• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "pukla" 3:0 i dobro prošla!

Autor mondo.rs

Igra crveno-belih, kojom je trebalo napasti Ligu Evrope, raspala se na sitne komade na Mapei stadionu, koji je gledao nasrtaje fudbalera Sasuola, isključivo krivih što poraz srpskog šampiona nije bio ubedljiviji.

Fudbaleri Crvene zvezde istrčali su na teren "retro" Mapei stadiona u Ređo Emiliji uvereni da razlika u kvalitetu, klasi i snazi između njih i igrača Sasuola nije takva da "ne može da se odigra egal meč".

Do poluvremena bilo je 2:0, a u drugom delu šampion Srbije imao je sreće da ne doživi najubedljiviji poraz u slavnoj istoriji čija je najsjajnija stranica ispisana baš u Italiji.

Sasuolo – Crvena zvezda 3:0 (2:0) u prvoj utakmici plej-of runde za plasman u Ligu Evrope, posle čega srpskom šampionu ostaje prilika da se za sedam dana časno oproste od evro-konkurencije, kojoj i dalje nisu dovoljno blizu.

POČEO NOVI RAT "GROFA" I NOVINARA

Daleko od toga da se čuda u fudbalu ne događaju, netačno bi bilo reći ni da crveno-beli u svojoj istoriji nisu pravili velike preokrete u Ljutice Bogdana, ali posle svega što su prikazali u prvih 90 minuta u duelu sa šestoplasiranim timom Serije A iz prošle sezone – teško da i sami igrači, ali i trener Miodrag Božović, veruju u prolaz dalje.

Semafor

1:0, 17. minut – Berardi;

2:0, 41. minut – Politano;

3:0, 69. minut – Defrel;

Iako će, u to nema sumnje, narednog četvrtka imati takođe bučnu i neprestanu podršku Delija. Takođe, utoliko što je nekoliko hiljada fanova najpopularnijeg srpskog kluba ove večeri tvrdoglav, i obrnuto srazmerno strašću koju su pokazali igrači na terenu, pružali podršku, pevali, navijali i skandirali.

Nije vredelo – Sasuolo je pobedio sa tri, a mogao je – bez preterivanja – i sa pet, šest golova razlike...

U ovom delu izveštaja nabrajati šanse zeleno-crnih, a dve su završene udarcima u okvir gola opet nesigurnog Damira Kahrimana, bilo bi suvišno, jer smo sve već to doradili u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja, a i potrajalo bi. Lakše je konstatovati da najefikasnija ekipa srpske lige već drugu sezonu zaredom nije stvorila nijednu šansu na utakmici u kojoj je cilj bio izboriti aktivan rezultat za revanš.

Rezultat nije nimalo aktivan, najviše jer je igra bila nadasve pasivna.

Pauza posle poluvremena u kojem su se Domeniko Berardi i Mateo Politano lagano upisali u strelce, nije donela ništa dobro, naprotiv. Razgovor u svlačionici nije podigao ekipu, naprotiv. Povratak igrača Zvezde na teren za drugih 45 minuta bio je bukvalno "izlazak Bogu na istinu", a on je večeras poštedeo srpski tim ubedljivijeg poraza.

Malo statistike...

Posed lopte – 55:45 u korist Sasuola. Udarci ka golu – 17:4 u korist Sasuola. Udarci u okvir gola – 8:1 u korist Sasuola.

Daleko ubedljivijeg od ovog koji glasi 3:0.

Nepravedno bi bilo izdvajati najlošije pojedince na terenu, posle ovakve utakmice, komentarisati startnih 11, rokade na pozicijama, formu igrača i golmana, jednostavno - niko iz Crvene zvezde nije bio ni blizu nivoa koji bi, bar, naterao Andreu Konsiljija da se namuči da odbrani svoju mrežu.

Taj jedan šut s kojim je Konsilji morao da se izbori, udarac Džona Ruiza sa preko 25 metara, italijanski golman uhvatio je "živog".

Čisto zbog neefikasnosti navale Sasuola i rezultata 3:0, ovaj poraz neće ući u red najcrnjih u istoriji, ali je utisak o igri i podređenosti crveno-belih sličan kao posle mečeva sa Zenitom, PSV Ajndhovenom i Renom.



GOLOVI

Domaćin je poveo u 17. minutu golom najboljeg igrača Domenika Berardija koji je smestio loptu u praznu mrežu, nakon što je Damir Kahriman napravio novi kiks, "omašio" loptu, a ona se od OBE stative vratila u polje i našla Berardiju na "ziceru".

Pogotku je prethodio udarac Matea Politana, udarac s kojim je Kahriman morao da se izbori.

Kahriman u 41. minutu nije mogao da uradi ništa, nakon što je na lepu, prostu i tačnu akciju italijanskog tima ispala kompletna odbrana Crvene zvezde. Politano je "zasekao" s levog krila u sredinu, pogledom su ga ispratili i Miloš Cvetković i Damijen Le Talek, pasivan je bio i Marko Poletanović, a kad je usledio "tik-tak" dupli pas s Berardijem, sve što je Politano trebalo da uradi je da proturi loptu pored golmana srpskog tima u mrežu.

To je i uradio.

Razmenili su Politano i Berardi asistencije za opasnih 2:0 pred odlazak na odmor, a kada je strateg domaćih Euzebio Di Frančesko u 69. minutu odlučio da odmori najboljeg i najopasnijeg igrača svog tima, koji se i ispromašivao večeras, napravio je izmenu koja je momentalno doprinela trećem golu.

Alfred Dankan izbacio je "rutinski" Miloša Cvetkovića, usledio je pas u prostor za tek uvedenog Dijega Falćinelija, koji je iz prvog kontakta s loptom zabeležio asistenciju - Gregori Defrel je natrčao na loptu i poslao je iza leđa nemog Kahrimana - 3:0, 70. minut!

I pre i posle toga, Sasuolo je stvorio i promašio broj šansi koji bi - da je bilo bolje realizacije - bio dovoljan za najubedljiviji poraz bivšeg prvaka Evrope u njegovoj slavnoj istoriji.

/snimke golova možete pogledati u 'iz minuta u minut' sekciji izveštaja/

Naš reporter Jovan Terzić bio je na licu mesta, i javiće nam prve reakcije, izjave i utiske iz Italije, koju ova generacija crveno-belih neće pamtiti po lepom.

Sasuolo: Konsilji – Gacola, Kanavaro, Aćerbi, Peluso – Manjaneli, Biondini, Dankan – Berardi (od 69. Falćineli), Politano (od 84. Sensi), Defrel (od 76. Trota).

Crvena zvezda: Kahriman – Cvetković, Fibel, Le Talek, Ristić – Donald, Poletanović – Mouče (od 71. Srnić), Katai, Ruiz (od 57. Plavšić)– Vijeira (od 85. Sikimić).

IZ MINUTA U MINUT:

90+3 - KRAJ (MUČENJA ZA ZVEZDU)!

81 - Četiri izmene napravljene su u drugom poluvremenu, po dve u svakom timu - 57. Plavšić umesto Ruiza, 69. Falćineli umesto Berardija, 71. Srnić umesto Moučea, 76. Trota umesto Defrela.

71 - ŠANSA! SREĆA ZA ZVEZDU!

Nije minut prošao od gola Defrela, Kahriman je mogao opet da vad loptu iz mreže. Strelac Defrel sa 7-8 metara plasirao je loptu pored stative nakon što su zeleno-crni odigrali pravu "tika-taka" akciju, i vezali četiri pasa "na prvu", pored - nećemo preterati ako konstatujemo - nepokretne odbrane Crvene zvezde!

70 - GOL! OČEKIVANO!

Nisu mogli baš toliko prilika da propuste Italijani. Ovog puta odbrana Zvezde popustila je po desnoj strani, Dankan je proigrao još neoznojanog Falćinelija, koji je idealno centrirao, a između zbunjenih Le Taleka i Fibela poentirao je Defrel.

3:0.
Izvor: YouTube



66 - BERARDI! SREĆA!

Berardi se OPET našao sam pred Kahrimanom, nameštao se na šut iz "čiste" situacija sa nekih 10-11 metara, kada mu je s leđa prišao Le Talek i... Nije mu ni izbio loptu, ni sapleo ga, ali ga je nekako omeo u šutu - pa je sjajni napadač promašio ceo fudbal, pao, raširio ruke i dobio - NE!

64 - STATIVA, OPET!

Crvena zvezda je mogla, bez preterivanja, uveliko da gubi 5:0. Posle novog centaršuta Gacole s desnog krila, niko u kaznenom prostoru crveno-belih nije želeo na loptu, osim Politana, koji je u punom trku "zakucao" fudbal u zemlju, a on se odbio u - stativu!

Zvezda je na konopcima, u nokdaunu.

62 - KANAVARO!

Metar, možda malo jače prošla je lopta pored "druge" stative nakon kornera koji je iskusni, "prekaljeni" kalčo štoper, Kanavaro, umalo pretvorio u 3:0.

Zvzeda je pod neverovatnim pritiskom iako ubedljivo gubi.

61 - GACOLA! KAHRIMAN!

Asistent kod šanse Berardija u 59, umalo se upisao u strelce u 61. minutu. Opet je "pukla" odbrana Zvezde na levom boku, Gacola se dvoumio šta je najbolji sledeći potez i odlučio da plasira loptu pod prečku, ali je Kahriman to prebacio preko prečke. Korner.

59 - BERARDI!

Uh, novi zicer koji je promašio vođa navale Sasuola, posle brze akcije zeleno-crnih, pasa na stranu ka ofanzivnom desnom beku Gacoli, koji je rutinski "ostavio" loptu na penaltik Berardiju - preko gola! Sreća za crveno-bele...

57 - Kad ne može Zvezda, probaće Katai. S levog krila se spustio ka golu, nanizao dvojicu rivala jednom probacivši loptu i kroz noge, ali mu je Konsilji u poslednji čas uklizao u noge i uzeo loptu.

56 - "Još jedna baklja među Delijama...", primećuje naš kolega Terzić i dodaje: "Srđan Plavšić je završio zagrevanje i ubrzo će na teren".

54 - "U uvodnim minutima drugog poluvremena Ruiz se uhvatio za zadnju lozu leve nego. Deluje, ipak, da nije nešto ozbiljno i da će moći da nastavi utakmicu", javlja naš reporter sa Mapei stadiona.

47 - STATIVA!

Na sjajan pas Dankana "iz dubine", Le Talek je mlako, sporo i neodgovorno reagovao, dozvolio Berardiju da se pojavi neometan pred Kahrimanom - lob, stativa!

Tek nešto više od 60 sekundi igre u drugom poluvremenu bilo je potrebno Sasuolu da stvori veliku šansu, posle koje samo pukom srećom nije 3:0.

Poluvreme. Preko potrebno crveno-belima. Biće potrebno mnogo vere u sebe, energije, znanja i sreće, za početak, ne primiti treći gol.

41 - GOL! OVOG PUTA POLITANO!

Ne moramo ništa da opisujemo, pogledajte i sami. Obratite pažnju na intenzitet "duela" kojima su crveno-beli pokušali da spreče prodor Politana, kao i koliko je igrača nastavilo da prati kretnju krilnog napadača Sasuola posle njegovog pasa Berardiju.

2:0.
Izvor: YouTube



39 - Dva udarca u okvir gola u razmaku od 20-ak sekundi! Prvo je Kahriman zaustavio udarac sa distance Manjanelija, ispucao loptu, da bi na drugoj strani Ruiz probao da iznenadi Konsiljija - neuspešno.

38 - Zvezda je uspela da zaustavi seriju naleta Sasuola i pomeri težište igre ka centru igrališta, ali je i dalje daleko od šanse da ugrozi Konsiljija. Vijeira trči, pritiska, bori se, ali... Nema pravu loptu.

28 - ZICER!

Zvezda gubi samo 1:0! Le Talek je napravio kardinalnu grešku čekajući da lopta na 5-6 metara od Kahrimana odskakuće u gol-aut, rival mu je kao na malom fudbalu oduzeo posed, posla loptu u sredinu gde je Defrel mogao da pita Kahrimana: "Gde želiš da šutiram?", ali je na sreću crveno-belih iz prve tukao jako, pored gola!

27 - BERARDI!

Korner na kraju, malo je nedostajalo da bude i penal, jer... Nakon što je Gacola "poslao Ristića u reklame" varkom, uposlio je strelca prvog gola, koji je tukao iz prve, lopta je na putu ka mreži pogodila Fibela i odbila se "tik" pored stative u korner - Italijani su tražili penal, dobili su korner.

25 - Donald je loše primio loptu na sredini i upao u problem, u duelu koji je usledio dobio je udarac, ali sudija nije dosudio faul, krenula je kontra Sasuola, međutim Italijani su stali da bi se Zvezdinom vezisti ukazala pomoć.

20 - "Upaljene su i dve baklje među gostujućim navijačima. Teško da će to promaći disciplincima UEFA", javlja naš reporter.

17 - GOL! SASUOLO VODI!

Kahriman je napravio novi kiks ovog leta, a sve je kaznio - ko drugi - do Berardi. Politanov šut odbio se od obe stative, Kahriman je želeo da odbije loptu (ili šta već)... 1:0.

1:0.
Izvor: YouTube



12 - "Odličan šut Biondinija u 9. minuti, ali je Kahriman uspeo da odbrani. Usledila je kontra Zvezde, međutim, lopta nije uspela da dođe do najisutenijeg Kataija".

9 - KAHRIMAN! KAKVA ODBRANA!

Iz šanse za Zvezdu, posle "sudaranja" Kataija i Vijeire, čista gol šansa na drugoj strani, centaršut Politana s leve strane iz prve je "uhvatio" Biondini, tukao snažno i po zemlji, ali je golman Crvene zvezde sjajno intervenisao.

8 - "Domaćin mnogo opasniji u prvih pet minuta, ali su crveno-beli uspeli da se odbrane, pa i da iznude dva kornera u svoju korist. Posle prvog je malo nedostajslo da Fibel šutira glavom, dok je drugi put Mouče loše centrirao", utisak je našeg reportera.

4 - Treća duga lopta od početka utakmice i duel Politana i Fibela, Italijan je pao, sudija odmahnuo rukom. Gol-aut.

2 - Dva napada Sasuola, dva pokušaja dugim loptama. Da li je to nagoveštaj onoga što će pokušati da urade Italijani?

1 - Počeo je meč! Delije pevaju "iz sveg snage", podršku ima i domaći tim, teren deluje kao da je u savršenom stanju.

20:42 - "Igrači su upravo izašli na teren, pozdravljeni aplauzom oko 5.000 gledalaca. Zatim je sa severne tribine zagrmelo: "Ajde igraj i bori se..."

20:41 - Evo i "original" zapisnika.

Izvor: MONDO



20:40 – Trener zeleno-crnih iz predgrađa Modene, Euzebio di Frančesko, nije mogao da računa na Pelegrinija i Teranovu zbog povreda, dok je "Grof" Božović od eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona morao da uigrava ekipu bez suspendovanog Gelora Kange.

20:39 – Sudi Turčin Serdar Gozubujuk.



Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

crvenoplavigrad

Idemo po 3:0

rbhm

@crvenoplavigrad Ispala titova ljubimica

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC