• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marko Srbin", šta će on u Stouku?

Autor mondo.rs

Iza reprezentativca Austrije, Marka Arnautovića, je beogradsko veče puno emocija.

Pričaće se i pisati narednih dana naveliko pohvale o našim fudbalerima, konačno su to ponovo zaslužili prikazanim na terenu, ali dok je još "sveže", da se dotaknemo i jednog protivničkog igrača. Doduše, reći će mnogi,  "našeg koji igra za druge".

Reč je o Marku Arnautoviću, 27-godišnjem krilnom fudbaleru austrijske reprezentacije i engleskog Stouka.

Ovo drugo posebno je iznenadilo jednog momka - izgleda ne baš upućenog u svet fudbala, ali sposobnog da prepozna kvalitet - dok je napuštao stadion Rajko Mitić posle pobede Srbije nad Austrijom (3:2) u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Gde igra onaj Arnautović?", upitao je drugara.

"U Stouku", dobio je odgovor koji ga je potpuno zbunio.

"To ti je Premijer liga. Prošle sezone nisu bili loši, ali sada su pri dnu tabele. Igrao je pre toga u Verderu, Interu i Tventeu".

"Aha... Odličan igrač. Dobro bi nam došao, da pojača konkurenciju", konstatovao je mladić.

Arnautović je u nedelju uveče, posebno u prvom poluvremenu, zaista bio odličan, međutim, i pored velike želje da savlada Vladimira Stojkovića, nije uspeo u tome.

Da jeste, verovatno ne bi bio nagrađen aplauzom i skandiranjem domaćih navijača po završetku utakmice.

"Mislio sam da će mi zviždati i da će me psovati, ali hvala im što nisu. Lepo je što su mi skandirali na kraju. Verovatno ne bi da sam dao gol", svestan je momak rođen u Beču, poreklom iz Srbije, kakav bi epilog bio da je uspeo da izjednači rezultat desetak minuta pre kraja posle jednog od brojnih prodora po levoj strani.

Šutirao je, ipak, visoko preko gola, a sa tribina se tada glasno začulo "Marko Srbine, Marko Srbine".



Da ne krije svoje poreklo, Arnautović pokazuje uvek kada izlazi na teren.

"Pravoslavac sam i svaki put se prekrstim kada izlazim na teren, da me Bog čuva", objasnio je srpskim novinarima posle utakmice (a tetovažu sa tim natpisom možete videti na njegovoj levoj ruci, gornja slika).

Izjavu je dao na tečnom srpskom, a baš zato što se ne stidi svog porekla, Arnautović je u 49. minutu dobio aplauz domaće publike dok se vraćao na teren posle ukazane lekarske pomoći.

Na simpatije je uticala i fotografija koja se prethodnih dana pojavljivala u srpskim medijima, na kojoj se mogu videti Arnautovićeve kopačke sa prišivenim zastavama Austrije i Srbije.

Na onima koje trenutno nosi je nešto drugačija poruka.

"Puma nije stavila zastavice, ali piše 'da me Bog čuva'", objasnio nam je.

Tokom intoniranja hime Bože pravde, "sedmica" Austrije je držao tri prsta na srcu, što nije promaklo srpskim novinarima.

"A j...ga", omaklo mu se...

"Poštujem himnu Austrije jer mi je majka odatle i ja sam tamo rođen, ali isto volim da čujem i srpsku himnu, jer mi je ćale Srbin, celo poreklo mi je odatle", iskren je Arnautović, za kojeg je Žoze Murinjo svojevremeno, tokom saradnje u Interu, rekao da "ima veliki kvalitet, ali i ponašanje deteta".

himna
Izvor: YouTube



Da se zaista radi o kvalitetnom fudbaleru prepoznali su i u Stouku, pa su ga ovog leta "vezali" novim četvorogodišnjim ugovorom.

Ali, da li je klub Stoukovog kalibra zaista u skladu sa mogućnostima Marka Arnautovića, kao što ne misli pomenuti mladić sa početka teksta?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC