• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz „dvojke u keca“ i DEVET golova u Firenci!

Autor mondo.ba

Fiorentina je povela protiv Intera, do poluvremena je milanski klub preokrenuo, da bi „ljubičasti“ u nastavku sa četiri gola do nogu potukli goste na „Artemio Frankiju“, a Mauro Ikardi u finišu ublažio poraz - 5:4 (1:2).

Sjajna utakmica viđena je u subotu uveče u Firenci na otvaranju 33. kola italijanske Serije A.

Kladioničarskim žargonom rečeno, bilo je „iz dvojke u keca“ i „DEVET plus“, što nije pretjerano česta pojava u svijetu fudbala, posebno na Apeninima.

No krenimo redom...

„Viola“ je prva stigla do prednosti u 23. minutu nakon sjajne akcije koju je završio Urugvajac Matijas Većino pogodivši ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa – 1:0.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je uzvratio samo šest minuta kasnije nakon duplog pasa sa Antoniom Kandrevom, da bi se za potpuni preokret Intera prije odlaska na odmor postarao kapiten Mauro Ikardi - 1:2.

Još kad je početkom nastavka Federiko Bernadeski promašio jedanaesterac za Fiorentinu, činilo se da će izabranici Stefana Piolija kući pjevajući iz Firence...

Ali, uslijedilo je furioznih sedam minuta ekipe Paula Souse.

U periodu od 63. do 70. minutu „ljubičasti“ su postigli tri gola (David Astori, Matijas Većino i Kouma Babakar) i praktično ovjerili 15. pobjedu ove sezone za brigu pristalica gostiju sa „Đuzepe Meace“, koji su na posljednjih pet mečeva upisali treći poraz uz dva remija.

Do kraja je Babakar, svojim drugim golom na utakmici u 79. minutu, kompletirao „petardu“ u mreži slovenačkog golmana Samira Handanovića.

U posljednjem nekoliko minuta crno-plavi su sa dva nova pogotka Ikardija, uspjeli samo da ublaže poraz. Argentincu je ovo bio 24. gol ove sezone sa jednim pogotkom zaostatka ispred vodećeg dvojca na listi strijelaca – Edina Džeke i Andree Belotija.

...
Izvor: YouTube

Atalanta je po četvrti put uzastopno savladala Bolonju (3:2) i upisala 19. pobjedu ove sezone kojom je preskočila rimski Lacio na četvrtom mjestu na tabeli.

Tim iz Bergama je silovito počeo u subotu predveče na stadionu „Azuri di Italija“ i već u 14. minutu stigao do prednosti od 2:0 pogocima Andree Kontija i Rema Frojlera.

Međutim, gosti su na isteku sata igre uspjeli da stignu do izjednačenja na 2:2, da bi trijumf domaćinu u 75. minutu osigurao Matija Kaldara.

...
Izvor: YouTube

Serija A, 33. kolo

Atalanta - Bolonja 3:2 (2:1)

/Konti 3, Frojler 14, Kaldara 75 - Destro 16, Di Frančesko 61/

Fiorentina - Inter 5:2 (1:2)

/Većino 23, 64, Astori 63, Babakar 70, 79 - Perišić 29, Ikardi 34/

Nedjelja

Sasuolo – Napoli (12.30)

Od 15.00

Milan - Empoli

Kjevo - Torino

Lacio - Palermo

Sampdorija - Krotone

Udineze - Kaljari

Juventus - Đenova (20.45)

Ponedjeljak

Peskara - Roma

TABELA: Juventus 80, Roma 72, Napoli 70, Atalanta (+1) 63, Lacio 61, Milan 58, Inter (+1) 56, Fiorentina (+1) 55, Sampdorija 45, Torino 45, Udineze 40, Kjevo 38, Kaljari 38, Sasuolo 35, Bolonja (+1) 35, Đenova 30, Empoli 26, Krotone 21, Palermo 16, Peskara 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC