• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Metalac "pukao" u Humskoj, serija Partizana traje!

Autor mondo.rs

Partizan u 25. kolu Superlige Srbije pobedio Metalac 3:0, a moglo je da bude mnogo, mnogo više golova. Strelci Lenadre Tavamba u 43, Uroš Đurđević u 61. i Petar Đuričković u 90. minutu.

 Metalac "pukao" u Humskoj, serija Partizana traje! Izvor: MN PRESS

"Pobedi se u zube ne gleda", stara je sportska krilatica!

Partizan je svoju protiv Metalca - 3:0 (1:0) u 25. kolu Superlige Srbije apsolutno zaslužio i trener Marko Nikolić može da bude veoma zadovoljan načinom na koji je nastavljen veliki niz utakmica bez poraza (18 pobeda i tri remija).

Još više razloga za radost ima zbog činjenice da je ekipa odigrala odlično posle "večitog derbija" i ogromnog fizičkog i mentalnog pražnjenja.

Ali...

Šefa stručnog štaba crno-belih opet brine realizacija. Pored tri pogotka, fudbaleri Partizana propustili su sijaset šansi.

"Nisam zadovoljan rezultatom, znam da to čudno zvuči. Velika kritika mojim igračima za promašene prilike", rekao je mladi trener posle meča.

Partizan je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone i nijednog trenutka nije dozvolio protivniku da ga na bilo koji način ugrozi. Postigao je tri, a mogao je barem još šet golova!

Što nije tako najviše je zaslužan odlični čuvar meže ekipe iz Gornjeg Milanovca - Nemanja Belić, ali i loša koncentracija crno-belih u završnici. U sredu posle podne nisu je imali na najvišem nivou Leonardo, Uroš Đurđević, Nebojša Kosović, Marko Janković, Nemanja Miletić, Nemanja Mihajlović...

Svi oni su barem po jednom bili u odličnoj situaciji da savladaju Belića.

"Led" je probio Lenadre Tavamba. Posle serije promašaja, Kamerunac je odlično skočio nakon korenera u 43. minutu i glavom krunisao vrlo dobro izdanje. Bio je to prvi prvenstveni pogodak gorostastnog centarfora.

Od prvog minuta drugog poluvremena "valjak" je nastavio da gazi i promašuje. Lopta je išla brzo i tečno, ali je opet nedostajao završni udarac. Fantatsični Đurđević je posle dva propuštena zicera, treći smestio iza leđa Belića. Čuvar mreže Metalca morao da je da poptiše kapitulaciju u 61. minutu.

Uvežbana akcija crno-belih i centaršut Miroslava Vulićevuća okončani su ubacivanjem mladog napadača, koji je 13. pogodak ove sezone u Superligi postigao nogom.

Metalac nijednom nije ozbiljno ugrozio Filipa Kljajića, iako u Beograd nije došao da se isključivo brani. Partizan je u odbrani delovao takođe vrlo sigurno i čvrsto.

Kada je već bilo viđeno da će se meč završiti pobedom Partizana 2:0, "rezervista" Petar Đuričković iskoristio je jedinu grešku Belića i svom timu, ipak, obezbedio ubedljivu pobedu.

Bunio se čuvar meže Metalca, jer je imao nameru da loptu izbaci van terena kako bi se njegovom saigraču ukazala pomoć. Međutim, umesto odmah da je pusti van terena u korner, golman gostiju je odlučio da je ispuca u aut. To je vrlo loše učinio, odigrao je do Đuričkovića i spasa nije bilo.

Partizan u narednom kolu gostuje u Lučanima, dok Metalac dočekuje Vojvodinu.

TABELA I REZULTATI 25. KOLA:

Marko Nikolić izvršio je nekoliko izmena u timu crno-belih. Alen Stevanović je izostao zbog povrede, dok je Marko Jevtović ostao na klupi. Od prvog minuta na terenu je bio Tavamba, a Leonardo je, kao i na derbiju, zauzeo levo krilo.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković (od 83. Đuričković), Leonardo (od 82. Mihajlović) - Tavamba (od 87. Jovanović), Đurđević.

Metalac: Belić - Nikodijević, Tomić, Dopuđ, Bondarenko - Panić, Stojković, Mijić (od 84. Veškovac), Rovčanin (od 69. Pavlović), Čumić (od 46. Jovanović) - Simović.

Đuričković
Izvor: MN PRESS


- SASTAVI -


PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Everton, Kosović, Janković, Leonardo, Tavamba,  Đurđević.

Klupa: Jovičić, Ćirković, Mihajlović, Đuričković, Jevtović, Ilić, Jovanović.

METALAC: Belić, Nikodijević, Simović, Dopuđ, Bondarenko, Panić, Stojković, Mijić, Rovčanin, Ćumić, Tomić.

Klupa: Kostić, Veškovac, Ivanović, Pavlović, Nikolić, Otašević, Jovanović. 

IZ MINUTA...

GOOOL!

90' Petar Đuričković koristi grešku Belića i postiže pogodak. Ipak, možda i greška nije do golmana Metalca, koji je želeo da izbaci loptu van terena, kako bi se ukazala pomoć saigraču, ali je odigrao pravo do fudbalera Partizana. Crno-beli nisu primetili nameru Belića i kazna za loše ispucavanje je usledila.

85' Još jedna u nizu prilika. Đurđević je pretio... Još mnogo, mnogo opasnih napada crno-belih, ali SAMO dva gola.

70' Neverovatna greška pomoćnog sudije! Partizan je oštećen kada je pomoćnik Slobodan Pavlović podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, iako se Everton, kome je bila namenjena lopta, nalazio na polovini crno-belih. Brazilac, čak i da nije bio na svojoj polovini, nije bio isped poslednjeg čoveka odbrane gostujuće ekipe. Početnička greška!

PFC
Izvor: YouTube


GOOOL!

Uroš Đurđević! Ponovili su akciju s "večitog derbija" i rezultat je isti. Vulićević je centrirao, a opasni napadač Partizana je ovaj put nogom konačno savldao Belića.

Đurđević
Izvor: YouTube


- FK Partizan je za 8. mart otvorio kapije svog stadiona za pripadnice nežnijeg pola. Pozivu FK Partizan odazvala se 101 zena. Na Istoku 29, Jugu 47 i Zapadu 25.


49' Kosović šutirao pored gola.

BELIĆ!

48' Đurđević drugi put na meču ima zicer u situaciji "jedan na jedan" sa Belićem, ali je i ovaj put uspešniji golman Metalca.

46' Nastavljena je utakmice...

Izvor: MN PRESS


Završeno je prvo poluvreme...

GOOOL!

43'  Leandro Tavamba postiže "prvenac" za crno-bele. Partizan zasluženo vodi, jer je pre gola propustio mnogo prilika, a napadač "parnog valjka" je apsolutno zaslužio gol! Odlično je skočio posle kornera koji je izveo Janković i trzajem glave savladao Belića.

PFC
Izvor: YouTube


TAVAMBA!

40' Minijatura Kamerunca, sve je dobro odradio, driblinogom se oslobodio čuvara, ali nije bio najprecizniji. Lopta je, ipak, okrznula nekoga od fudbalera Metalca i završila u korneru.

Partizan napada, stvara prilike, a Belić briljira danas...

23' Tavamba je odigrao za Kosovića, ovaj vrlo lepo ostavio loptu za Jankovića, koji šutira iskosa sa desne strane, ali je golman Metalca dobro intervenisao.

ZICER ĐURĐEVIĆA!

17' Belić se istakao, odbranio je zicer Urošu Đurđeviću. 

Ređaju se prilike crno-belih...

16' Poslednju je propustio Leonardo. Sve mu je lepo pripremio Tavamba, Brazilac je zalomio je onda izblokiran.

STATIVA!

14' Nebojša Kosović je mogao da iskoristi neodlučnost u odbrani Metalca. Bila je to odlična šansa za vezistu crno-belih, ali je pogodak sprečila stativa. Kosović je, doduše, šutirao iz "mrtvog ugla".

JOŠ BOLJA PRILIKA ZA PARTIZAN!

5' Marko Janković je izveo korner, a Nemanja Miletić glavom poslao loptu pod prečku. Belić je odlično intervenisao izbacivši loptu novi korner.

ŠANSA!

2' Slično kao kod gola na derbiju... Miroslav Vulićević je centrirao, a Lenadre Tavamba bio u skoku, međutim njegov pokušaj glavom nije bio dovoljno precizan. Nema golova u Humskoj, ali ova akcija Partizana obećava dobar fudbal.

- Utakmica je počela...

U do sada odigranim utakmicama 25. kola postignuti su sledeći rezultati: Bačka - Mladost 1:0, Novi Pazar - Voždovac 0:1 i Spartak - Napredak 1:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC