• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin siguran start za bodove i samopouzdanje

Autor mondo.rs

Crveno-beli odličnom partijom protiv Radničkog započeli superligašku sezonu i stovrili dobru atmosferu pred duel sa Spartom iz Praga.

 Zvezdin siguran start za bodove i samopouzdanje Izvor: MN PRESS

Pobedom protiv Radničkog iz Niša fudbaleri Crvene zvezde spustili su zavesu na prošlu sezonu, a na isti način započeli su superligašku 2017/18.

U prvom kolu, na stadionu Rajko Mitić pred oko 5.000 gledalaca:

Crvena zvezda - Radnički Niš 3:0 (1:0).

Golovima Aleksandra Pešića u 40. i Slavoljuba Srnića u 56. i 87. minutu crveno-beli su došli do tri boda, a odličnom partijom i do neophodnog samopouzdanja uoči duela sa Spartom iz Praga narednog četvrtka na svom stadionu u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dominirali su domaći igrači veći deo utakmice i tek posle stečena dva gola prednosti, u poslednjih petnaestak minuta, dozvolili rivalu da stvori kakve-takve prilike, ali je i u tim situacijama odbrana uspevala da otkloni opasnost. Sigurni su bili Vujadin Savić, Filip Stojković i Dušan Anđelković, ali ne i Abraham Frimpong koji je ponovo u nekoliko navrata pokazivao dekoncentraciju. Njegovo mesto, ipak, u četvrtak će zauzeti Damijen Le Talek koji je pauzirao zbog žutih kartona iz prošlog šampionata, tako da bi to trebalo da umanji razloge za brigu.

Trener crveno-belih, Vladan Milojević, bio je primoran na određene promene sastava iz nekoliko razloga. Pomenuli smo već Le Taleka, a do ove utakmice prvi golman, Filip Manojlović, prešao je u Hetafe pa je među stativama ponovo stajao iskusni Damir Kahriman.

Ričmond Boaći je utakmicu počeo na klupi za rezerve, pa zaigrao od 57. minuta, a Rikardinjo uopšte nije bio u protokolu. To su na najbolji način iskoristili Aleksandar Pešić i Luka Adžić...

Prvi je posle dve propuštene velike prilike, ipak, uspeo da se upiše u strelce i to baš na asistenciju drugog. I jedan i drugi bili su veoma agilni i vidno motivisani, pa će Milojević morati dobro da razmisli da li da ih uvrsti među startere i za duel sa Spartom. Posebno kada je Adžić u pitanju, jer u toj utakmici zbog već skupljena tri žuta kartona na evro-sceni, neće moći da igra dvostruki strelac Slavoljub Srnić.

Pored raspoloženog Adžića, Zvezdinog trenera može da raduje i motivisani Gelor Kanga. Gabonac je, posebno u prvom poluvremenu, odlično proigravao saigrače pronalazeći "rupe" u odbrani Radničkog.

Jasno je da Nišlije nisu na nivou Sparte iz Praga, ali sigurna i na momente atraktivna igra daju za pravo navijačima crveno-belih da sa optimizmom dočekaju četvrtak.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković - Donald (81. Gobeljić), Jovičić - Kanga, Srnić, Adžić (57. Milijaš) - Pešić (57. Boaći).

RADNIČKI NIŠ: Brać - Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović - Arsić, Noma (81. Stevanović), Tomić (58. A. Jovanović), Golubović, Stojanović - Mrkić.

Utakmicu je sudio Aleksandar Vasić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

GOOOL! Crvena zvezda od 87. minuta vodi 3:0, ali je pitanje ko je strelac. Ukoliko je to Slavoljub Srnića, onda nema dileme, ali ukoliko je Ričmond Boaći uspeo da zakači loptu posle šuta saigrača, onda je pogodak morao biti poništen zbog ofsajda u kojem je prethodno bio napadač crveno-belih... Procenite sami da li je loptu dirao Boaći ili je pogodila stativu:


video
Izvor: YouTube


- Po jedna izmena na obe strane u 81. minutu. Marko Gobeljić umesto Mičela Donalda u Zvezdi, a Nikola Stevanović umesto Nome u Radničkom.

- Dobar šut Donalda iz slobodnog udarca u 75. minutu, ali i odlična odbrana Bojana Braća... Crveno-beli sigurnom igrom privode kraju utakmicu.

- Još jedna sudijska pauza za osveženje igrača. Ovaj put u 68. minutu...

- Odlična šansa za Radnički u 66. minutu, ali je Savić uspeo da blokira šut Japanca Nome posle lošeg istrčavanja Frimponga.

- Prva izmena i u timu Radničkog. Od 58. minuta umesto Tomića na terenu je Aleksandar Jovanović.

- Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdi. Od 57. minuta umesto Luke Adžića i Aleksandra Pešića igraće Nenad Milijaš i Ričmond Boaći. Nije baš jasno zašto je Milojević izveo mladog Adžića, koji je očigledno raspoložen i željan dokazivanja...

GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 56. minuta posle velike greške Marka Tomića koji je vratio loptu ka golmanu Bojanu Braću, ali je zaboravio da mu je leđa ostao i Slavoljub Srnić, koji je iskoristio taj poklon...

gol
Izvor: YouTube


-
PREČKA je sačuvala gol Radničkog! Ponovo je Kanga pogodio okvir gola, ovaj put posle lukavog šuta iz "slobodnjaka" u 48. minutu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda dominira, igra se uglavnom pred golom gostiju, imao je domaćin nekoliko odličnih šansi za gol, pre svih Aleksandar Pešić, ali je samo jedna iskorišćena. Precizan je bio upravo novi napadač crveno-belih, dok je Gelor Kanga malo pre njega pogodio stativu. Sjajnom partijom za mesto u timu nameće se mladi Luka Adžić, asistent kod gola...

- Odlično je u 45. minutu Pešić grudima dodao loptu do Slavoljuba Srnića, koji je potom šutirao iz prve, ali malo pored gola...

GOOOL! Crvena zvezda od 40. minuta vodi 1:0 pogotkom Aleksandra Pešića. Bila je to "treća sreća" za novog napadača crveno-belih. Posle propuštene dve velike šanse, konačno je pogodio. Očajno je reagovala odbrana gostiju na centaršut Kange okrenutog leđima golu, preko glave. Iskoristio je to Luka Adžić da dođe do lopte, a zatim i proigra Pešića...

Kanga PREKO GLAVE, Adžić LEVO-DESNO, Pešić GOL!


- STATIVA
čuva gol Radničkog! Mladi Luka Adžić odlično je dodao do Kange u 39. minutu, Gabonac šutirao iz prve, ali je okvir gola bio saveznig gostujućeg golmana Bojana Braća. Bila je to treća gol-šansa za crveno-bele!

- Ponovo Aleksandar Pešić ne koristi šansu iz koje je trebalo da postigne gol. Stojković ga je "spojio" sa golom, ali je on sa manje od pet metara šutirao visoko preko gola...

- Sudija Aleksandar Vasić prekinuo je utakmicu u 24. minutu da bi se igrači osvežili zbog velike vrućine u Beogradu. Meč je ubrzo potom nastavljen...

- Još jedan dobar napad Zvezde. Kanga je u 18. minutu poslao loptu u prostor za Srnića, on iz prve centrirao po zemlji, ali je brži od Pešića bio jedan od defanzivaca Radničkog i izbacio loptu u korner.

- Lepa akcija crveno-belih u 10. minutu. Srnić je iz sredine poslao loptu ka Stojkoviću na desnu stranu, on centrirao u kazneni prostor Radničkog, a tamo Adžić pokušao glavom da savlada Braća, ali je golman Nišlija bio siguran.

- Prete i gosti vrlo brzo posle šanse za Pešića. U 5. minutu Lazar Arsić je pokušao da iznenadi Kahrimana direktnim udarcem iz "slobodnjaka" iskosa po desnoj strani, ali je iskusni čuvar mreže uspeo da skrene u korner loptu koja je išla pod prečku.

- Velika šansa za Aleksandra Pešića već u 3. minutu posle dodavanja Gelora Kange i neuspele ofsajd zamke gostujućih igrača. Lepo je spustio sebi loptu grudima, našao se sam pred golmanom Radničkog, ali je očajno šutirao, visoko preko gola.

- Uoči prvog sudijskog zvižduka održan je minut ćutanja u čast nedavno preminulog pevača Predraga Cuneta Gojkovića, koji je bio veliki navijač Crvene zvezde. Delije su imale posebnu poruku njemu u čast:

Izvor: MN PRESS




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC