• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa stadiona Bajerna, na teren petoligaša (FOTO)

Autor mondo.rs

Ekipa Arsena Vengera gostovala je u južnom delu Londona u petoj rundi FA Kupa. Pogledajte kako je izgledao meč na stadionu sa 765 sedećih mesta.


FK Saton junajted osnovan je davne 1898. godine, ali u 119. godina dugoj istoriji nije napravio bolji rezultat, ni ugostio većeg rivala nego ove zime.

Na terenu petoligaša, koji je iznenađujuće stigao čak do pete runde FA Kupa, u ponedeljak je gostovao Arsenal, u svojoj prvoj utakmici od poraza od Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

Na stadionu kapaciteta 5.013 mesta, sa samo 765 fiksnih sedišta, petoligaš je dočekao premijerligaša, očekivano izgubio, ali pružio i dostojan otpor velikom favoritu.

Ekipa Arsena Vengera plasirala se u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv još jednog petoligaša, Linkolna - prvog amaterskog kluba posle 103 godine u toj fazi.

Golove za "tobdžije" večeras su postigli Lukas Perez u 26. i Teo Volkot u 55. minutu, a Venger nije mogao da uživa, jer je bio usredsređen na posao svog tima.

SATON - ARSENAL 0:2 (0:1)


Venger: Ranije petoligaši nisu bili ovakvi



"Uradili smo posao i to je najvažnije. Moram da kažem da je veoma drugačije igrati na ovakvoj podlozi. Nije bila laka utakmica, uopšte. Domaćin zaslužuje čestitke, jer je po ovakvom terenu svaku našu grešku koristio. Igrali su veoma dobro", počeo je Francuz.

"Ovo je praktično peta liga i kada sam stigao ovde, pre 20 godina, petoligaši nisu bili ovako fizički spremni kao naš rival danas. Bili su organizovani i imali su ogromnu želju. Da nismo bili psihološki spremni, ne bismo prošli. Nisam uživao, jer smo morali da uradimo svoj posao, a to je nezgodno. Ova pobeda je važna za samopouzdanje igrača. Protiv Bajerna smo imali nerešeno na poluvremenu, pa je u nastavku sve krenulo po zlu. Danas smo na pauzi imali prednost 1:0 i nije bilo gotovo".

Do petog kola, Saton je eliminisao Čeltenam (četvrtoligaša), AFC Vimbldon (trećeligaša) i Lids (drugoligaša).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC