• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agonija traje: Nadal ispao posle 4 sata drame!

Autor mondo.rs

Neće biti ništa od "blokbaster" duela u polufinalu Đoković - Nadal. Evo i zbog koga.

Od očekivanog "blokbaster" polufinala Đoković – Nadal neće biti ništa!

POVEZANE VIJESTI



Francuski teniser Lukas Puj napravio je jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem US Openu i plasirao se u četvrtfinale posle četiri sata i osam minuta bespoštedne borbe sa bivšim šampionom.

Odlučio je taj-brejk petog seta, u kom je Puj imao 4:1, Rafael Nadal stigao do 6:6, ali onda lako izgubio naredna dva poena:

(4) Nadal – (24) Puj 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6).

Puj, 25. igrač sveta, pobedio je dvostrukog šampiona US Opena i zakazao svefrancuski meč u četvrtfinalu, u koje se prvi plasirao njegov naredni protivnik (10) Gael Monfis.

Zapravo, u gornjoj polovini žreba jedini preostali teniser koji nije iz Francuske je (1) Novak Đoković, koji je rano jutros po našem vremenu deklasirao Kajla Edmunda i prihvatio poziv (9) Žoa-Vilfreda Conge na novi dvoboj u četvrtfinalu.



Rafa je u Njujorku osvajao titule 2010. i 2013. godine, igrao je finale 2011. i ima dva polufinala, iz 2008. i 2009. godine. Od poslednje titule zabeležio je odustajanje zbog povrede i eliminacije u 3. i 4. kolu.

Ovo je prvi put posle 89 godina da su se u četvrtfinale US Opena plasirala trojica Francuza.

A, Nadal?

Otkako je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Rolan Garosa, Nadal na gren slem turnirima nije prošao dalje od osmine finala! Španac u poslednje dve sezone nije osvojio gren slem i još stoji na 14 titula, koliko ima i Pit Sampras, dok im je Đoković prišao na dve titule zaostatka.

Španac je ove godine izgubio u prvom kolu na Australijan openu, sa Rolan Garosa se povukao pre meča trećeg kola zbog upale tetive levog zgloba, zbog koje je pauzirao dva i po meseca pa nije igrao na Vimbldonu.

S druge strane, Puj će drugi put u karijeri igrati u četvrtfinalu nekog gren slem turnira, pošto je ove godine bio među osam najboljih na Vimbldonu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC