• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Krstajić: Nije me doveo Muslin, već...

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić prvi put pred novinarima nakon što je sa klupe otišao dosadašnji selektor Slavoljub Muslin. Uvredilo ga pitanje o tome ko je sastavio spisak za Aziju.

 Mladen Krstajić: Nije me doveo Muslin, već... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mladen Krstajić, nekadašnji beskompromisni štoper državnog tima, Partizana, Šalkea... prvi put u karijeri će (uslovno rečeno) samostalno voditi nacionalni tim kao prvi trener, ili preciznije u svojstvu vršioca dužnosti selektora.

Krstajić je tu funkciju "dobio" nakon što je Fudbalski savez Srbije sporazumno raskinuo ugovor sa Slavoljubom Muslinom, dosadašnjim selektorom, u čijem je stručnom štabu bio upravo i Krstajić. Posle (ne)očekivanog odlaska Muslina, u javnosti je bilo i mišljenja da bi i njegovi saradnici trebalo da odu.

Ipak, umesto rastanka, Krstajić je na poziciji vršioca dužnosti selektora (poput nekada Radovana Ćurčića).

Na konferenciji za medije organizovanoj povodom okupljanja "orlova" pred put u Aziju, na prijateljske utakmice sa Kinom i Južnom Korejom, novinari su pitali Krstajića da li je, kao član stručnog štaba, razmišljao о ostavci posle odlaska Muslina?

"Mene su u FSS doveli Slaviša Kokeza i Goran Bunjevčević. Muslinov pomoćnik bio je Sergej Gurenko, a mi ostali članovi stručnog štaba", glasio je odgovor Krstajića.

Dodao je i ovo:

"Ne opterećuje me to što sam v.d. Ja uvek radim svoj posao maksimalno i bitne su mi ove dve utakmice koje slede. Nadam se da će mi igrači pomoći da ih uspešno prebrodimo".

Upitan ko je sastavio za spisak za azijsku turneju, na kojem je i "sporni" Sergej Milinković-Savić, Krstajić je odgovorio:

"Znate moj karakter još iz igračkih dana i takvo pitanje je malo omalovažavajuće. Svako ko dođe na ovu funkciju sam bira igrače i odgovoran je za svoje postupke. Sergej Milinković-Savić igra sjajno i zato sam ga zvao. Najbitnije je da napravimo pozitivnu atmosferu između ovih starijih igrača koji su od ranije tu i mlađih koji će dobiti šansu".

Pred novinare je izašao i kapiten "orlova" Branislav Ivanović. Bio je, naravno, upitan za Muslina i šta on kaže na tu temu:

"Ne mogu da nađem dovoljno lepih reči o Slavoljubu Muslinu za sve što je uradio za mene. Naravno da ima velike zasluge za plasman na Svetsko prvenstvo, a što se tiče politike Saveza, svi smo tu za dobrobit srpskog fudbala". 

Da li je kao kapiten konsultovan oko promene selektora? 

"Ja sam neko ko voli ovo što radi. Uvek sam tu za reprezentaciju, znam koje su moje obaveze i nikada neću preći granicu. Imam svoje principe... Već sam rekao da je interes srpske reprezentacije iznad svih nas. Ostvarili smo plasman na Svetsko prvenstvo i nadam se da ćemo tamo igrati bolje. Imamo potencijal i moramo da uradimo još mnogo toga. Sve je do nas igrača, jer smo mi ti koji su na terenu".

Da li će se Savez oglašavati posle izjava Muslina?

"Sve što je Savez imao da kaže na temu sporazumnog raskida ugovora sa Slavoljubom Muslinom rekao je u saopštenju objavljenom na sajtu. Ukoliko bude nekih novosti, bićete obavešteni", rekao je portparol Saveza Miki Vuković.

Što se tiče spiska, Krstajić je objasnio zašto nema Nemanje Matića na spisku:

"Nemanji Matiću smo izašli u susret da ne putuje zbog velikog broja utakmica za klub, dok su povređeni golman Jovanović i Matija Nastasić, a ima naznaka da će se večeras pojaviti Ljubomir Fejsa".

Možda će biti i novih lica:

"Golman Mile Svilar je izrazio želju da nastupa za Srbiju, u kontaktu smo i nadam se da će se to ostvariti u martu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC