• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ančeloti: Pjanića nepravedno kritikuju

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Miralem Pjanić je neopravdano kritikovan. Teško je uklopiti se u novi klub, treba mu vremena. Kada su u pitanju njegovi igrački kvaliteti, o tome se čak ne treba ni pričati", kaže nekadašnji trener Juventusa Karlo Ančeloti.

Karlo Ančeloti, aktuelni trener minhenskog Bajerna, a nekada i drugih evropskih velikana kao što su Juventus, Milan, Real Madrid, smatra da italijanska javnost neopravdano kritikuje bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Upitan od italijanskih medija da prokomentariše eventualni prelazak Marka Verattija iz PSŽ-a u Juventus, Ančeloti je iznio jasan stav.

"Neki agenti se služe trikovima kako bi podigli cijenu igraču. Dovođenje igrača iz bogatih klubova kao što je PSŽ nije lako. Vidjeli ste kako se okončao posao vezan za Bleza Matuidija. 'Juve' sada ima Pjanića, tako da mislim da im Verati ne treba. Njihove karakteristike su različite, ali njih dvojica mogu pokriti istu ulogu u timu. Pjanić je neopravdano kritikovan. Teško je uklopiti se u novi klub, treba mu vremena. Kada su u pitanju njegovi igrački kvaliteti, o tome se čak ne treba ni pričati", kazao je Ančeloti, te na opasku da ga uporedi sa Andreom Pirlom dodao:

"Pjanić je veoma snažan igrač, Pirlo je rijedak tip igrača. Nije u redu porediti ih."

Italijanski trener iznio je i riječi hvale na račun Paula Dibale, napadača Juventusa za kojeg smatra da može ispisati nove stranice klupske istorije.

"Dibala je zaista moderan napadač. Njegov talent kombinuje tempo i dinamiku. On može ispisati istoriju Juventusa u narednih deset godina", zaključio je Ančeloti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC