• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaponjić za MONDO: Paunović i poruke za "najež"

Autor mondo.rs

Napadač lisabonske Benfike Ivan Šaponjić za MONDO govorio o statusu u klubu, novoj generaciji "orlića" i Veljku Paunoviću koji je reprezentaciju vodio do zlata na Mundijalu pre tačno dve godine. "A kao da je juče bilo", priseća se on.

Mađarska je bila pred pobedom i plasmanom u četvrtfinale, a onda...

Počela je nadoknada vremena, Andrija Živković je sjajno izveo korner, lopta je preletela dvojicu igrača, a onda se Ivan Šaponjić našao na pravom mestu i poslao loptu u rašlje mađarskog golmana i odveo utakmicu u produžetke.

To se desilo na današnji dan tačno pre dve godine - 10. juna 2015. na Novom Zelandu.


Hrabra četa Veljka Paunovića imala je "nemačku" volju i srce pobednika, pa je na ovom ostrvu u ludim mečevima uspela da tuče i Amerikance, Malijce i naposletku Brazilce.

Titula svetskog prvaka završila je u rukama naših fudbalera, a bez obzira na to što je od tog trenutka prošlo gotovo dve godine - sve njih i dalje na okupu drži bivši selektor Veljko Paunović koji svoju trenersku šansu traži u dalekom Čikagu.

"Mi imamo grupu na WhatsApp-u gde se čujemo redovno", kazao je strelac neverovatno važnih golova za "orliće" na tom prvenstvu Ivan Šaponjić za MONDO.

U superlativima je govorio o Paunoviću.

"Ne znam kako da objasnim tog čoveka... Pravi čovek, pravi trener, pravi gospodin. Skoro nam je poslao baš neku poruku i... Evo, ja se sad naježim kad se setim toga", kazao je Šaponjić pokazujući na svoju ruku, a nije teško zaključiti da je to bilo u stilu motivacionog govora pred finale.

Veljko
Izvor: YouTube


"Dve godine, a kao da je juče bilo. Sjajan osećaj. Kada god sretnem nekoga na ulici odmah pričaju o tome i veoma mi je drago da još to traje".

Mladi napadač ističe da mu je žao što ekipa nije uspela da dobije priliku da odbrani "zlato", on bi, zanimljivo, opet imao pravo nastupa, a kazao je da je uspeo da isprati nekoliko utakmica aktuelnog Mundijalita u Južnoj Koreji i da je najviše pažnje obratio na Portugal pošto je pozvano čak osam-devet njegovih saigrača iz Benfike.

Šaponjić je i na jučerašnjem prijateljskom meču protiv Grčke pokazao da ima "njuh" za gol.

Prvo je nad njim načinjen očigledan prekršaj na ivici kaznenog prostora, ali se akcija nastavila i dosuđen je penal koji je on precizno izveo, da bi u nastavku susreta uspeo da ukrade jednu loptu od grčkih štopera i da sam završi svoju akciju.

Do kraja je i Miloš Pantović pogodio za konačnih 3:1, mnogo boljih od "nule" u Izraelu.

"Prvo poluvreme je bilo malo teže. Nismo ušli sto posto, onako kako smo radili do sada, ali nagradio nas je Bog i za prošli meč kada smo se borili protiv Izraela. I kada postigneš gol tada odmah je lakše, dogovorili smo se da odigramo agresivnije, cela ekipa je uradila dobar posao. U drugom poluvremenu smo izgledali kako treba", poručio je Šaponjić i dodao:

"Vidi se ipak da smo tek desetak dana zajedno. Šef je predobar, a treninzi ozbiljni".


Vižljasti napadač je od januara prošle godine u Benfici, i za ovo vreme je uspeo i da "dobije" malo u mišićima, ali još uvek ne dobija priliku da igra za seniorsku ekipu lisabonskih "orlova". Mora da se zadovolji nastupima za "B" sastav.

"Iskreno nisam 100% zadovoljan. Imao sam mnogo uspona i padova. Bilo je svega: crveni karton, povreda, pa nisam igrao za reprezentaciju... Trenirao sam jako da se vratim, fizički sam bio malo pao, i sad se opet osećam dobro. Idem sada na odmor 15-20 dana, pa ćemo videti gde ću...", kazao je Šaponjić i postao konkretniji:

"Imam nekih opcija, možda ostanem u Benfici, a možda i odem na pozajmicu".

Za kraj razgovora za MONDO istakao je da nije bilo kontakata sa bivšim klubom Partizanom oko eventualnog povratka, kao i da je u Benfici "velika gužva" i da je neophodno strpljenje.

(Milutin Vujičić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC