• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukavina o Špancima i Kataloncima: Trpeće i fudbal

Autor mondo.rs

Fudbaler Viljareala kaže da kod njega u timu ne postoje podele i problemi: "Mi se u ekipi više šalimo, razmenjujemo poruke preko grupnog četa, prepucavanja...".

Fudbaler Viljareala, Antonio Rukavina, rekao je da u njegovoj ekipi nema podele među igračima oko pitanja nezavisnosti Katalonije, ali da je ta tema osetljiva za saigrače koji dolaze iz te španske pokrajine.

"Ja sam baš iz mesta 250 kilometara udaljenom do Barselone i sigurno ne osećam baš sve što se dešava kao oni koji žive tamo. Imam dosta saigrača, njih petoricu-šestoricu koji su Katalonci i mogu kroz razgovor da vidim da je to za njih škakljivo pitanje. Nije baš prijatno za razgovor ili nešto da ih pitaš... S druge strane, vidim kako razmišljaju oni koji su Španci, za njih je to van pameti, to je za njih Španija, dok Katalonci žele da to bude posebna država", rekao je Rukavina agenciji Beta.

"Kod mene u ekipi nema podela za sada, a ne verujem i da će ih biti", dodao je reprezentativac Srbije.

Katalonija je u nedelju organizovala referendum o nezavisnosti, što je izazvalo velike sukobe građana i španske policije, u kojima je bilo više stotina povređenih.


"Mi se u ekipi više šalimo, razmenjujemo poruke preko grupnog četa, prepucavanja... Jedini koji pravi pritisak u javnosti je Đerar Pike (fudbaler Barselone), koji odavno to radi. Ne mogu ja da komentarišem da li to treba tako ili ne... Čovek ima pravo da se izjasni", smatra Rukavina.

Desni bek "žute podmornice" i "orlova" je istakao da politika i sport ne bi trebalo da se mešaju, ali da to toga ipak dolazi.

"Sve je to politika. Dosta će trpeti i fudbal zbog, naravno, Barselone i tu ne mislim samo na špansku ligu, već i Evropu. Politika i sport ne bi trebalo da se mešaju. Ipak, videli smo u nedelju na utakmici Barselona - Las Palmas da je fudbal još jednom platio danak politici", rekao je Rukavina.

"BEZ EUFORIJE, NEKADA JE TREBAO I SAMO BOD, PA NIJE OSVOJEN"

Što se tiče domaćih tema, Rukavina je u Srbiju doputovao na okupljanje reprezentacije pred duele sa Austrijom i Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Jedna pobeda obezbediće "orlovima" plasman na završni turnir u Rusiji narednog leta.

"Dosta se podigla euforija posle Irske, kao da smo već 99 odsto na Svetskom prvenstvu. Mislim da će nam selektor skrenuti pažnju, a i ja sam imam tako mišljenje da nismo sve rešili, jer znamo kroz istoriju da je nekim generacijama bio potreban jedan bod iz dve utakmice, pa nisu uspele da se plasiraju. U fudbalu je sve moguće, ali verujem da ćemo pobedom protiv Austrije završiti ove kvlaifikacije kako smo započeli i kako smo planirali", rekao je Rukavina za agenciju Beta.

Srbija će u petak na stadionu "Ernst Hapel" u Beču gostovati Austriji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će imati priliku da izbori plasman u Rusiju.

"Lepo je što nas nacija već vidi na Mundijalu i što sada svi isčekuju da budemo na prvenstvu. Pritisak je veliki, ali ne mislim da je veći nego u prvom kolu protiv Irske kod kuće, kada smo počinjali novi ciklus sa negativnim rezultatima u prošlosti. Tada je pritisak bio veći nego sada. Sada nas drži pobednički mentalitet", rekao je Rukavina.

U Austriji se očekuje da će na stadionu biti veliki broj srpskih navijača, a Rukavina je rekao da ga to raduje.

"Očekujem dobru atmosferu. Velika je potražnja za kartama. Ipak, to je 'naš' grad. Siguran sam da će biti dosta naših ljudi iz Austrije, ali i da će doći iz Srbije. Sigurno da će nam biti veliki vetar u leđa. Mnogi govore da će u Beču biti kao da igramo kod kuće. Lepo je što je tako, ali znamo austrijski mentalitet, oni nikada ne posustaju, to je nemačka škola, siguran sam da će pokušati sve da nas spreče da uzmemo tri boda", zaključio je Rukavina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC