• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO!!!

Autor mondo.rs

Junak poslednjeg "čina" kvalifikacija je Aleksandar Prijović koji je u 74. minutu iskoristio odličnu kontru Ivanovića i Mitrovića, pa Srbija kao prvoplasirana grupe "D" ide na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 SRBIJA IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO!!! Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije ide na Svetsko prvenstvo u Rusiju, i to kao prvoplasirana!

"Orlovi" su pobedili nervozu, pritisak i teret koji im je tri cela poluvremena visio iznad glave i naterao ih da protiv Austrije i Gruzije zaigraju najlošiji fudbal u kvalifikacijama, da bi u poslednjih 45 minuta protiv Gruzina u Beogradu "jurnuli" napred i postigli zasluženi gol, koji nas je smestio među 32 odabrane reprezentacije.

Kvalifikacije su bile duge i naporne, bilo je mnogo uspona i padova, ali na kraju, kada se podvuče crta - Srbija je ostvarila cilj i plasirala se na veliko takmičenje prvi put od 2010. godine i Svetskog šampionata u Južnoj Africi.

Aleksandar Prijović bio je junak "orlova" ove večeri pošto je u 74. minutu pogodio u kontri Baneta Ivanovića i Aleksandra Mitrovića, za veliko slavlje 35.000 navijača.

Bravo, "orlovi"!

SRBIJA - GRUZIJA 1:0 (0:0)


Jedan pogodak bio je dovoljan da se zaboravi sigurno najlošije poluvreme u ovim kvalifikacijama kada je bila vidljiva nervoza kod svakog pojedinca, zbog toga ni igra nije bila na nivou, da bi nakon dobrog otvaranja drugog poluvremena i publika prepoznala momenat.

Krenulo je šansama za Ivanovića i Mitrovića, da bi napadač našeg tima imao najbolju šansu nakon kornera kada mu je sa metar udaljenosti odlično odbranio golman Gruzije...

Usledio je novi dobar korner i šansa za Matića čiji šut završava na stativi, a u tom trenutku delovalo je da gol visi u vazduhu. Bilo je sve rešeno kada je kapiten Bane Ivanović, kapitenski, povukao sa svoje polovine uloživši svu svoju snagu i brzinu, prošao dvojicu igrača, asistirao Mitroviću, a ovaj izvanredno na drugoj stativi pronašao Aleksandra Prijovića.


On je uklizao i pogodio za gol Srbije i radost publike!

Bio je to njegov prvi pogodak u dresu "orlova", ali je toliko važan...

Srbija je kvalifikacije završila sa 21 osvojenim bodom, a drugoplasirana je Republika Irska koja je pobedila Vels u gostima i "otela" im poziciju u baražu.

SRBIJA:
Stojković - Ivanović, Maksimović, Tošić - Rukavina, Gudelj, Matić, Kolarov - Ljajić (od 60. Prijović), Tadić (od 89. Kostić) i Mitrović (od 77. Milivojević).

GRUZIJA:
Makaridze - Kakabadze, Kašija, Kočolava, Navalovski - Kankava, Gvilija, Aburjania (od 82. Dvarišvili) - Jigauri (od 84. Hufnagel), Kazaižvili i Kvilitaja (od 78. Merebašvili).

N A J A V A

Vreme je!

Fudbalska reprezentacija Srbije igra poslednju i odlučujuću utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Gruzije na "Mitiću", a pobeda bi "orlovima", bez obzira na ostale rezultate u našoj grupi, garantovano donela plasman na Mundijal u Rusiji.

Izabranici Slavoljuba Muslina propustili su u Beču protiv Austrije (2:3) prvu "meč loptu", ali je sreća u tome što još uvek držimo sopstvenu sudbinu u našim rukama.

Međutim, da bi se savladala i Gruzija, koja nije atraktivan, ali jeste "tvrd rival", potrebno je da reprezentativci odigraju daleko bolju utakmicu nego pre tri dana u gostima kada nisu bili blizu nivoa one ekipe koja je kroz kvalifikacije išla relativno sigurno.

STANJE NA TABELI

Srbija je lider grupe sa osvojenih 18 bodova, dok Vels (17) i Republika Irska (16), koji se ove večeri sastaju u Kardifu, čekaju naš kiks kako bi nas preskočili, odnosno traže pobedu kako bi do Mundijala došli bar preko baraža.

Odbrana je škripala, vezni red nije postojao, napad nas nije "vadio" kao u mnogim prethodnim utakmicama, stoga se očekuje nekoliko promena u sastavu.

Slavoljub Muslin se odlučio da od početka ukaže poverenje Dušku Tošiću i Nikoli Maksimovića, koji su u zadnjoj liniji zamenili Matiju Nastasića i Stefana Mitrovića. Umesto Luke Milivojevića meč počinje Nemanja Gudelj, a novo ime je i Adem Ljajić koji će igrati uz Dušana Tadića kao zamena za Mijata Gaćinovića koji je počeo prethodni meč, odnosno Filipa Kostića koji je rovit.

Naš reporter je na stadionu stoga očekujte fotografije, video-snimke, izjave i zanimljivosti koje se tiču dešavanja na meču Srbije i Gruzije, istorijskog za ovu generaciju.

Meč je sudio poljski arbitar Pavel Gil.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! IDEMO U RUSIJU!

89' -
Tadića menja Kostić, to je naša poslednja promena.

87' -
Malo još do kraja, prepustili smo teren Gruziji i pretimo iz kontri.

77' -
Bilo je opasno u kontri Gruzije, Kazaišvili je bio u šansi i šutirao preko gola, a Muslin odmah reaguje i izvodi Aleksandra Mitrovića koga menja defanzivni vezista Luka Milivojević. Merebašvili je takođe na terenu...

74' - GOL! GOL! GOL! GOL! SRBIJA VODI! ALEKSANDAR PRIJOVIĆ!

Konačno, gol na "Marakani", vodimo i imamo rezultat za Rusiju!

Kakav je to bio trk Baneta Ivanović, svu snagu i brzinu dao je kako bi napravio prednost, prošao je dvojicu igrača i lopta je stigla do Aleksandra Mitrovića na desnoj strani, a on odatle šalje idealnu loptu na drugu stativu, gde Prijović uklizava i postiže gol!

Njegov prvi u dresu Srbije!

Pogledajte GOL, a onda i slavlje!



73' -
Sada već serija promašaja, Ivanović, glavom posle Tadićevog kornera.

70' - JAO! KAKVA ŠANSA!

Ponovo Nemanja Gudelj sjajno izvodi korner, a posle njega šansa meča.

Stigla je lopta do Matića, on je šutirao nogom, lopta je zakačila jednog igrača Gruzije, pa je onda Kankava izbacio sa gol-linije.

65' - Blaga inicijativa gostiju, pa dobro Kolarov šalje loptu sa levog krila odakle ona odlazi u korner... Dobar centaršut Gudelja, prvo panika kod Gruzina, pa onda Bane Ivanović sa šest metara pored gola!

60' -
Ljajić ide iz igre, na terenu Aleksandar Prijović.

56' - Irska vodi u Velsu, i to je dobra vest za Srbiju, pošto ukoliko na ovom meču ostane nerešeno - Srbija je prvoplasirana zbog bolje gol-razlike... Ali, da ne prejudiciramo! Za to vreme u Beogradu šansa za Aleksandra Mitrovića koji opet pokušava glavom, ali pored gola.

53' - Sve smo bolji! MITROVIĆ

Lopta u prostor za Tadića, koji pokušava da nađe Mitrovića, lopta u korner, pa posle njega dobra saradnja na ivici kaznenog prostora, centaršut na dalju stativu, a tamo Aleksandar Mitrović u šansi meča - brani mu Makaridze sa metar udaljenosti!

Uf....

49' - Ivanović!

Lepa saradnja Ivanovića i Tadića po desnoj strani, naš kapiten pokušava da nađe Mitrovića, ali izbacuju to štoperi iz Gruzije. Bolji start poluvremena srpskog sastava.

Izvor: MN PRESS


48' - Gudelj!

Evo malo konkretnosti... Fudbaler koji nastupa u Kini "poklopio" je loptu posle kornera sa ivice kaznenog prostora i bio za malo neprecizan. Lopta ide iznad prečke.

45' - Kraj najgoreg poluvremena Srbije u kvalifikacijama koje je obilovalo nervozom kod naših igrača, ali nema golova. Nema ih ni u Velsu gde je protiv Irske 0:0.

43' -
Nemanja Matić dobija žuti karton.

40' - TADIĆ!

Evo najbolje šanse za naš tim, kombinovali su Ljajić i Tadić, izbio je naš najbolji asistent pred golmana Gruzije, ali dobro je bio postavljen Makaridze...

39' -
Kakabadze sa 22-23 metra, pravo u Stojkovića. Bolja je Gruzija...

37'-
Smušenost u odbrani, Kvilitaja ima priliku da krene ka golu, ali zaustavlja ga Ivanović.

Izvor: MN PRESS


33' -
Šutira Ljajić iz slobodnjaka - mlako, šutira i Gvilija - takođe, mlako. Prvi zvižduci igračima našeg sastava već u 33. minutu nakon loših dodavanja...

29' -
Malo toga se u ovim trenucima dešava na "Marakani", ali se mora istaći nervoza naših igrača. Očigledno da je važnost utakmice imala veliki uticaj na njih. "Zavezane" su nam noge.

19' -
Grub start Kvilitaje na Maksimoviću za šta dobija žuti karton.

17' - Jedna od boljih akcija našeg tima, ali Mitrović šalje neočikivani pas na bok nakon što ga je dobru u kaznenom prostoru pronašao Nemanja Gudelj. Prete odmah i Gruzini, Gvilija dobro šutira sa ivice kaznenog... Lopta stiže na bok, dobar centaršut, pa Kilitaja ne uspeva da zahvati bolje iz dobre pozicije. Rasprava Baneta Ivanovića i Nemanje Matića nakon ove situacije....

12' -
Konačno brža i bolja saradnja naših ofanzivaca, Tadić - Mitrović - Tadić, ali naša "desetka" bila je za korak sporija od gostujućih igrača koji nakon kornera uspevaju da osvoje loptu.

10' -
Za sada, neočekivano, Gruzija ima veći posed lopte... I ne koristi ga.

3' -
Počelo je dobrom saradnjom Ljajića i Kolarova, koji je uputio oštru loptu, ali vrlo dobro postavljeni fudbaleri Gruzije koji izbacuju loptu u korner. Bez opasnosti posle centaršuta Tadića, ali sa velike udaljenosti "tuče" Kolarov, a loptu bez većih problema hvata Makaridze.



1' - Meč je počeo!

Izvor: MONDO/ Jovan Terzić


- Igrači izlaze na teren, trobojka na tribinama!

- Oko 35.000 navijača trenutno na stadionu, javlja naš reporter.

- Trenutna slika ispred "Mitića".

Trenutno stanje ispred stadiona "Rajko Mitić" #srbija #orlovi #napredsrbija

A post shared by MONDO (@mondoportal) on


- Bez velikih gužvi oko stadiona...

- Čitajte i o kalkulacijama o baražu, koji i nas čeka u slučaju neuspeha!

- Srbija je nepobediva kod kuće u ovim kvalifikacijama: 2 pobede i 2 remija.

- Pročitajte šta je uoči meča kazao i naš selektor Slavoljub Muslin. OVDE!

- Nakon susreta sa Austrijom jasnu poruku poslao je i Vladimir Stojković. OVDE!

- Beograd u bojama srpske trobojke! 

Izvor: Mondo/Goran Sivački



- U prvom susretu, Srbija je pobedila Gruziju u gostima 3:1. Gruzijance niko nije pobedio dvaput!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC