• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je momak s diplomom koji je srušio Novaka?

Autor mondo.rs

Denis Istomin heroj je ovogodišnjeg Australijan Opena, jer je priredio najveću senzaciju i eliminisao branioca titule. Za dve nedelje prešao je duuuug put

Denis Istomin zauvek će pamtiti Australijan Open 2017. godine. Bez obzira na rezultat koji bude ostvario, u analima će ostati zapisano da je eliminisao branioca trofeja i šestostrukog šampiona Novaka Đokovića u drugoj rundi takmičenja.

Istomin, 117. igrač sveta, najlošije je plasirani teniser na ATP listi koji je izbacio Đokovića sa nekog grend slema.

O Uzbekistancu se malo toga zna, jer u 13-godišnjoj profesionalnoj karijeri nije mnogo toga postigao u tenisu.

Rođen je u Orenburgu u Rusiji 7. septembra 1986. godine, ali nastupa za Uzbekistan i živi u Taškentu. Tenis je počeo da igra sa pet godina, i mentor mu je uvek bila majka Klaudija, kojoj se posebno zahvalio i posle velike pobede nad Đokovićem.

Najbolji plasman u karijeri mu je 33. mesto na ATP listi, koje je zauzimao u avgustu 2012, a osvojio je samo jedan ATP turnir do sada - Notingem Open 2015. godine.

Istomin
Izvor: YouTube

Pre eliminacije Đokovića, svetskog broja dva, samo je jednom u karijeri pobedio igrača iz top 10 - Davida Ferera, tada petog na ATP listi, u Indijan Velsu 2012. godine, dok je u karijeri upisao čak 32 poraza od tenisera iz svetskog vrha.

Denis Istomin je poseban i po zaštitnom znaku - naočarima koje nosi tokom mečeva. Jedini je igrač koji ih koristi uz Janka Tipsarevića.

Pobedu nad Đokovićem ostvario je posle pet uzastopnih poraza od Srbina i izborio je plasman u treće kolo gde će se sastati sa 30. nosiocem, Špancem Pablom Karenom Bustom, koji je eliminisao Britanca Kajla Edmunda u tri seta - 6:2, 6:4, 6:2.

Istomin je zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizaorta ove godine stigao na Australijan Open, na kojem mu je treće kolo najveći domet do sada.

Interesantno je da je prethodna dva puta u trećoj rundi eliminisan 2010. i 2014, i oba puta zaustavio ga je baš Novak Đoković.

Na grend slemovima nije imao mnogo uspeha. Najdalje je dogurao 2012. i 2013, kada je igrao u četvrtom kolu Vimbldona i US Opena.

Za razliku od većine teniskih profesionalaca Istomin je našao vremena i načina da se prethodnih godina posveti obrazovanju, pa je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu i sport u Uzbekistanu 2011.

Pre dolaska u Melburn u 2017. godini učestvovao je samo na čelindžeru u Bangkoku u kojem je završio takmičenje u drugoj rundi. Prvo je savladao Kongsupa Kongkarasa sa Tajlanda, 1.605 igrača na svetu, a onda je pretrpeo poraz od Kristijana Garina iz Čilea, 211. sa ATP liste.

Dve nedelje kasnije priredio je senzaciju o kojoj će se dugo pričati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC