• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pipita (opet) koban po Napoli, Juve u finalu Kupa!

Autor mondo.ba

Otkako je prešao iz Napolija u Juventus, Gonzalo Iguain na četiri meča bivšem klubu "spakovao" isto toliko golova. U dva duela italijanskog Kupa, Napoli - Juventus 4:5, "Pirova" pobjeda Napolitanaca u revanšu.

Prelaskom iz Napolija u Juventus, Gonzalo Iguain postao je omražena ličnost u Napulju, a svaki njegov povratak podno Vezuva donosi salve zvižduka i uvreda sa tribina.

Argentinac se ne osvrće na to i nastavlja da rešeta mrežu svog nekadašnjeg kluba.

NAPOLI - JUVENTUS 3:2 (0:1)
/Hamšik 53, Mertens 61, Insinje 67 - Iguain 32, 59/

Tako je bilo i večeras, u revanš meču polufinala Kupa Italije, u kojem je postigao oba pogotka za svoj tim.

Nakon trijumfa u prvom susretu u Torinu (3:1), uprkos večerašnjem porazu branilac trofeja izborio je plasman u finale.

Ubojiti argentinski golgeter na četiri meča protiv svog bivšeg kluba postigao je tri gola, a jedino nije bio strijelac proteklog vikenda, u remiju 1:1.

Dva gola prednosti iz prvog susreta dali su mogućnost treneru "stare dame" Maksu Alegriju da "prošara" ekipu, s obzirom da "bjankonere" uskoro očekuje dvomeč sa Barselonom u Ligi šampiona. Zbog povrede je izostao Mario Mandžukić, dok su na klupi ostali Đanluiđi Bufon, Đorđo Kjelini, Miralem Pjanić, Klaudio Markizio, Stefan Lihtštajner...

Još tokom zagrijavanja, Iguain je "nagrađen" brojnim povicima sa tribina, ali je ostao hladan i pri odlasku u svlačionicu prstom pokazao na predsjednika Napolitanaca Aurelija Di Laurentisa, kao da je želio da poruči navijačima da je on krivac za "izdaju".


Prvi pogodak "Pipita" je postigao u 32. minutu, kada se odlučio na šut sa distance, i precizno pogodio. Bio je to rezultat prvog dijela igre.

...
Izvor: YouTube

Ipak, Napoli se nije predao...

Petnaestominutno "ludilo" u nastavku donijelo je četiri pogotka!

Marek Hamšik u 53. minutu uspio je da izjednači i vrati neizvjesnost, ali samo šest minuta kasnije Iguain je svojim drugim golom još jednom iziritirao prepune tribine "San Paola".

...
Izvor: YouTube

Dris Mertens već u 61. minutu vratio je egal, samo 10 sekundi nakon što je ušao u igru umjesto Arkadijuša Milika. Zatim je Lorenco Insinje pogodio za 3:2.

Imali su domaći posjed lopte, prilike i dvadesetak minuta da postignu još dva pogotka i stignu do čuda, ali se rezultat nije promijenio.

U nekoliko navrata brazilski čuvar mreže na golu Juventusa Neto je pogriješio, ali srećom po njegov tim te greške nisu bitnije uticale na razvoj situacije. Zanimljiva je bila Bufonova reakcija na kikseve njegovog "zamjenika".

Juventus će tako imati priliku da treću godinu zaredom slavi u nacionalnom kup takmičenju. Rival u finalu biće mu Lacio, koji je u dvomeču bio bolji od Rome (2:0, 2:3).

NAPOLI: Rejna; Hisaj, Kirikeš, Kulibali, Gulam; Zjelinski (82. Alan), Dijavara, Hamšik (76. Pavoleti); Kaljehon, Milik (61. Mertens), Insinje. Trener: Mauricio Sari.

JUVENTUS: Neto; Dani Alveš, Bonući, Benatija, Aleks Sandro; Rinkon (70. Pjanić), Kedira; Kvadrado, Dibala (76. Barzalji), Sturaro (86. Lemina); Iguain. Trener: Masimilijano Alegri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC