• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hercegovački derbi, spektakl u Krupi na Vrbasu

Autor mondo.ba

Predstojećeg vikenda na rasporedu je 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Šampion Zrinjski u derbiju kola dočekuje Široki Brijeg, dok će Sarajevo biti gost u Krupi na Vrbasu.

 Premijer liga BiH: Najava 15. kolo Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Plemići" su u posljednje vrijeme apsolutni vladari Hercegovine, ali i cijelog bh.fudbala što najbolje ilustruje šampionska titula i liderska pozicija na tabeli u aktuelnoj sezoni.

Od uloge favorita nije želio da pobjegne ni trener Mostaraca Vinko Marinović u najavi susreta protiv ekipe sa "Pecare".

"Želimo da nastavimo kontinuitet igara koje smo imali dosad. Ulazimo u mini ciklus od tri utakmice sa ciljem da zadržimo prednost koju imamo na tabeli. Prva u nizu je utakmica protiv Širokog Brijega, koja je sigurno derbi kola, a posebno u Hercegovini. Namjeravamo da potvrdimo partije iz prethodnog perioda i ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Marinović.

Sa kolegom iz Mostara dijelom se složio i šef struke gostiju iz Širokog Brijega Denis Ćorić.

"Svi znamo ko je Zrinjski, pogotovo u posljednje vrijeme kada su ostvarili impozantan broj domaćih mečeva bez poraza. Sve ide u prilog Zrinjskom, ali mi idemo u Mostar da se nadigravamo, vjerujem da ćemo imati svoje šanse i pokušaćemo da ih iskoristimo", izjavio je trener Širokobriježana.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ništa manje interesantno biće i u Krupi na Vrbasu, gdje novom premijerligašu koji je svakako jedno od najprijatnijih iznenađenja, gostovati ekipa Sarajeva.

"Ulazimo spremniji nego u utakmicu u Bijeljini (poraz od Radnika 3:1). Pored toga vraćaju nam se Koljić i Milanović, tako da ćemo u ovoj utakmici imati malo bolji ofanzivni dio tima. Uz ispravljene greške mislim da ćemo biti konkurentni i u pravom svjetlu se predstaviti i banjalučkoj i bh. javnosti. Treba reći da će sam dolazak Sarajeva, kao jedne od najvećih ekipa iz Bosne i Hercegovine, privući veliku medijsku pažnju, takođe i veliki broj ljudi iz fudbala će biti prisutan. Ovo je jedinstvena prilika da u takvoj utakmici pokažemo sve što imamo i sve ono što nas krasi predhodnih 14. kola, vjerujem da će biti jedan veliki spektakl", rekao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Međutim, svoje planove i visoke ambicije ima i Sarajevo, što je otkrio prvotimac "bordo" kluba Nermin Crnkić.

"Sigurno je da u Krupu putujemo sa najvećim ambicijama. Naša forma je u uzlaznoj putanji i želimo nastaviti sa dobrom igrom u Krupi. Respektujemo protivnika. Oni igraju jako dobro u ovoj sezoni kako na domaćem terenu, tako i na strani. Biće otežavajuća okolnost što igramo na terenu sa plastičnom podlogom, ali šta je tu je. Idemo dati sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Crnkić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk



Parovi 15. kola

Subota (13.30)

Krupa - Sarajevo
Metalege - Vitez
Zrinjski - Široki Brijeg (15.30)
Željezničar - Sloboda (16.00)

Nedjelja

Čelik - Olimpik (13.00)
Mladost - Radnik (13.30)

TABELA: Zrinjski 33, Radnik 25, Krupa 24, Sarajevo 22, Željezničar 22, Sloboda 21, Široki Brijeg 19, Mladost 18, Vitez 16, Metalege BSI 12, Olimpik 9, Čelik 6.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Mocan naslov...spektakl u krupi na vrbasu...hahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC