• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Plavšić: Ovo je za "Grofa"!

Autor mondo.rs

"Mislim da bi svaki igrač želeo da Miodrag Božović ostane, on je pre svega veliki čovek i veliki trener", poručio je Srđan Plavšić za MONDO nakon pobede Crvene zvezde nad Vojvodinom u Novom Sadu 3:2 (0:2).

 Srdjan-Plavsic-izjava-posle-Vojvodina-Zvezda-2-3-Ovo-je-za-Bozovica Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se "izdigla" nakon lošeg poluvremena na "Karađorđu" i uspela da preokrene rezultat u svoju korist (3:2) i tako održala distancu od šest koraka ispred Partizana.

Iza beogradskih crveno-belih su dva potpuno različita poluvremena - u prvom su delovali iznenađeno presingom Vojvodine i zanimljivim rešenjima trenera Dragana Ivanovića čiji se sastav transformisao stalno iz 4-1-4-1 u 3-5-2, ali kao da su "lale" psihički pale posle prvog primljenog gola, anakon nekoliko promašaja za 3:0 i "rešen meč".

Jasno je da je drugi gol za Zvezdu dao Ričmond Boaći, njegov treći na gostovanjima, dok je pobedonosni u stvari autogol Darka Puškarića.

Međutim, nakon utakmice još uvek ima nedoumica ko je bio strelac tog prvog gola za Zvezdu nakon kog je tim Miodraga Božovića zaigrao daleko bolje.

Srđan Plavšić je centrirao, ali nije jasno da li je Damjen le Talek zakačio loptu...

"Nisam video. Ja sam centrirao, išla je ka golu, sad da li je zakačio - ne znam. Nismo posle utakmice ni stigli da pričamo o tome. Na kraju krajeva, najvažnija je pobeda", kazao je za MONDO nakon meča omaleni vezista.

Tu rečenicu, "najvažnije je pobeda", podvukao je nekoliko puta svestan toga da je iza Crvene zvezde bilo loše prvo poluvreme, a mnogo bolji nastavak.

"Na brzinu smo primili dva gola, ušli su agreisvnije i jače od nas, a posle kako je vreme prolazilo mi smo ti koji su igrali bolje. Dogovorili smo se da napadnemo i da što pre postignemo gol, verovali smo u pobedu, bili smo bolji i to nam se vratilo u drugom delu", kazao je Plavšić koji je dodao da se pokazalo da "ekipa ima karakter".

Srđan Plavšić ističe da je "prva utakmica posle derbija uvek najteža", ali da je Miodrag Božović mirno razgovarao sa njima na poluvremenu i objasnio im kako da se vrate u meč.

"Mirno je ušao u svlačionicu i rekao da uđemo agreisvnije i jače. Objasnio je da moramo da dobijamo duele na sredini na terena, da te ničije lopte budu naše, i mi smo to samo poslušali".


Pritisak na igračima i treneru je bio još veći nakon reči Miodraga Božovića u konferenciji dan uoči meča. "Grof" ja između ostalog kazao i da je "umoran" i da će napustiti klub ukoliko Crvena zvezda bude poražena u Novom Sadu...


Nakon pobede, istočna tribina, na kojoj su bili gostujući navijači, skandirala je njegovo ime.

"Mislim da svaki igrač želeo da on ostane. On (Božović prim. aut.) je pre svega veliki čovek i veliki trener. Iskreno, drago mi je što smo pobedili, videli ste i navijače posle, svi su želeli da ostane, to i mi želimo, i možemo da kažemo da je pobeda za njega!", kazao je Plavšić.

"Atomski mrav", kako je nadimak Srđanu Plavšiću, je sarađivao sa trenerom Vojvodine Draganom Ivanovićem, u ČSK Čelarevu, sa kojim se pozdravio nakon meča i poželeo mu pobedu u narednom meču, a ističe da je istina da protiv "stare dame", u kojoj nije dobio šansu, uvek ima malo veći motiv.

"Ja u svaku utakmicu ulazim motivisano, ali protiv Voše možda malo motivisanije. Znamo svi šta je bilo, nisu me hteli u prošlosti, a za to su krivi neki ljudi koji su vodili klub, koji nisu sad tu, a ja nemam ništa protiv Vojvodine. Uostalom, ja sam iz Novog Sada", kazao nam je Plavšić za kraj.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC