• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekipa se pokazala, na potezu je rukovodstvo Zvezde

Autor mondo.rs

Zvezdan Terzić i njegovi najbliži saradnici u narednim danima pokazaće u kom smeru žele da ide Crvena zvezda.

 Ekipa se pokazala, na potezu je rukovodstvo Zvezde Izvor: MN PRESS
Četvrtak je ispraćen uz široke osmehe na licima zbog plasmana u Ligu Evrope, a već petak trebalo bi da počne zamišljenih lica za radnim stolovima, na kojima su ugovori fudbalera i trenera Vladana Milojevića.

Neće im biti lako, ali moraće čelnici Crvene zvezde da učine sve što je u njihovoj moći da zadrže na okupu ekipu koja je posle 10 godina izborila učešće u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Najavio je već generalni direktor Zvezdan Terzić da će nosiocima igre biti ponuđeni novi ugovori (Donaldu, Kangi, Srniću, kao i Le Taleku), ali primera radi, isto tako se mesecima izjavljivalo da nema razloga za brigu i da će Marko Petković produžiti ugovor kako bi za obeštećenje napustio klub, pa je 24-godišnji desni bek ovog leta, ipak kao slobodan igrač otišao u Spartak iz Moskve.

Pored igrača, pod obaveznim bi trebalo da bude i razgovor sa Vladanom Milojevićem, čiji je ugovor prvobitno potpisan na samo jednu sezonu.

Mladi trener, koji je i igračku i trenersku karijeru počeo u Zvezdi, za samo dva meseca učinio je više nego njegovi prethodnici u proteklih 10 godina. Iako je plasman u Ligu Evrope rezultat koji su svi priželjkivali, mada ne i verovali da je ostvariv ove sezone, navijače crveno-belih posebno raduje to što je konačno vidljiv kvalitetan rad sa ekipom koja na terenu deluje uigrano, odlučno, borbeno, samouvereno, disciplinovano, napadački nastrojeno...

Očigledno je da Milojević i njegov stručni štab imaju viziju i zato je neophodno da rukovodstvo to prepozna i prepusti im potpunu autonomiju u radu.

Pregovori sa 47-godišnjim strategom, po dosadašnjem razvoju situacije, ne bi trebalo da budu problematični, dok će mnogo više energije biti potrebno uložiti u nagovore igrača da ostanu. Posle sjajnih partija u kvalifikacijama za Ligu Evrope i na startu domaćeg prvenstva, ponude sigurno neće manjkati, a za neke ih već i ima...

Zato, ukoliko žele da nastave sa formiranjem snažnog tima, sposobnog da donese titulu i narednog leta ozbiljno napadne plasman u Ligu šampiona, ali i tokom jeseni bude ravnopravan takmac evropskim rivalima, Zvezdan Terzić i članovi Zvezdinog Upravnog odbora moraće već "juče" da sednu za pregovarački sto sa Mičelom Donaldom, Gelorom Kangom, Slavoljubom Srnićem i Damijenom Le Talekom (ovaj poslednji jedino u smislu da igra štopera).

Svima njima u junu ističu ugovori.

Sigurno da neće biti lako odoleti ponudama koje će narednih danas stići na "Marakanu", ali nekada se rizik isplati.

Evri će se posle pobede nad Krasnodarom u kasu svakako sliti prodajom ulaznica, TV prava, UEFA bonusima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC