• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Konačno slobodan dan, konačno trening

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde istakao da je ponosan na reakciju ekipe posle lošeg prvog poluvremena. "Miran, ali iskren razgovor u svlačionici".

 Dušan Alimpijević nakon Makabija Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je seriju od četiri utakmice za sedam dana, uključujući gostovanja u Zagrebu i Moskvi, završila važnom pobedom nad Makabijem - 87:84.

Kao što je rekao Dušan Alimpijević, skor 2-2 u Evroligi je velika stvar za skoro potpuno novi tim, uključujući tu njega i stručni štab.

"Ne treba biti previše pametan pa shvatiti da smo imali jedno veoma loše poluvreme, sa lošom energijom. Ali kad se podvuče crta ispod cele utakmice, jako sam ponosan na reakciju koju su igrači pokazali. Na poluvremenu smo pričali, morali smo da kažemo neke stvari u lice, ali sa puno strpljenja i razumevanja", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Crveno-beli su 39:49 vrlo brzo pretočili u minimalno vođstvo, a onda i rešili meč u svoju korist posle potpuno neizvesne četvrte četvrtine.

Alimpijević je podsetio da je time završen tek prvi od nekoliko izuzetno teških i napornih mini-ciklusa ove sezone.


"Imaćemo još mnogo iskušenja, još mnogo ovakvih serija utakmica za kratko vreme. Mogu vam reći da smo jedva čekali sutrašnji slobodan dan i da konačno možemo da treniramo u subotu i nedelju".

"Ponosan sam i na moj stručni štab, koji je odradio sjajan posao od početka sezone. Bili smo u neviđenom haosu, ponekad nismo znali koji je dan, ali smo iz svega toga izašli vrlo važnom pobedom", dodao je Alimpijević.

On je istakao da mu je trijumf nad Makabijem draži utoliko što je Neven Spahija napravio kompaktniji tim od prošlosezonskog, kod koga se "vide sistem i samopouzdanje".

"Iz tog razloga sam još srećniji što je ovakva pobeda došla u ovom trenutku".

Alimpijević je odgovarao na pitanja vezana za partiju Milka Bjelice ("zbog faulova ga nismo imali u prvom prvom poluvremenu i bili smo loši, ali smo ga u drugom poluvremenu zato imali svežeg"), o brojnim ofanzivnim skokovima na obe strane ("morao bih da pogledam pa da odgovorim koga je više bolelo"), o roli Nikole Jovanovića ("pokazao je dobru energiju, volim igrače koji znaju svoju ulogu") i o povratku Nemanje Dangubića.

"Počeo je da trenira dok smo bili u Moskvi. Koliko sam bio u kontaktu sa medicinskim osobljem, on bi za vikend trebalo da trenira uz kontakt i da u ponedeljak bude u sastavu", osvrnuo se mladi trener na utakmicu 6. kola ABA lige protiv MZT Skoplja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC