• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sigurni Đoković za vođstvo Srbije

Autor mondo.rs

Srbija je povela 1:0 protiv Španije u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa

 Sigurni Đoković za vođstvo Srbije Izvor: MN PRESS

Teniska reprezentacija Srbije je stigla do prvog boda u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije Španije.

Vođstvo Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je slavio protiv Alberta Ramosa Vinolasa rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Najbolji teniser Srbije pobedio je posle sat i 56 minuta igre.

Đoković je od početka do kraja meča delovao veoma ubedljivo. Demonstrirao je zaista odličnu igru, ali i veoma dobro je servirao, čime je potvrdio da je povreda lakta sanirana.

On je Ramosu Vinolasu dozvolio da dođe do samo jedne brejk prilike na meču, ali ne i da je iskoristi, dok je na drugoj strani od devet šansi realizovao četiri. Novak je imao i 26 vinera na meču, 15 više od protivnika, kao i 28 neiznuđenih greški, dok je španski teniser napravio 37, kao i pet duplih.

Sledi susret Viktora Troickog, koji je trenutno 39. na svetu i Pabla Karenja Buste, u Beogradu "prvog reketa" španskog tima (19. na ATP listi).

Španija i Srbija prethodno su odigrale jedan meč u Dejvis kupu, 2009, u mondenskom letovalištu Benidorm, gde je domaćin naneo ubedljiv poraz našoj reprezentaciji.

Ovoga puta selektor Španije Končita Martinez u goste je dovela drugu, ili čak treću postavu, budući da nije mogla da računa na najbolje po rezultatima ove sezone - Rafaela Nadala i Roberta Bautistu Ahuta, potom ni na iskusne Fernanda Verdaska, Davida Ferera, Felisijana Lopeza, Marsela Granoljersa, Nikolasa Almagra...

Pobednik meča Srbija - Španija u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Francuske i Velike Britanije, koji se ovog vikenda igra u Roanu.

TOK MEČA

Igrači su na terenu, obojica raspoloženi, trčkaraju, zagrevaju se za početak meča

Novak prvi servira

PRVI SET

2:1 - Đoković je dobro otvorio meč. Izgubio je prvi poen, a onda je vezao četiri kratka poena, od kojih dva na mreži. Nezgodni levoruki Španac uspeo je dobrim servisom da stigne do izjednačenja, ali je drugi reket sveta potom dobio gem "sa nulom".  

5:2 - BREJK ĐOKOVIĆA! Novak je uspeo prvi da stigne do osetnije prednosti na meču. Dobra kretnja i "čitanje" igre Ramosa Vinolasa dale su rezultate, pa je Đoković uspeo da posle 40:0 na servis rivala, iskoristi prvu priliku za brejk. Odmah potom je potvrdio taj brejk i stigao na korak od dobijanja prvog seta

6:3 - Đoković dobija prvi set posle 33 minuta igre! Mogao je srpski as i ranije i ubedljivije da reši prvi set u svoju korist, ali nije iskoristio dve brejk lopte na servis protivnika. Sve što je tada propustio nadokandio je u gemu posle.

Posle svega viđenog nakon pola sata igre jasno je da je problem sa laktom koji je Đoković imao prošlost, budući da servira i udara jako, a čini se da su i treninzi proteklih dana sa levorukim sparing partnerom uticali na "čitanje" igre protivnika.

DRUGI SET

1:2 - Ramos Vinolas prvi put vodi na meču. Zacementiran je na osnovnoj liniji, odakle šalje "projektile". Novak odlično odgovara i za sada nema brejka

3:2 - BREJK! Uspeva Novak da oduzme servis protivniku! Osim na terenu, Đoković dobija i "pshilošku" igru. Jednom kraćom loptom izbacio je Ramosa Vinolasa iz ritma, Španca je u narednom poenu izdao i servis, a potom je načinio dve duple greške i omogućio Srbinu da stigne do vođstva

5:4 - Novak igra taman koliko je potrebno da održi prednost, dok je na drugoj strani evidentna nervoza Ramosa Vinolasa, koji je nezadovoljan udarcima koje uzvraća drugom reketu sveta. Uporkos tome, poslednji gem na svoj servis dobio je bez izgubljenog poena i "produžio život" u drugom setu

6:4 - Đoković vodi 2:0 u setovima. Kako je igrao, tako i završava drugi set - "sa nulom". Skoncentrisan je, vrlo ubedljiv, sve vreme on diktira tempo igre, a ima i odličnu podršku sa tribina.

TREĆI SET

2:1 - BREJK! Opet je Đoković taj koji prvi dolazi do prednosti. I to u veeeelikom stilu. U trećem gemu trećeg seta imao je 40:0, prvu priliku nije iskoristio, ali jeste drugu i to tako što je lobovao protivnika

4:2 - Đoković je posle maratonskog gema, koji je trajao duže od 10 minuta, uspeo da zadrži prednost brejka. Španac je imao i brejk loptu, ali je nije iskoristio. Novak je na dva koraka od prvog boda Srbije

6:2 - Novak ubedljivo, kako je i počeo, završava prvi meč u duelu Srbije i Španije. Posle novog brejka, ubedljivo je dobio i gem na svoj servis i posle nepunih dva sata igre doneo prednost Srbiji od 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC