• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ponovo gledaju u leđa Džeki (VIDEO)

Autor mondo.ba

Reprezentativac BiH sa dva pogotka protiv Empolija, ukupno 23 ove sezone, vratio se na prvo mjesto liste strijelaca Serije A.

Iako nisu briljirali, fudbaleri Rome uspjeli su pred svojim navijačima savladati neugodni Empoli i tako nanijeti sedmi uzastopni poraz rivalu, što se nikada u istoriji nije desilo.

Ponovo je briljirao Edin Džeko, koji je postigao dva pogotka, sa kojima se vratio na prvo mjesto liste strijelaca Serije A.

ROMA - EMPOLI 2:0 (1:0)

Tim koji je u prvom dijelu sezone odolio svim napadima "vučice" i izvukao 0:0, što je bio posljednji prvenstveni remi Rome, a od tada je prošlo 18 utakmica, ozbiljno je prijetio iz kontranapada. Ipak, smirenost prvog strijelca Edina Džeke donijela je tri boda domaćinu.

Prvi pogodak viđen je u 12. minutu. Antonio Ridiger nakon kornera proslijedio je loptu Džeki , koji se odlično snašao i matirao Lukaša Skorupskog, svog nekadašnjeg saigrača, a sada čuvara mreže Empolija.

Desetak minuta igre u nastavku bilo je potrebno da Džeko udvostruči vođstvo svog tima. Muhamed Salah ovaj put bio je asistent, a "dijamantu" nije bilo teško iz neposredne blizine da ponovo savlada Skorupskog.

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube
IMOBILE - 50. PUT

I drugi rimski tim bio je uspješan danas. U prvom meču 30. kola Lacio je nakon preokreta savladao Sasuolo u gostima 2:1. Ćiro Imobile postigao je jubilarni 50. gol u Seriji A.

Bh. reprezentativac postigao je 22. i 23. gol u Seriji A ove sezone (ukupno 33 u svim takmičenjima), a ovakav učinak nije imao od sezone 2008/09. kada je u dresu Volfsburga 26 puta zatresao protivničku mrežu.

Rimljani su opet na pet bodova zaostatka za Juventusom, a isto toliko ispred Napolija, dva rivala koji u nedjelju igraju derbi na "San Paolu".

Takođe, na "Olimpiku" su dobili potreban mir pred revanš meč polufinala Kupa Italije protiv gradskog rivala Lacija, koji je na programu u utorak.

Podsjetimo, "nebeskoplavi" u prvom meču slavili su 2:0 i tim Lučana Spaletija imaće težak zadatak u želji da se plasira u finale.

SERIJA A - 30. KOLO:

Sasuolo - Lacio 1:2 (1:1)
/Berardi 26 pen - Imobile 42, Konsilji 83 autogol/

Roma - Empoli 2:0 (1:0)
/Džeko 12, 56/

U nedjelju:

Torino - Udineze (12:30)
Đenova - Atalanta (15:00)
Fiorentina - Bolonja
Palermo - Kaljari
Kjevo - Krotone
Peskara - Milan
Napoli - Juventus (20:45)

U ponedjeljak:

Inter - Sampdorija (20:45)

TABELA: Juventus 73, Roma (+1) 68, Napoli 63, Lacio (+1) 60, Inter 55, Atalanta 55, Milan 53, Fiorentina 48, Sampdorija 41, Torino 40, Kjevo 38, Udineze 36, Bolonja 34, Kaljari 32, Sasuolo (+1) 31, Đenova 29, Empoli (+1) 22, Palermo 15, Krotone 14, Peskara 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC