• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda je platila, FSS je odgovoran za Partizan"

Autor mondo.rs

Nove informacije o dugovanjima prema igračima, ali i drugačije viđenje problema u kojem su se našli crno-beli stiže ovog četvrtka sa zvaničnog Facebook naloga Sindikata "Nezavisnost".

 "Zvezda je platila, FSS je odgovoran za Partizan" Izvor: MN PRESS

Informacija o tome koji su klubovi dužni bivšim igračima i trenerima, a shodno tome pred zabranom registrovanja novih fudbalera u januarskom prelaznom roku, nije objavljena na portalu FSS, ali se tom temom pozabavio Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Na zvaničnoj Facebook stranici "Nezavisnosti", u sredu je objavljeno sledeće:

"Najnovije odluke: FSS Disciplinska komisija donela je odluke o zabrani registracije novih igrača u ovom prelaznom roku, FK Crvena zvezda, FK Radnik Surdulica, FK Novi Pazar, FK Borac Čačak, FK Jagodina, OFK Beograd i FK Sloboda Užice. Odluke će biti ukinute kada gore navedeni klubovi izmire svoje obaveze prema našim članovima po osnovu konačnih presuda nadležnih organa", što je otprilike uobičajena vest svakog leta i zime u prethodnih nekoliko sezona, posle koje se klubovi trgnu i izmire dugovanja ili dogovore dinamiku isplate sa potražiocima.

Mada, bilo je slučajeva kada je konkretno Crvena zvezda igrala sa "uslovnom licencom".

Ipak, ove zime to neće biti slučaj, bar ne sa crveno-belima, za koje "Nezavisnost" tvrdi da su danas izmirili obaveze i stekli pravo registracije novih igrača, a peti novajlija će biti predstavljen u petak u Ljutice Bogdana (reč je o Abrahamu Frimpongu).

"FK Crvena zvezda izmirio je sve obaveze prema igračima po osnovu odluka Arbitražnog suda i moći će nesmetano da registruje sve nove igrače", napisano je na Facebook stranici "Nezavisnosti", koja u ovim sporovima zastupa fudbalere koji preko suda potražuju ugovorom zagarantovane zarade.

"Nezavisnost" nije navela o kojim je slučajevima reč, samim tim i sumama, ali sudeći prema ovim informacijama Crvena zvezda neće imati problema da registruje igrače koje bude dovodila do 31. januara i isteka zimskog prelaznog roka.

Sindikat je reagovao i povodom situacije u kojoj se ove zime našao FK Partizan, klub koji se bori da ne bude izbačen iz evro-takmičenja mada je pitanje koliko sada crno-beli imaju izgleda za tako nešto.

Takođe na Facebook stranici, "Nezavisnost" je optužila FSS za ono što se dogodilo FK Partizan.

"Nisu krivi klubovi što ih UEFA izbacuje iz evropskih takmičenja već je najveća odgovornost za sva ova dešavanja na Fudbalskom savezu Srbije, kao davaocu licence, jer smo jedna od retkih evropskih zemalja koja na nacionalnom nivou nema ni minimum kriterijuma za takmičenje na nacionalnom nivou", piše u dugačkom postu.

"Superligu može da igra ko hoće, ne moraju da plaćaju ni poreze ni plate. Tek od sledeće sezone počeće da se primenjuje novi pravilnik o licenciranju koji je usvojen u martu 2016. a koji ima nedostatke u delu u kome se definišu finansijski kriterijumi pa je nejasno da li klubovi pored dugova za plate igračima, trenerima i radnoj zajednici moraju da plate porez", navodi se dalje i zaključuje:

"Po našem tumačenju ne moraju".

Na kraju, iz "Nezavisnosti" su se ogradili rečima:

"Sve ovo što navodimo ne pišemo da bi bilo koga ponizili ili kritikovali, pišemo jer nam gori kuća i da spašavamo šta se spasiti može, a niko ne poznaje bolje ovu oblast od nas u SPFN jer za 7 godina nismo propustili ni jedno evropsko predavanje po svim pitanjima vezanim za fudbal i dobro znamo o čemu pričamo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC