• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova "gol-mašina" radila i na Čairu!

Autor mondo.rs

Partizan u 28. kolu Superlige gostuje Radničkom u Nišu. Ostanite uz MONDO i pratite dešavanja sa Čaira...

Partizan se ne predaje!

Crno-beli nastavljaju i dalje da jure "večitog" rivala u šampionskoj trci, tako da ni posle teškog gostovanja u Nišu nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da sa šest pobegne na osam ili devet bodova prednosti.

Partizan je trijumfovao rezultatom 2:0 (0:0)!

 Uroš Đurđević i Leonardo nisu stali ni na "vrućem" terenu Radničkog. Prvi je "slomio" snažan otpor domaćina u 70, a Brazilac je potvrdio pobedu u prvom minutu sudijske nadoknade.

Njih dvojica dali su ukupno 32 gola ove sezone - po 16!

Za mladog napadača Partizana i novopečenog reprezentativca Srbije utakmica protiv Nišlija je bila peta superligaška u nizu na kojoj je uspeo da se upiše u strelce.

Doduše, Đurđević je imao i sreće, jer je lopta posle njegovog šuta iskosa sa desne strane, iz kaznenog prostora, zakačila Vladimira Volkova, a i golman Bojan Zogović je baš u tom trenutku napravio jedinu grešku na meču. Pre toga je branio odlično.

Golu Đurđevića prethodio je centaršut Nemanje Miletića.

Đuka
Izvor: YouTube


S druge strane, Leonardo je postigao golčinu, ali nije imao težak zadataka. Radnički je krenuo na sve ili ništa, sve snage je prebacio na polovinu Partizana, Brazilac je to iskoristio, pre svega odlično proigravanje Nebojše Kosovića, i prelepim lobom, sa preko 25 metara matirao Zogovića.

Leonardo
Izvor: YouTube


Derbi je opravdao očekivanja, bilo je odličnih prilika na obe strane i prava je šteta što nije bilo više golova, jer je oko 6.000 navijača na Čairu zaslužilo da ih vidi.

Leonardo, Tavamba i Đurđević imali su idealne prilike u prvom poluvremenu. Brazilac i Kamerunac nisu iskoristili zicere, prvi je skoro pa promašio čitav fudbal u visini penala, dok je stameni napadač imao prazan gol, ali je loptu glavom poslao u gol-aut.

Đurđević je obišao Zogovića, međutim golman Radničkog je, ipak, uspeo da se ispruži dovoljno i vrhovima prstiju skrene loptu u korner.

Đurđević je dve odlične prilike propustio na početku drugog dela. Prvo je Zogović sjajnom paradom zaustavio loptu na gol-liniji, a zatim je pogodio spoljni deo mreže sa ivice šesnaesterca.

Malo je falilo da pred odlazak na odmor Anid Travančić savlada Filipa Kljajića. Fudbaler iz Bosne i Hercegovine vrlo lepo je "zalomio" Bojana Ostojića, ali kada je ostao sam nije uspeo da pogodi mrežu, već je sa 12-13 metara prebacio prečku.

Drugu odličnu šansu za Radnički propustio je bivši napadač Partizana Nemanja Kojić posle dodavanja Saše Stojanovića.

Partizan već u sredu očekuje utakmica u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Voždovca, a narednog vikenda nastavlja poteru za Zvedom u Superligi protiv Radnika u Beogradu.






RADNIČKI NIŠ
: Zogović - Petrović, Miloš Živković, Perendija, Volkov - Tomić, Arsić, Stojanović - Noma (od 68' Mrkić), Travančić (od 74' Apostolović) - Kojić. 

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović (od 65' Kosović), Janković, Leonardo (od 90' Radin) - Đurđević (od 90' Đuričković), Tavamba. 

IZ MINUTA...

GOOOL!

90'+1' Leonardo prelepim lobom rešava pitanje pobednika u Nišu!

Leonardo
Izvor: YouTube


74' Rastavac menja Travančića, igrača koji je u prvom delu propustio sjajnu šansu, a umesto njega je Apostolović.

GOOOL!

70' UROŠ ĐURĐEVIĆ, a ko bi drugi!? Loše je stajala odbrana Radničkog posle centaršuta Miletića, potpuno slobodna je ostala desna strana, Đurđević je bio sam, opalio je iskosa, vrlo jako, lopta je pogodila Volkova taman toliko da zbuni Zogovića, koji pravi prvu grešku.

Đurđević je postigao 16 golova ove sezone!

Đuka
Izvor: YouTube


68' Marko Mrkić, strelac osam golova za Radnički ove sezone je na terenu. Japanac Noma ide na klupu.

65' Nebojša Kosović umesto Marka Jevtovića.

- Prvih desetak minuta u drugom poluvremenu igra se vrlo otvoreno. Napadaju i jedni i drugi. Volkov je spasio gol Radničkog ispred Tavambe.

RADNIČKI PRETI!

52' Bilo je vrlo opasno po crno-bele. Prodor Stojanovića po levoj strani završio se ubacivanjem lopte u sredinu, prema Kojiću, ali napadač Radničkog nije lepo skrenuo loptu. Od svega, Nišlije su dobile korner.

ZOGOVIĆ!

46' Silovit početak Partizana, za samo dva minuta dve prilike. Zogović je krajnjim naporom sačuvao mrežu. Oba puta pokušao je Đurđević.

PFC
Izvor: YouTube


Završeno je prvo poluvreme, nema golova, ali je bilo prilika na obe strane. Partizan je propustio četiri odlične, Radnički, koji je bio vrlo opasan u poslednjih 15 minuta, jednu.

- Radnički se probudio i sve je opasniji.

ZALEDILA SE ODBRANA PARTIZANA!

37' Velika šansa za Radnički, prva na utakmici. Travančić je prelepo "zalomio" Ostojića ostao nečuvan na 11-12 metara, ipak, tukao je preko prečke. Nišlije nisu uspele da kazne crno-bele za promašaje.

Travančić
Izvor: YouTube


35' Činilo se da će Đurđević nadmudriti Zogovića, ali je golman Radničkog u poslednjem trenutku ispružio ruke i loptu posle šuta fudbalera Partizana skrenuo u korner.

28' Nema golova, Partizan je imao mnogo više od igre i odlične prilike za vođstvo.

REĐAJU SE PRILIKE - ĐURĐEVIĆ!

17' Miletić je ubacio sada sa leve strane, Đurđević između dvojice igrača Radničkog primio loptu, pa opalio po njoj, ali ni on nije bio precizan.

TAVAMBA!

14' Tavamba je promašio prazan gol. Janković je centrirao iz prekida sa desne strane, a Kamerunac skočio ispred Zogovića i promašio. Odlična šansa, Radnički skoro da i ne prelazi na polovinu Partizana.

tavamba
Izvor: YouTube


OBRUKAO SE LEONARDO!

11' Velika prilika za Partizan, Đurđević je proigrao Jankovića, koji je video slobodnog Leonarda, odigrao je Crnogorac u pravi čas, a Brazilac skoro promašio čitav fudbal. Očajno je zahvatio loptu i propustio priliku da pogodi i dovede goste u vođstvo.

leo
Izvor: YouTube


8' I Đurđević je šutirao direktno na gol iz slobodnog udarca, sa preko 30 metara. Napadač Partizana nije bio mnogo neprecizan.

4' Marko Janković je tukao iz "slobodnjaka", ali nije bio precizan.

- Volkov, Kojić i Perendija su u startnoj postavi Radničkog. U pitanju su bivši igrači Partizana.

- Utakmica je počela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC