• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od debija Šimunovića za "zmajeve"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Jozo Šimunović, stoper Seltika neće debitovati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine niti u predstojećoj utakmici sa Belgijom.

Šimunović je opet povrijeđen i neće doći na današnje okupljanje reprezentativaca BiH zakazano na Ilidži. Doktoru Reufu Karabegu je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju, istakli su agenciji "Anadolija" iz stručnog štaba "zmajeva".

"Za susrete protiv Belgije i Estonije smo ostali i bez Joze Šimunovića koji je povrijedio vanjsku natkoljenicu lože. Selektor Baždarević i ja smo razgovarali sa njegovim doktorom i od njega smo dobili na uvid svu dokumentaciju o stanju povrede, nalaze i snimak magnetne rezonance, gdje se vrlo jasno vidi ruptura mišića vanjske lože i hematom dužine četiri centimetra", rekao je doktor Karabeg.

Šimunović je boravio sa reprezentativcima BiH na pripremama za utakmice Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” odigrane 31. avgusta sa Kiprom u Nikoziji (2:3) i 3. septembra u portugalskom Faru sa Gibraltarom (4:0).

Selektor BiH Mehmed Baždarević, iako je najavljivao, nije ga poslao u igru niti u jednom od spomenutih mečeva, kako je kasnije rečeno, "zbog povrede".

Inače, Šimunović je odlučio igrati za BiH nakon što je nastupao za Hrvatsku.

Uoči susreta sa "crvenim đavolima" ovo je treći problem za selektora Baždarevića i njegove saradnike u stručnom štabu. Prije Šimunovića, zbog povreda su "otpali" Miralem Pjanić i Sanjin Prcim, umjesto kojih su na okupljanje pozvani Haris Medunjanin i Nemanja Bilbija.

Fudbalska reprezentacija BiH 7. oktobra u Sarajevu igraće protiv Belgije, te tri dana kasnije u Talinu biti gost Estonije. Za plasman u baraž za Mundijal Baždarevićevim izabranicima potreban je maksimalan broj bodova, odnosno dvije pobjede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC