• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Najsrećnijih pet minuta? Najbolji u SFRJ!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević izjavio je da je najsrećnijih pet minuta njegove karijere bilo u sezoni 1984/85 kada je prvi put izabran za najboljeg fudbalera Jugoslavije.

 Mehmed Baždarević: Najsrećnijih pet minuta? Najbolji u SFRJ! Izvor: MN PRESS

Imao je aktuelni kormilar "zmajeva" mnogo uspjeha u igračkoj i trenerskoj karijeri, ali je kao posebno radosnih pet minuta izdvojio momente kad je proglašen najboljim u bivšoj zajedničkoj državi.

"Kada sam prvi put izabran za najboljeg igrača Jugoslavije u sezoni 1984/85. No, moram reći da sam bio neizmjerno sretan nakon pobjede bh. tima protiv Velsa u Zenici u prošlim kvalifikacijama. Nakon jedne slike kada su svi igrači bili na koljenima oko Milana Đurića, koji je pogodio mrežu. I danas mi ta slika budi emocije. U toj slici vidio sam jaku BiH", izjavio je Baždarević u intervjuu za "Oslobođenje".

S obzirom da je legenda Željezničara, logično je da mu se najnesrećnijih pet minuta karijere desilo u revanšu polufinala Kupa UEFA u Mađarskoj.

"Uvijek se vraćamo na Videoteon i taj nesretni pogodak koji je srušio snove o plasmanu Željezničara u finale Kupa UEFA. Teško mi je pao poraz od Irske u baražu u revanš meču kada smo eliminisani. Kada bih mogao vratiti vrijeme, sigurno bih nešto promijenio. Ipak, uradili smo i tada ono što je bilo logično".

Ipak, ono što je ljubiteljima fudbala u BiH u ovom trenutku najbitnije su predstojeće utakmice kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji protiv Belgije i Estonije.

"Ako se fokusiramo na dvoboj s Belgijom, mogu reći da u ovom sportu ne pobjeđuje uvijek bolji, a ovo ne treba shvatiti kao neko ohrabrenje. Često pobjeđuje ona ekipa koji više želi trijumf. Sigurno da neće biti lako. Nije bitno u kojem sastavu će oni doći na 'Grbavicu', imaju dobru reprezentaciju i igrači s klupe nisu ništa lošiji od onih iz udarne postave. Mi ćemo se maksimalno pripremiti za meč protiv jedne od najboljih selekcija Evrope i svijeta. Velike stvari se upravo događaju u tim momentima. Da sudbina piše istoriju na 'Grbavici' gdje sam i ja počeo graditi svoju karijeru. Ne treba mi bolji poklon od pobjede na mjestu gdje je sve počelo. Trijumf bi puno značio gradu, državi i momcima koji nose dres bh. selekcije. Zato mora biti velika angažovanost, svi igrači trebaju igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti. Biće potrebna velika disciplina, strpljenje, ali u isto vrijeme mora biti i fudbalskog talenta. O Estoniji ćemo razmišljati nakon meča na 'Grbavici'", istakao je selektor "zmajeva", koji je za danas zakazao okupljanje u Trening centru Sarajeva u Butmiru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC