• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar "razbio" Igokeu! (FOTO,VIDEO)

Autori mondo.ba Autori mondo.me

Ubjedljivom pobjedom protiv Igokee, Mornar je kolo prije kraja ligaškog dijela sezone regionalnog šamionata obezbijedio opstanak u ABA ligi!

 Mornar "razbio" Igokeu! (FOTO,VIDEO) Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Rasterećena Igokea došla je na noge Baranima, kojima je pobjeda bila neophodna za opstanak u regionalnom takmičenju.

I domaćin nije propustio priliku protiv "igosa", pa će se u Baru i sljedeće sezone gledati najbolji regionalni košarkaški timovi!

U posljednjem meču ABA sezone u "Topolici", šampion BiH je potučen do nogu od motivisanog i u subotu uveče odličnog rivala.

Mornar - Igokea 83:76 (30:13, 24:19, 14:22, 15:22)

Posljednji meč ABA sezone u Baru ostaće upamćen, prije svega, po sjajnom navijanju najvatrenijih Mornarovih tifoza, ali i spektakularnom otvaranju meča domaćina. 


Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina, izabranici Đorđija Pavićevića slomili su demoralisali su goste iz Laktaša serijom trojki koju su otvorili Pavić i Bakić, u uvodnoj seriji 10-0, a nastavili Voler i Džons za 17 poena viška na kraju prve četvrtine!

Razlika je do poluvremena, uglavnom samo rasla. U 12. Minutu Elis je zakuca za +21 (34:13), početkom drugog poluvremena razlika je dostigla rekordnih 27 poena (61:34).

Potom je na scenu stupio Danilo Šibalić i sa četiri trojke smanjio prednost domaćina na 20 poena, da bi učenici Dragana Bajića u posljednjem kvartalu uspjeli da izbore koliko-toliko častan poraz.

Šibalić sa 18 poena bio je najefikasniji u taboru Aleksandrovčana, Strahinja Mićović je ubacio tri manje, dok su još dvocifreni učinak zabilježili Robert Rikić i Draško Albijanić sa po 10 pogodaka.

Meč je otvoren spektaklom na tribinama.

"Signal" za početak navijanja dao je nastariji tifoz Mornara, 85-godišnji Milo Vukčević koji tokom pet decenija nije propustio nijednu utakmicu fudbalskog člana Mornarove familije u Baru.

Vukčević je iz VIP lože podigao "malu" zastavu sa likom crtanog junaka mornara Popaja nakon čega su navijači barskog ABA ligaša na sjevernoj tribini počeli da razvijaju istovjetnu - samo mnogo većih dimenzija.

Vukčević je, inače, profesor likovne umjetnosti, i u svom rodnom gradu poznat je po tome što šeta sa lulom, baš kao i proslavljeni crtani junak koji je zaštitini znak navijača Mornara.

DVORANA: Topolica GLEDALACA: 2,500 SUDIJE: Boltauzer, Radojković, Arsenijević. 


MORNAR: Anderson, Džons 14 (4/6 za tri poena), Vitkovac 4, Radunović 2, Vujošević 7, Ćalić, Mijović 10 (2/3 za tri poena), Elis 13, Pavić 3, Mugoša 10 (2/3 za tri poena), Voler 15 (4/6 za tri poena), Bakić 5.


IGOKEA: Pašaljić 7, Mićović 15, Šibalić 18 (5/9 za tri poena), Robinson 6, Pesaković, Milošević, Albijanić 10, Radivojević 5, Mahković 5, Rikić 10.


Video

Mornar Igokea početak
Izvor: YouTube


Pogledajte atmosferu na "navijačkoj tribini" pola sata uoči meča:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

razbio?

Razbio 7 razlike

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC