• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Izdao me servis

Autor mondo.ba

Damir Džumhur nije uspio da se plasira u polufinale ATP turnira u Dubaiju, a kao glavni razlog neuspjeha bh. teniser naveo je svoj loš, te protivnikov odličan servis.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju od Robina Hasea. Holanđanin je slavio 6:2, 4:6 i 6:4, te tako zaustavio sjajnog Sarajliju na putu ka polufinalu.

"Pretpostavljao sam da će biti izuzetno težak meč protiv Robina. Bez obzira što sam ga dobio dva puta na zemlji, ove godine je u odličnoj formi i nakon ovog rezultata ponovo će biti među prvih 50 tenisera svijeta", rekao je Džumhur nakon meča.

Odličan servis Hasea nije dozvoljavao Damiru da se razigra.

"Bilo je teško. Servirao je dobro, bolje nego što sam očekivao. S druge strane, imao sam opet problema sa svojim servisom, koji su posljedica meča sa Vavrinkom, kada sam u drugom setu osjetio bol u leđima", istakao je bh. teniser.

Damir je uspio nakon gubitka prvog seta da se vrati i stigne do izjednačenja.

"Nakon lošeg prvog seta, malo sam se konsolidovao, vratio u igru i krenuo igrati bolje. U tim trenucima osjećao sam da igram bolje od Robina, ali me u trećem setu opet izdao servis. Izgubio sam lagano dva gema, iako sam uspio da vratim jedan brejk. Drugi nisam, jer je protiv zaista sjajno servirao i nije mi dao priliku na riternu."



Ipak, razloga za nezadovoljstvo nema. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima eliminisao je dva sjajna igrača, prvo Stena Vavrniku, a onda i Marsela Granoljersa.

"Bez obzira na poraz, mogu biti zadovoljan nastupom na ovom turniru. Igrao sam protiv dva velika igrača, ostvario sam dvije izuzetne pobjede. Imaću najbolji renking karijere, definitivno idem prema gore i moram biti zadovoljan", rekao je prvi reket BiH.

Vremena za odmor nema. Već sutra Damir putuje u Sjedinjene Američke Države.

"Nakon Dubaija, diže se forma i to je najbitnije. Nakon lošeg početka godine, rezultati se popravljaju. Stigao sam do četvrtfinala na dva veoma jaka turnira i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama. Već sutra putujem u SAD, gdje ću se pripremati za Indijan Vels i Majami, koji je jedan od mojih omiljenih turnira i vjerujem da ću uspjeti napraviti lijep rezultat. Zahvaljujem se svima na velikoj podršci", poručio je Džumhur.

Damir je u Dubiju imao proliku da izbori plasman među 60 najboljih tenisera svijeta, ali nije uspio. Ipak, kako je istakao, "nastojaće priliku da iskoristi na nekom od predstojećih turnira" i tako dodatno popravi plasman na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC