• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur za MONDO: Želim duel sa Karlovićem

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Damir Džumhur u razgovoru za MONDO govorio je o svojim očekivanjima pred nastup na Vimlbdonu.

Najbolji bh. teniser u prvom kolu turnira u Vimlbdonu igraće protiv Argentinca Renca oliva, trenutno 87. igrača svijeta.

Džumhur je u razgovoru za MONDO istakao da je zadovoljan žrijebom i da očekuje da se prođe prvu prepreku na travi Vimbldona.

"Iskreno, ovo je dobar žrijeb. Igram protiv igrača kojeg dosta dobro znam, koji je najbolji na zemlji i koji nema neke velike rezultate na tvrdoj podlozi. Mislim da nije uopšte igrao turnire na travi, tako da je to s te strane jako dobro“, istakao je Džumhur.

Ukoliko prođe Oliva igraće protiv pobjednika duela između Ive Karlovića i Aljaža Bedenea.

"Po meni biće to vrlo neizvjestan meč, iako Karlović važi za jednog od boljih igrača na travi. Međutim, Bedene u posljednje vrijeme igra jako dobro na svim podlogama", ocijenio je Džumhur.

Pretprošle godine Džumhur je igroa prvo kolo Vimbldona, prošle godine napravio je korak dalje i igrao drugo kolo. Može li ove godine do najvećeg uspjeha na Vimbldonu?

"Mogu biti zadovoljan ovogodišnjim žrijebom. Na ovakvim turnirima važno je proći prvo kolo, a onda pokušati napraviti nešto više. Uvijek u drugom kolu idete na nosioca, svi igrači koji su postavljeni za nosioce su vrhunski igrači i ko god da dođe ne može biti lagan protivnik. To drugo kolo vjerovatno protiv Karlovića jeste nezgodno, ali igrao sam dva puta protiv njega, dva puta sam bio blizu pobjede ali nisam uspio. Možda je najteže njega dobiti na travi ali ko zna kako će se odvijati turnir. Meni je važno da dobro uđem u prvo kolo, da dobijem Oliva i da sa nekim rasterećenjem uđem u drugo kolo“, istakao je Džumhur.

On se potom vratio na Oliva, Argentinca kojeg kako ističe poznaje još iz juniorskih dana i s kojim je igrao ali i trenirao.

"Igrali smo prije dvije godine u Dominikanskoj republici finale jednog čelendžera na zemlji i tada mi je on predao meč. Znam ga dobro,  još iz juniorskih dana tako da se dugo vremena poznajemo, treniramo jako često na turnirima, pa je i to plus za mene. Znam koliko može da odigra, siguran sam da je na travi dosta lošiji nego na zemlji, a opet ja sam prošle godine igrao dosta dobro na travi, imao sam dvije odlične pobjede i mislim da mogu da se nadam pobjedi na tom meču“.

Džumhur sa mnogo samopouzdanja dočekuje treći grend slem sezone, iako će ovo biti njegov prvi turnir na travnatoj podlozi ove sezone.

"Odličan je osjećaj doći na Vimbldon. Iskren da budem ja sam juče prvi put igrao na travi ove sezone, ali sam se dobro osjećao, jedva sam čekao da dođem na travu, jer volim tu igru gdje je potrebno puno  osjećaja. Bez obzira što nisam veliki server koristim neke druge stvari poput brzine koja je jako bitna za travnatu podlogu. Prošle godine pokazao sam da mogu da igram dobro an travni, pobijedio sam Kudlu koji je prije dvije godine igrao četvrto kolo na Vimbldonu, kao i istomina koji je branio titulu u Notingemu. Mislim da sam pokazao da igram dobro na travi. Nažalost nisam imao priliku da igram pripremne turnire na travi zbog čelendžera koji sam osvojio prošle sedmice, ali je na kraju sve dobro ispalo, uzeo sam potrebne bodove i rasterećeno dolazim na Vimbldon, jedva čekam svoj prvi meč“, istakao je Džumhur na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BaleshSrle

Jest' neko kočoperan...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC