• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok: "Silovao me je olimpijski šampion"

Autor mondo.rs

Osvajačica četiri medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni, Tatjana Gucu, posle 26 godina priznala da ju je nekadašnji kolega silovao

Nekadašnja gimnastičarka SSSR Tatjana Gucu ohrabrena velikom akcijom na Twitteru #MeToo, priznala je posle više od četvrt decenije da je silovana kao malotetnica.

Osvajačica četiri medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, priznala je da je to učinio njen kolega gimnastičar Vitalij Šerbo, što je šokiralo sportski svet.

Tatjana je otkrila da je silovana 1991. godine tokom takmičenja u Štutgartu, gde su oboje predstavljali Sovjetski Savez.

Ona je rekla da ju je Šerbo, koji je četiri godine stariji, nasilno obljubio kada je ona imala samo 15 godina.

"Ko me je silovao na takmičenju DTB u Štutgartu 1991? Vitali Šerbo. Čudovište koje me je držalo toliko godina u sopstvenom zatvoru zbog straha", napisala je Gucu u ispovesti na Facebooku.

Gucu
Izvor: YouTube

Bivša gimanstičarka, koja je udata, ima decu i sada živi u Sjedinjenim Američkim Državama, napisala je i da je veoma razočarana što je tadašnja koleginica, koju je smatrala dobrom prijateljicom Tatjana Toropova, kao i bivši gimnastičar Rustam Šaripov nisu podržali, iako su znali šta se dešava.

"Bili ste tamo, čuli ste sve, ali me niste zaštitili. Znam da ćete pokušati sve da negirate, ali moji detalji su mnogo jači od vaših reči. Sada sam jaka i ne možete više da me slomite. Ovo je moja priča Pepeljuge. Preživela sam vas i pokušaću da podržim svakog ko se plaši da progovori, da steknem samopouzdanje i pomognem drugima", napisala je 41-godišnja Gucu.

Vitalij Šerbo (45), koji je rođen u Belorusiji, jedan je od najboljih gimnastičara u istoriji tog sporta.

On je na Olimpijskim igrama 1992. godine bio najuspešniji sportista, jer je osvojio šest zlatnih medalja u ukupno osam disciplina.

Ukupno je tokom karijere osvojio 10 olimpijskih medalja od čega četiri bronzane u Atlanti 1996. godine.

Šerbo, koji je tokom karijere osvojio i 12 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronzane medalje na svetskim prvenstvima, godinama već živi u Las Vegasu sa porodicom, gde ima svoju gimnastičku školu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC