• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić: Nekad ne igraju pare, već srce!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Igokee Dragan Bajić ističe da je svjestan da je Budućnost favorit, ali želi da prekine dominaciju Podgoričana u međusobnim duelima.

 Trener KK Igokea Dragan Bajić najava meča sa KK Budućnost Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ekipa Igokee u četvrtak će od 20 časova u Laktašima u meču drugog kola ABA lige dočekati podgoričku Budućnost.

Aleksandrovčani će pokušati da se iskupe za poraz od Olimpije u prvom kolu, gdje je Igokea bila blizu preokreta, ali je na kraju poražena rezultatom 95:93.

"Gorak ukus nosimo iz Ljubljane. Kao trener sam želio tu pobjedu u prvom kolu, znajući da imamo težak raspored u prva tri kola,. Ta pobjeda bi nam mnogo značila za nastavak prvenstva i samopouzadnje. Protiv Budućbnosti nas očekuje težak meč. Dobro je poznato da je Budućnost na papiru među prva tri tima u ABA ligi, ulaganjima i kvalitetom koji posjeduje“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

On je prokomentarisao meč protiv Olimpije u kojem je Igokea imala ozubiljan problem sa izgubljenim loptama.

"Rekao sam u najavi te uakmice ako dozvolimo Olimpiji da se razigra i da dođe do laganih poena da će biti teško dobiti utakmici. Takva je i bila situacija, pogotovo kad su te izgubljene lopte u pitanju, ali nisu samo izgubljene lopte problem, dozvolili smo Olimpiji da iz neke tranzicije, što je njihov prepoznatljiv stil, postiže poene“, prokomentarisao je Bajić, a onda se pokrenuo narednom protivniku.

"Poslije nekih analiza izvukli smo stvari koje nismo dobro radili u Ljubljani, nadam se da ih nećemo ponoviti protiv Budućnosti, zahtjevaću maksimalno zalaganje od svih. Budućnost je dobro postavljen tim, igraju agresivnu i čvrstu odbranu preko čitavog terena, moramo se prilagoditi tom sistemu. Znamo odakle nam prijati najveća opasnost, pokušaćemo se što bolje spremiti, a pozivam publiku da dođe u što većem broju  i nadam se da ćemo stići do pobjede", dodao je on.

Rajt (ne) debituje u četvrtak

Igokea je u međuvremenu dobila veliko pojačanje u vidu Derola Rajta, krilnog igrača sa velikim NBA iskustvom i osvojenim NBA prstenom sa Majami Hitom. Pitanje je međutim, da li će on odmah zaigrati protiv Budućnosti.

"Pitanje je da li će on uopšte biti u sastavu. Nije to ni realno, jer nije odradio nijedan trening sa ekipom. Velika su očekivanja jer je velika zvijezda. Poslije razgovora s njim iznenađen sam pozitivno jer djeluje kao da on nema iza sebe takvu karijeru. Došao je spreman da se vrati na parket, da pomogne koliko su njegove mogućnosti pa ćemo vidjeti", rekao je Bajić.

 Trener Igokee slaže se da bi njegovoj ekipi više odgovarala utakmica sa manjim brojem poena.

"Ukoliko nam Budućnost bude dozvolila da ih svedemo na manji broj poena, naravno da bi  nam to više odgovaralo, lakše bi došli do pobjede , ali da bi došli do toga moramo biti agresivni i čvrsti. Smatram da imamo elemenata da možemo igrati takvu odbranu, neće biti lako, sigurno će utakmica biti jako interesantna“.

Igokea će pokušati da sruši tradiciju koja je na strani protivnika. Budućnost je u 12 međusobnih duela devet puta slavila, a Igokea tek tri puta, od kojih posljednji put prije tri godine.

"Budućnost dugo igra ABA ligu, svake godine ulaže ozbiljna sredstva, i  praktično cilj im je svake godine da idu na prvo mjesto, onda i ne čudi taj statistički podatak. Ali nekad pare ne igraju, nekad igra srce na parketu. Nadam se da će tako biti i sutra“, istakao je Bajić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od boljih u ekipi Igokee na meču protiv Olimpije uz Dezmonda Vašingtona bio je Đorđe Milošević koji je upisao dabl-dabl, 19 poena i 12 skokova.

"Može se reći da je to moja najbolja utakmica dosad, ali trudim se svaku utakmicu da dajem sve od sebe i polako se to pokazuje. Ali mnogo bitnije bi bilo da smo dobili utakmicu“, rekao je Milošević.

Košarkaš Igokee ističe da njegova ekipa ide na pobjedu protiv gostiju iz Podgorice.

Utakmica protiv Budućnosti nam je jako važna jer dolazi poslije teškog poraza u Ljubljani. Nemamo mniogo vremena za oporavak, oni su favoriti, ali igramo na našem terenu, prva nam je utakmica ovdje i idemo na pobjedu. Budućnost je kompletna ekipa, svih 12 igrača su u rotaciji. Opasnost je ta njihova pick and roll igra, ako uspijemo to zaustaviti, kao i Gipsona, onda možemo da se nadamo pobjedi“, rekao je Milošević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC