• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir zaustavljen. Hase prvi put bolji

Autor mondo.ba

Damir Džumhur zaustavljen u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju.

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izgubio je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju. Bolji je bio Holanđanin Robin Hase 2:1 po setovima 6:2, 4:6 i 6:4.

Prethodno je Džumhur na ovom turniru pobijeđivao bolje rangirane terenisere. U prvom kolu Stena Vavrinku, a u drugom Marsela Granoljersa.

U trećem kolu odnosno četvrtfinalu protivnik je bio Holanđanin Robin Hase, koga je Džumhur u prethodna dva meča oba puta pobijedio. Istina na šljaci. 

U najavi ovog meča Damir, koji će od ponedeljka imati najbolji renking u karijeri (67. mjesto) je rekao kako prije svega mora poraditi na servisu, odnosno da ga protiv Haseaon mora puno bolje poslužiti nego u meču sa Granoljersom. 

U prvom setu servis je bio glavno oružje Hasea. Samo jedan poen na servis Holanđanina osvojio je Džumhur što dovoljno govorio kako je "grmio" Hase. Uz to Holanđanin je napravio i dva brejka te veoma brzo došao do vođstvo 1:0 u setovima.

U drugom setu na početku je Hase imao brejk loptu, koju je Džumhur spasio poveo sa 1:0, a ubrzo dolazi i do brejka i ima prednost 4:1. Haseovi servisi nisu više toliko ubitačni u tim trenucima. Ipak uspijeva da se vrati i izjednači na 4:4. Džumhur dobija gejm na svoj servis za 5:4 i u narednom pravi novi brejk za izjednačenje u setovima 1:1. Pobjednika je odlučio treći set.

KIŠA PREKIDALA MEČ U TREĆEM SETU

U odlučujućem setu za polufinale odmah su razmijenili brejkove. Pa ponovo brejk pravi Hase, koji potom dobija i gem nasvoj servis za vođstvo 3:1. Tada je uslijedila pauza zbog kiše. Nisu tensieri dugo čekali na povratak na teren. Po povratku Džumhur je uspio da smanji na 4:3, ali u narednom gemu ne uspijeva napraviti brejk i Hase ima 5:3. Džumhur treba da servira za ostanak u meču, ali kiša ponovo primorava sve na pauzu. 

Nakon pauze ponovo dobra reakcija Džumhura osvaja gem za 5:4. Hase je imao servis za polufinale i uspio je da ga iskoristi. Došao je do velike pobjede i biće u situaciji da se bori za finale.

Na drugoj strani i Bh teniser je dao sve od sebe. Odigrao je najbolji turnir i ako bude imao konstantnost prije svega kao u Dubaiju nema sumnje da će ubrzo ući među 50 najboljih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC