• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur nakon Vavrinke: Mnogi su bili skeptični

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur poslije vjerovatno najveće pobjede u karijeri nad trećim teniserom svijeta Stanislasom Vavrinkom je izjavio da je dokazao da može igrati sa najboljima.

Mladi Sarajlija, koji je 77. na ATP listi u utorak je na startu turnira serije 500 u Dubaiju eliminisao branioca trofeja Stena Vavrinku iz Švajcarske rezultatom 2:0 u setovima 7:6 i 6:3.

"Mislim da sam ovom pobjedom pokazao da mogu da igram sa najboljim igračima na svijetu, nemam više šta sebi da dokazujem. Naravno, potrebno je bilo neko vrijeme da dođu rezultati, bio je i sami početak sezone, mnogi su bili skeptični oko mojih partija, ali mislim da sam u posljednje tri sedmice pokazao da igram odličan tenis", izjavio je Džumhur poslije velikog trijumfa.

Kao ilustraciju da možda igra ponajbolji tenis u karijeri, Damir je ilustrovao i tijesnim porazom od Huana Martina del Potra na turniru u Delreju rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 3:6) i sada trijumfom nad švajcarskim teniserom.

"Vrlo gust poraz od Del Potra i sada pobjeda protiv Vavrinke pokazala je da mogu igrati na bilo kojoj podlozi protiv bilo kog igrača. Ovo je definitivno veliki dan za mene".

Prema njegovim riječima, u Dubaiju je danas pružio skoro perfektnu partiju.

"Odigrao sam odličan meč, osim tri uvodna gema gdje je Vavrinka pogodio sve što se pogoditi moglo. Potom je Švajcarac malo stao sa igrom, ja sam se 'digao' i borio od početka do kraja. Dobro sam servirao cijeli meč izuzev gema kod 5:1, kad sam napravio tri duple servis greške. Tu sam osjetio pritisak jer je to bio gem kojim sam trebao da završim meč. Ipak, odigrao sam skoro bez greške i vjerujem zasluženo pobijedio Stena", naglasio je Džumhur, koji je pobjedu poklonio građanima Bosne i Hercegovine uz čestitku za Dan nezavisnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC