• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea pred Olimpiju: Pobjeda za opstanak

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Košarkaši Igokee u utakmicu protiv Olimpije ući će maksimalno motivisani kako bi se pobjedom približili cilju, a to je opstanak u ABA ligi.

Šampion BiH na početku nove godine gostuje Olimpiji, u ponedjeljak, 2. januara od 21 čas u Ljubljani.

Biće to okršaj šestoplasirane i sedmoplasirane ekipe na tabeli, a Igokea u ovaj meč ulazi nakon pobjede nad ekipom Karpoš Sokoli kojom je prekinula niz od dvije vezane pobjede.

"Uspješno smo obavili misiju protiv Karpoša, to je veoma bitna pobjeda za nas za nastavak sezone i kada je opstanak u pitanju. Prvi set smo osvojili i preostaje nam još ne tako mnogo da obezbijedimo taj opstanak. Čeka nas teško gostovanje, Olimpija igra jako tešku košarku, to pokazuje i sedam pobjeda. Znamo da su dve-tri utakmice izgubili na jednu loptu, to ej tim koji je igrao tri takmičenja, ali je pokazivao dobar kvalitet igre. Misija jeste teška, ali nije nemoguća, i mi bez obzira što je trenutno pretpraznično rapsoloženje, dobro smo trenirali, spremili smo se i nadam se da ćemo pružiti dobar otpor, a ako nam se pruži šansa znaćemo to da iskoristimo", rekao je trener Igokee Dragan Bajić pred meč sa Olimpijom.

"Proslava u dvorani"

Hoće li igrači dobiti slobodno da se opuste za Novu godinu?

"31. decembra imamo trening ujutro i naravno naveče, to je najveće opuštanje", kaže trener Igokee Dragan Bajić

 Trener Aleksandrovčana zna odakle prijeti najveća opasnost.

"Imaju dobru spremu vanjske i unutrašnje linije, nošeni Jankovićem koji igra jako dobru sezonu i naravno plejmejkerom Džefersonom koji je motor toga tima. Ne treba zapostaviti ni Olivera koji možda poenterski nije u vrhu, ali odrađuje veliki dio posla, i kada je u pitanju odbrana i kada je u pitanju taj skok. Ima dosta opasnosti i sigurno ćemo morati biti skoncentrisani svih 40 minuta".

Igokei slijedi ne baš laka serija u kojoj će nakon gostovanja Olimpiji dočekati FMP, a potom ići u goste Budućnosti i dočekati Crvenu zvezdu.

"Ne razmišljamo o narednim protivnicima. Koncentracija je maksimalna na ovoj prvoj utakmici i sigurno da bi bilo dobro kad bi izašli sa pozitrivnim skorom iz tog meča. Sa više mira bismo mogli ući u naredne utakmice i nastavak sezone", istakao je Bajić.

Jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Igokee, Džejms Robinson rekao je da meč u Ljubljani neće biti nimalo lak.

"Očekujem vrlo tešku utakmicu. Igrali smo protiv njih na početku sezone, odlučivalo je nekoliko posljednjih napada. Igraju vrlo dobro, ali i mi igramo dobro, biće teška utakmica. Imaju beka koji postiže mnogo poena, kao i centra, moramo biti dobri u odbrani da dobijemo ovaj meč", rekao je Robinson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC