• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković: Opomena i šamar, sankcija neće biti

Autor mondo.ba

Trener RK Borac m:tel Ratko Đurković rekao da je eliminacija u četvrtifinalu Kupa RS šamar njemu i njegovim igračima, ali da sankcija neće biti.

 Trener RK Borac Ratko Đurković: Poraz od Dervente šamar Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel oprostili su se od jednog od trofeja na koji su jurišali ove sezone. Crveno-plavi su poraženi od Dervente 24:20 u četvrtfinalu Kupa RS u meču u kojem je protivnik sve vrijeme bio u vođstvu.

"Evidentno je da nama fali utakmica. U pripremnom periodu zbog raznih razloga nismo bili u mogućnosti da odradimo ono što je bilo plairano i otkazali smo tu truneju u Sloveniji i vidi se da nam fali utakmica. Bilo je dosta odsustva igrača tako da je ovo izdanje bilo jako skromno. Puno problema, nepovezanost, gubljenje glave u napadu, lako smo išli u tehničku grešku, pogrešna procjena… generalno nije dobar prvi utisak“, rekao je trener Borca Ratko Đurković za RMD production poslije utakmice.

Naknadno zakazana utakmica četvrtfinala Kupa RS bila je dobra prilika za provjeru pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

„Važna je utakmica, slažem se. Derventa je i danas i u onoj prvenstvenoj utakmici u Banjaluci pokazala da je odlična ekipa, da dobro igrjau, da znaju šta hoće, da su čvrsti i oni su se bolje pripremili za ovu utakmicu nego mi“, priznao je Đurković, a potom nastavio:

"Ovo nam je velika opomena, meni i nama svima može da bude šamar pred početak da se probudimo. Trebalo je više koncentracije, ali nema fali utakmica i mislim da je to bilo presudno“.

On odbacuje mogućnost da je Borac potcijenio protivnika.

"Sigurno nije bilo potcjenjivanja protivnika. Mi smo se trudili da se pripremimo za ovu utakmicu na najbolji mogući način, baš zbog toga što je danas trebalo da poočne prvenstvo. Sve ono što se dešavalo u pripremnom periodu je ostavilo traga. Žalim što smo izgubili utakmicu, ali možda je bolje da se to sad nesilo nego u prvenstvu.Puno prostora za rad, za sljedeću nedjelju, za bolju komunikaciju i pripremu u ekipi i da se ove stvari ne dese u Maglaju“.

Na pitanje da li su igrači svjesni značaja ove utakmice i činjenice da su se oprostili od trofeja čije je osvajanje jedan od ciljeva u oovj sezoni, Đurković je rekao:

"Kasno je sada. Mogu biti svjesni, ali ne možemo vratiti utakmicu. Moramo priznati da smo bili gori od Dervente. Borac jesmo ali smo bili gori od Derveente. Imamo vrijeme ispred nas i preuzimamo krivicu. Itekako su svjesni igrači da je sada kasno razmišljati da smo bili favorit za osvajanje Kupa RS“.

Da li će biti sankcija zbog poraza u kupu RS?

"Neće biti sankcija. Radimo, sankcije su usmjerene na ispravljanje grešaka, trening, teren, nema sankcija“.

Đurković je prokomentarisao i činjenicu da je Borac doveo tokom prošlog ljeta i ove zime u klub snekoliko igrača koji vuku povrede ili koji su se odmah po dolasku povrijedili. Posljednji u tom nizu je lijevi bek Mihailo Stošljević, koji je stigao iz Prijedora.

"Izabrali smo igrača koji je igrao u Prijedoru, bio je slobodan, Došao je po sopstvenom priznanju da nije bio u trenažnom procesu kako treba proteklih mjesec dana. Desilo se, povrijedio se. Igrači kad ih pitate jesi trenirao kažu jesam, trčanje, teretana, a kad dođu na pravi trening onda ne mogu da izdrže deset minuta. Mora se on prilagođavati nama. Taj igrač će biti pojačanje nama, trebamo ga istrpiti. Desilo se tako, sa Vukićevićem je isto bilo. Nama su potrebni igrači za rotaciju, moramo to da istrpimo, a sad da nešto dovodimo, a da nemamo novaca to ne može. Moramo tražiti i mladost i perspektivu, da se gradi. Desilo se tako. Normalni su nam treninzi kao što svi treniraju“, rekao je Đurković.

Da li je moguće da dođe igrač bez ljekarske kontrole?

"Nije moguće. Dođe, ali istegne mišić. Možda je minus deset u hali pa se povrijedi. Možemo i tako da gledamo", odgovorio je trener Borca.

Tagovi

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Razlog

Znaci uprava je kriva jer nije obezbijedila i organizovala pripremne utakmice

Veljko

Šta ćemo ako šamara bude još.Hoće li iko u Borcu snositi sankcije ili ćete nam pričati priče za malu djecu?

Alf Vultures

Cuj ovog Boleta... Dok je IgokeJe. NE pominjati Borac sa to keJom nikaki ama baš nikako. Makar travu pasli

ras

Nema se tu sta puno pametovati,titulu ne mozemo uzeti ...zasto onda ne vratimo sve svoje momke,damo im sigurnih 500 km,mjesecno i sta naprave ,naprave.nema troskova hrane,smjestaja i dugova...ja garantujem da ce i vecina onih sto im se duguje napraviti neki dogovor sa klubom...pozvati Radjenovica,Karalica,Arnautovica,Prtinu i ostale legende da dolaze na treninge i utakmice,savjetodavno,kad god mogu...ugasiti sujete koje nas dijele i sabiti redove,a i Banja luka ce se sigurno oduziti sa hiljadu gledalaca po tekmi iETO RJESENJA...

pop73

Vama treba, ne jedan šamar, veće ...... Oni su se pripremili za ovu utakmicu, mi ..... Mi nismo imali utakmica, a oni kao jesu, jel Kod nas - 10 C, u sali, a kod njih kao + 20 C, Mislim ....... Sad ćete reći i da vam ova nagla promjena vremena nije odgovara.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC