• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žreb "orlića" za EP: Dobro je...

Autor mondo.rs

U FSS zadovoljni rivalima koje su mladi igrači Srbije dobili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine

Mlada selekcija Srbije dobila je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine.

Najbolji srpski igrači rođeni posle 1. januara 1996. igraće nalazi u Grupi 7. kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, a rivali će im biti Austrija, Rusija, Makedonija, Jermenija i Gibraltar.

Iz Fudbalskog saveza Srbije poručuju da su zadovoljni žrebom.

"Zadovoljni smo žrebom u Nionu, a svakom meču moramo da pristupimo sa dosta pažnje. U startu smo imali privilegiju da budemo u prvom šeširu i tako izbegnemo one najjače rivale, a pogled na našu grupu govori da će nam Austrija i Nemačka biti ozbiljni rivali. Pažnju svakako zaslužuju i ostale selekcije, pre svega Makedonija. Ponavljam, možemo biti optimisti, a cilj se zna, plasman na EP u Italiji", izjavio je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević neposredno pred polazak sa reprezentacijom Srbije u SAD, gde će 29. januara odigrati prijateljski duel.

I zamenik sportskog direktora FSS Perica Ognjenović smatra da bi Srbija trebalo da ostvari dobar rezultat u kvalifikacijama.

"Dobili smo grupu po meri i verujem da možemo izboriti novi plasman među najbolje mlade selekcije na kontinetu. Respekt svakom rivalu, ali mislim da ćemo najveće suparnike imati u Rusiji i Austriji".

Slično razmišlja i Mitar Mrkela, koordinator mlađih selekcija FSS.

"To je dobra grupa, pogotovo ako se zna koje smo sve selekcije mogli da dobijemo iz drugog, odnosno trećeg šešira. Holandija, Belgija ili Hrvatska su bili mogući rivali, a dobili smo Austriju, odnosno Rusiju i možemo da budemo zadovoljni. Pred nama je sada najpre Evropsko prvenstvo u Poljskoj i pripremni mečevi koji će nam omogućiti da se dobro spremimo za ono što nas očekuje u junu", ocenio je Mrkela.

U novom ciklusu kvalifikacija mogu da nastupaju Vanja Milinkovi-Savić, Filip Manojlović, Milan Gajić, Vukašin Jovanović, Srđan Babić, Saša Lukić, Nemanja Mihajlović, Andrija Živković, Ivan Šaponjić, Nikola Milenković...

Kvalifikacije će trajati do oktobra 2018. godine, devet prvoplasiranih selekcija izboriće direktan plasman na Evropsko prvenstvo, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije odigraće baraž u novembru 2018. za još dva mesta na smotri najboljih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC