• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psihološki minus Lacija pred finale Kupa

Autor mondo.ba

Pred finalni meč Kupa Italije protiv Juventusa u srijedu, "nebeskoplavi" poraženi od Fiorentine, iako su prvi stigli do gola na "Artemio Frankiju".

Meč bez rezultatskog značaja između Fiorentine i Lacija na "Artemio Frankiju" pripao je domaćim fudbalerima, koji su nakon preokreta slavili 3:2 (0:0).

Trener "nebeskoplavih" Simone Inzagi na teren je izveo kombinovani sastav, čuvajući najvažnije igrače za ono što ih čeka u srijedu na "Olimpiku" - finale italijanskog Kupa protiv Juventusa.

Nakon poprilično skromnog prvog poluvremena, koje je okončano bez golova, ali i velikih uzbuđenja, u nastavku su se mreže tresle čak pet puta.

Gosti su do prednosti stigli u 55. minutu. Keita Balde potvrdio je odličnu formu i pogodio za 0:1.

Nije dugo trajala radost gostiju. "Viola" je 12 minuta kasnije uspjela da vrati stvari na početak, a strijelac je bio Kuma Babakar.

Kazna je ekspresno stigla. Kristijan Teljo je šutirao, golman gostiju Tomas Strakoša samo je nakratko odbio loptu na nogu Nikoli Kaliniću, kojem nije bilo teško da je ugura u praznu mrežu.

Potpuno se tada raspala igra "nebeskoplavih", koji su četiri minuta kasnije primili i treći gol. Sjajni Hrvat "promiješao" je odbranu Lacija, šutirao, lopta je pogodila stativu, ali se zatim od noge nesrećnog Kristijana Lombardija odbrila pravo u gol - 3:1.

Odličnim pogotkom za 3:2 mladi Alesandro Murđa vratio je neizvjesnost, ali se u preostalih desetak minuta sve završilo na pokušajima.

...
Izvor: YouTube

Lacio je prekinuo seriju od tri uzastopne pobjede, na kojima je postigao čak 16 pogodaka, dok je Fiorentina upisala tek drugi trijumf protiv "plavo-bijelih" u posljednjih osam utakmica.

SERIJA A - 36. KOLO:

Fiorentina - Lacio 3:2 (0:0)
/Babakar 67, Kalinić 73, Lombardi 77 autogol - Balde 55, Murđa 84/

Atalanta - Milan (20:45)

U nedjelju:

Inter - Sasuolo (12:30)
Sampdorija - Kjevo (15:00)
Kaljari - Empoli
Palermo - Đenova
Torino - Napoli
Bolonja - Peskara
Krotone - Udineze
Roma - Juventus (20:45)

TABELA: Juventus 85, Roma 78, Napoli 77, Lacio (+1) 70, Atalanta 65, Milan 59, Fiorentina (+1) 59, Inter 56, Torino 50, Sampdorija 46, Udineze 44, Kjevo 42, Kaljari 41, Sasuolo 40, Bolonja 38, Đenova 33, Empoli 32, Krotone 28, Palermo 20, Peskara 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC