• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kung fu" Evra potpisao završetak karijere?

Autor mondo.rs

Francuz se zbog udarca navijača suočava sa oštrom kaznom UEFA. Navijač Marseja: "Bili smo mnogo vulgarni, ali to ne opravdava njegovu reakciju"

Patris Evra napravio je nepromišljen potez zbog kojeg će možda i završiti karijeru, i to na neslavan način.

Uoči meča Marseja protiv Vitorije u Gimaraešu u Ligi Evrope naseo je na provokacije navijača francuskog kluba i jednog udario nogom u glavu, nakon čega mu je sudija automatski pokazao crveni karton.

On ne samo da nije mogao da pomogne Marseju u Portugalu, već se suočava sa izuzetno oštrom kaznom koju bi UEFA mogla da mu izrekne.

Evra je izgubio kontrolu zbog "prozivanja" navijača Marseja.

Evra
Izvor: YouTube

Prema izjavi jednog od navijača francuskog kluba koji je bio na tribinama, bili su veoma oštri prema Evri.

"Bio sam u grupi navijača Marseja, koji su, kada je počelo zagrevanje, stalno prozivali Evru. Radili su to namerno, jer on u poslednje vreme igra veoma loše", izjavio je za francuski radio RMC Sport navijač Marseja poznat po nadimku Vilijam.

On je rekao da su ružni povici sa tribina Evru potpuno izbacili iz takta.

"Malo smo ga 'zagrevali' ne baš pristojnim prozivkama. Bile su to veoma vulgarne uvrede nakon kojih je odreagovao. Udario je navijača, ali ne mislim da je imao tu nameru. Očigledno smo mi navijači iz Marseja 'prevrući' i ne opravdam uvrede koje smo izrekli, ali ni reakciju Evre da šutne navijača u glavu", istakao je simpatizer francuskog kluba.

Evra
Izvor: YouTube

Francuski L'Ekip je u izveštaju sa meča u Gimaraešu apostrofirao da bi Evra, koji ima 36 godina, zbog "kung fu" poteza mogao da zatvori fudbalska vrata zauvek.

"Patris Evra je juče možda potpisao završetak profesionalne karijere. Automatski lišen putovanja u Konjaspor za tri nedelje rizikuje vrlo tešku kaznu disciplinske komisije UEFA. U zavisnosti od činjenica koje je sudija uneo u izveštaj sa tog meča, on rizikuje višemesečnu suspenziju", navodi "L'Ekip".

Taj list dodaje da su navijači Marseja uzvikivali Evri "odlazi iz Marseja, mnogo si loš" i "vrati se u svoje video snimke", aludirajući na veliki broj objava koje postavlja na društvene mreže u poslednje vreme.

Trener Marseja Rudi Garsija naveo je da iskusan igrač kao što je Patris Evra nije smeo da dozvoli da nasedne na provokacije sa tribina i udari navijača.

"Patris je više nego iskusan fudbaler i ne sme tako da reaguje. Mi ne smemo da reagujemo na uvrede, toliko strašne i neverovatne, jer one dolaze od jednog od naših navijača", rekao je Garsija.

On je, međutim, "prozvao" i navijače.

"Taj navijač ustvari nije navijač Marseja, jer ako si to stvarno onda ne možeš da vređaš fudbalera svog tima. Navijači uvek staju iza svojih igrača", poručio je Garsija.

Evra, koji je sa Mančester junajtedom osvojio pet titula u Premijer ligi, u Marsej je stigao početkom godine iz Juventusa. Ove sezone upisao je samo dva nastupa za francuski klub u svim takmičenjima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC