:1)
/Koljić 14, 62 pen - Kojić pen 39, Obradović 90+3/

Čelik - Sarajevo 1:1 (0:0)
/Smriko 83 - Ćetković 76/

Željezničar - Široki 2:0 (1:0)
/Lendrić 37, Nikolić 68/

Zrinjski - Olimpik 4:1 (2:0)
/Mešanović 14, 56, 78, Katanec 39 - Hadžić 74 pen/

Odigrano u petak:

Sloboda - Vitez 1:0 (0:0)
/Veselinović 69/

Tabela: Sloboda 7, Željezničar 7, Zrinjski 6, Krupa 5, Mladost 5, Sarajevo 5, Čelik 4, Metalege 3,  Vitez 2, Široki Brijeg 2, Radnik 1, Olimpik 0.

TOK UTAKMICE

1 - Počeo je meč.

2 - Prva šansa za domaće. Husić je probio po lijevoj strani i uputio povratnu loptu, ali je izblokiran udarac Ramovića.

8 - Uslovi za igru su izuzetno teški s obzirom da je cijeli dan padala kiša u Doboj Kaknju i teren je prilično natopljen vodom.

10 - GOOOL! Mladost vodi! Nemanja Asanović je pogodio poslije gužve u šesnaestercu Metalegea!


1:0 - Asanović [FK Mladost DK - FK Metalleghe-BSI]by mediabh

20 - Poslije vođstva domaćina, igra se uglavnom odvija između kaznenih prostora bez pravih prilika za pogotke na obje strane.

23 - GOOOL! Mladost je udvostručila prednost. Poslije centaršuta iz kornera, kao i kod prvog gola, nakon gužve, lopta je došla na ivicu kaznenog prostora a Goran Brkić je snažno šutirao po zemlji i pogodio mrežu Nevresa Fejzića - 2:0.


2:0 - Brkić [FK Mladost DK - FK Metalleghe-BSI]by mediabh

30 - Sjajan šut Brkića iskosa sa lijeve strane sa blizu 30 metara, ali je lopta prošla tik pored stative gola Metalegea.

40 - Mladost je nastavila da dominira po teškom terenu i kako sada stvari stoje sigurnim korakom grabi ka prvoj pobjedi ove sezone u tzv. Ligi 12.

43 - Gosti s druge strane u dosadašnjem dijelu meča nisu praktično ozbiljnije zaprijetili domaćem golmanu Adnanu Hadžiću.

45 - GOOOL! Bomba Aleksandra Radulovića! Metalege je pogotkom nekadašnjeg fudbalera Borca iz Banjaluke i mostarskog Zrinjskog smanjio na isteku prvog poluvremena.


2:1 - Radulović eurogol [FK Mladost DK - FK...by mediabh

- poluvrijeme - 

46 - Nastavljena je utakmica na stadionu u Doboj Kaknju. 

50 - Dobra prilika za Metalege, ali je Sulejman Smajić loše primio loptu i intervenisao je golman domaćih.

56 - Sjajan udarac Siniše Dujakovića - uhvatio je volej sa ivice šesnaesterca, međutim, još bolje je odbranio golman Mladosti i paradom spriječio izjednačenje.

61 - GOOOL! Mladost vodi 3:1! Ponovo je strijelac Goran Brkić, koji je sa 20 metara odapeo projektil i savladao Fejzića!


3:1 - Brkić sjajan gol [FK Mladost DK - FK...by mediabh

66 - Velika prilika za Selimovića, ali Hadžić oba puta odlično brani.

80 - Bez izrazitih prilika na obje strane, Mladost čuva rezultat i čeka kraj, a gosti iz Jajca više nemaju snage i čini se ni sami ne vjeruju da mogu nadoknaditi minus od dva pogotka.

90 - Prečka! Sušić je pratio akciju Mladosti i ubacio se iz drugog plana i šutirao, ali ovog puta saveznik gostiju iz Jajca bio je okvir gola.

90+4 - GOOOL! Radulović iz slobodnog udarca sa 17 metara je postigao konačan rezultat 3:2!

- kraj -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC